Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

historicke data zadarmo


Doporučené příspěvky

Dnes som sa bavil s komoditami viac ako po ine dni a chcel by som tu napisat par zaujimavych stranok, ktore mozno poznate a mozno nie.

www.chartbook.com
Historicke data, aj niekolko 10roci dozadu + par analyz, ktore je mozne vytlacit alebo ulozit. ZADARMO, bez nutnosti registracie. Zatial najlepsi web na aky som narazil ohladne dat.

www.fimex.sk
Fimex capital, a.s - na ich stranke je mozne si precitat nieco o komoditach. Hlavne ma zaujali "komoditne mapy". Ziskam informacie, kde sa dana plodina pestuje (podla toho mozem pozriet pocasie v danej oblasti), kedy sa sadi, kedy je zber.

A samozrejme odporucam este precitat manual k Track 'n Trade :)

Ak poznate ine zaujimave stranky, budem rad, ak sa podelite o to s ostatnymi :)


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • Odpovědí 114
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

  • 4 týdny později...

Zdravím,
Mám stejný problem, mozna mi neco unika, ale data z chartbook.com jsem jaksi neobjevil ve forme smysluplne pro backtesting, bud nevidim nejaky odkaz na te strance, nebo jsou zde opravdu historicka data viditelna jen ve forme grafu?!
Na yahoo jsou sice data v dobrem formatu pro import (treba do amibrokera atd.) ale nenasel jsem tam nikde ID pro e-mini S&P500 Index, ktera by se mi ted opravdu sikla.. Nasel jsem poskytovani ID pro ES na adrese
www.fin-rus.com/analysis/export ale po blizsim prozkoumani a porovnani s jinymi grafy se mi zdaji jako chybna! Nebo mozna ze jsou pro zcela jiny index nez ES :D?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
jestli mohu poradit, já si historická data ve formě excelu stahuji na adrese : www.britefutures.com/home.asp.
Zde si zadám komoditu, kterou požaduji a dole úplně pod grafem kliknu na download prices, kde se vám nabídne klasické okno na stažení nebo okamžité otevření excelovské tabulky s daty (o/h/l/c + volume/OI) až např. do roku 1969 (musíte mít však nastaveny měsíce. Pokud si nastavíte týdny budou stažená historická data např. jenom do roku 1998). Speciálně volume+OI, je ale uvedeno u některých komodit jenom za posledních 5-10let.
Tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Nemohl by mi někdo poradit, kde by se daly zdarma stáhnout historická data pro obilniny a maso? Na výše uvedených stránkách lze stáhnout pouze aktuální kontrakty. Nepodařilo se mi najít stránky, kde by si uživatel vybral libovolný historický kontrakt a stáhnul si celou jeho historii.
Díky Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
Uz na tvuj popud ve vlakne Amibroker jsem se snazil prolitnout web ale moc jsem toho nenasel, teda podle me zadna stranka neposkytuje zdarma historicke data na komodity, vim jen o TNT, ktere ale tusim zamerne neumi data vyexportovat do pouzitelneho formatu... Na netu je par Quote programu, ktere umoznuji v trial verzi stahnou historicka data treba dvou symbolu, ale je to dost krkolomne reseni a mi osobne navic jeste nefungovalo (td) , ale muzes zkouset ve spolupraci s panem Googlem, jen je treba pred stazenim takovych programu si dat pozor jestli vubec podporuji futures a ne jenom akcie...

V soucasne dobe se rozhoduju ze historicka data zakoupim jedna se mi o intraday format...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim
zkus jim napsat, podrobnější info nemám. Posílal jsem jim asi před týdnem mail, kde jsem se ptal na zdroje historických dat do Amibrokeru, ale zatím se nikdo nesnažil reagovat. Tak nevím...
U zahraničních podpor různých programů jsem zvyklý na reakci během druhého dne.
Jakmile se od nich něco dozvíš, dej ostatním vědět.
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...