Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Trading room aneb jak to vypada u vas doma?


911

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 151
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 1 month later...

Teď na to koukám, žmarjá topaz, vždyť my se osobně známe :-) Přes kopec :-) A ze základky :-) Nevěděl jsem, že to je tvůj nick na finančníkovi :-) A protože jsem v tomto týdnu doplnil nějaké LCDčka k hlavnímu PC, taky pošlu foto. Ještě mám sekundární starší PC taky s nějakými monitory... Ale aktuální pracoviště 6xLCD 24" Samsung 1920x1080 na držácích Ergotron je pro mě opravdu příjemná záležitost. Zvažoval jsem 27" DELL U2711 UltraSharp (2560x1440) 6x, ale cenově už to byl docela brutální skok (musíme započítat nejen cenu monitorů, ale taky grafických karet, abych to měl celé v jednom PC) a především, nenašel jsem nikde vertikální držáky na LCDčka větší než 24" Za stolem je křeslo a když mě to nebaví, tak za ním dále je ještě gauč. Takže se občas ležím na gauči, přemýšlím nad trhy (vlastně nad sebou :-D ) s odstupem a mám přehled. Ty zveřejněné cviky tady jsou taky bomba. Člověk se musí hýbat, aby ho ten trading nezabil. Tak tady občas ještě v pracovně skáču na balónu, protahuji se na zemi, mávám s činkami... Tak ať se nám vše daří :-)

17772

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to stranger:
:-D No moc blízko nesedím :-) Ale to je asi relativní pojem :-) Teď když na to koukám, tak na té fotce to vypadá jako docela malá volná plocha stolu. Ale je třeba myslet na to, že monitorová stěna má 80cm na výšku a cca dva metry na šířku (mám na mysli včetně okrajů monitorů apod) a před sebou na stole místo 70cm (teď jsem si to schválně změřil) a na šířku mám volnou plochu stolu taky cca dva metry.
Tedy mám před sebou volné plochy docela hodně. Na psaní a jinou administrativu mám jiný stůl.
Tady u trading stolu mám maximálně tak papír, tužku, talíř s jídlem, pití a to je vše. Jo a teď metr ještě, kterým jsem to měřil :-D

Ještě je třeba podotknout, že taková LCD stěna není o svobodě, protože si to člověk nevezme s sebou do kapsy. Nazval bych to tedy vhodným vývojovým a akceleračním prostředím pro rychlejší růst účtu.
Obchoduji několik trhů najednou a nerad překlikávám, znervózňuje mě to a potřebuji mít pro mě důležité věci k dispozici jen pohledem bez překliknutí, čili na dalším monitoru.
Tedy možná by se dalo zvládat obchodovat to stejné co dělám na dvou monitorech, ale to by mě hodně unavovalo - nutnost pamatovat si vzhled na jiných timeframech apod.

Kolik to stálo přesně teď z hlavy nevím. Pošlu seznam výbavy a podle toho to zkus napočítat. Už jsem si pár takových sestav skládal a na těch prvních zjistil, která technika vyhovuje, která nikoli. Tak si myslím, že to mám pro své potřeby opravdu to nejlepší co může být (opět velmi individuální záležitost).

6x LCD samsung P2450 (vše připojeno přes DVI, s HDMI nemám dobrou zkušenost, DisplayPort není nutný)
3x Ergotron DS100 Double Monitor Vertikální
1x Nějaké repro se subwooferem (důležité na hudbu a relax, pohodu při práci)
1x CPU Intel i7 990X šestijádro
1x zdroj corsair 1200W
2x tripple channel 12GB Ram (tedy celkem 24Gb)
1x GeForce GTX 580
2x Quadro FX380
1x základovka Gigabyte, snažím se kupovat ty dražší (vysvětlím níže)
1x Intel SSD 510 250GB
1x Záložní 1TB disk klasický
1x Záložní zdroj od APC, nevím teď typ, ale utáhne PC v zátěži + 6xLCD po dobu asi půl hodiny
1x CPU Chladič Noctua
1x skřín SILVERSTONE SST-FT02B-W Fortress (velmi důležité)
A to je asi tak všechno...

Snažím se kupovat raději dražší díly, obvykle značku Gigabyte, protože u jiných značek byl sice stejný papírový výkon, ale snížená cena byla vykoupena horším zpracováním napájecích obvodů (možné problémy v delším časovém horizontu, zažil jsem) a horším zpracováním chlazení, daný díl se pak přehříval při 100% zátěži v rámci několika dní a bezpečnostní nastavení způsobilo snížení výkonu dané komponenty (grafická karta a deska například a to jsem měl ve skříni fakt průvan). Tedy snaha ušetřit pár korun za levnější díl s papírově stejným výkonem se projevila výraznou ztrátou času při výzkumu. Nějaké peníze jsem tak zbytečně vyhodil za díly, které nepoužívám, ale chybami se člověk učí...
!!! Ještě musím zmínit, že to co jsem napsal platí pouze v případě, že počítač drtíme maximální možnou zátěží. Jinak stačí na klasický trading obyčejné PC i s levnějšími komponenty a možná dva monitory bych volil. To se dá vejít do 30ti, nebo možná i do 20ti tisíc. Takže né že někdo koupí takový počítač na psaní mailů, excel a zobrazení dvou grafů, to by byly vyhozené peníze.

Teď bych v PC skříni mohl chladit pivo :-D Ta výše zmíněná PC skříň je velmi zajímavá. Komponenty jsou v ní otočeny o 90stupňů a kabely se nepřipojují zezadu ale zhora. Ventilátory dole jsou tak extrémně blízko klíčovým dílům a zvyšuje se tak spolu s nákupem dražších dílů celková životnost. Navíc ohřátý vzduch stoupá vzhůru, takže směr větrného tunelu ve skříni se v souladu s tímto fyzikálním zákonem. Pokud říkám nějakou blbost s tím ohřátým vzduchem, opravte mě. Ale myslím, že by to tak mělo být :-D

Stavba nového takového PC včetně instalace všech věcí mi určitě den zabere a nechci zbytečně plýtvat časem výměnou dílu, který odešel (objednat, zjistit jestli je vůbec kompatibilní díl po nějaké době k dispozici, namontovat), to raději půjdu někam na výlet. Takže proto kupuji spíše ty dražší věci, ale z pohledu rozumu a pohledu cena/reálných přínos.

to freeman11:
Tlačítko na zažehnutí jaderné reakce na obchodním účtu je na levé straně myši nahoře :-D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tom_czr
vdaka ze si sa tak rozpisal.
vidno ze tomu rozumies a ze mas tam naozaj spickove nadobicko. Apropo ked tradingujes live a zaraba ti to, neni co riesit.
Myslim ze kazdy kto ide live uspesne skor ci neskor si take nadobicko zaobstara. najme ked obchoduje viac trhov.
Inak ja som nedavno objavil jednu stranku kde sa da kupit uz cela zostava PC s monitormi podla svojej potreby. Akurat ze neviem jaku to znacku monitorov maju, ci oni maju svoje monitory alebo sa jedna o standartne monitori.
Aky je tvoj NAZOR (podotykam nazor aby zasa ty nezbedny clenovia sa do mna zasa nepustili)
je vyhodnejsie si zaobstarat uz hotovou zostavu napriklad ako je na tejto stranke
www.digitaltigers.com/traderstation-commandcenter23pro.asp
alebo je lepsie si to vyskaldat sam?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nemám s danou službou ve uvedeném odkaze zkušenost, tedy nemohu objektivně posoudit.

Ale po určitých chybných doporučeních ze strany "IT Profesionálů" jsem se rozhodl, že si to všechno budu dělat sám.

Důvody:
1. Přesně vím, za co platím a vyberu si komponenty přesně podle mých potřeb a nedají mi do toho žádné šmejdy, aby měli větší zisk. V případě, kdy do toho dávají špičkové díly, mají zase obrovskou marži. Zaznamenal jsem marži v hodnotě například 40% celé sestavy a to mi přijde u dražších počítačů jako přehnaně moc (nebudu jmenovat, kde to bylo).
Dále mohl jsem si nechat doporučit monitory EIZO za 50,000Kč kus, ale to bych nevyužil a byly by to vyhozené peníze. Tedy kdo nejlépe zná mé potřeby, jsem já :-)

2. Bezpečnost. Sám si vše instaluji na počítač a proto přesně vím, co je který software zač. Mám stoprocentní (tedy řekněme raději vysokou) šanci, že na počítači nebude žádný keylogger.
I kluk na základní škole při troše hledání a zkoumání dokáže na počítač nainstalovat program, který nejde zdetekovat ani v běžících procesech, který zaznamenává veškeré stisky kláves, snímá co je na monitorech, při existenci mikrofonu může taky odposlouchávat, snímat obraz z webky aniž by na ní svítila kontrolka snímaní.
Jednu dobu jsem zkoumal, jak to pracuje z důvodu vlastní ochrany před těmito programy a ani antispywary a antiviry to neodhalily. A když jsem to dokázal kontrolovat cvičně na "testovacím" notebooku já, je to běžně stáhnutelný software (placený, občas pod názvy "na kontrolu zaměstnanců" apod) a žádný bezpečnostní program to neodhalil, firewall nezablokoval (byť mám defaultně blokaci všeho a povoluji jen programy, které vysloveně chci; zkoušel jsem i vícero firewallů) a nepodařilo se mi ani podle odesílaných dat tento soft odhalit, pak považuji za bezpečnostní riziko to, že by někdo pro mě instaloval počítač.

Mimochodem nechcete jet někdo příští týden někam do tepla? Ne nikam daleko, plánuji nějakou cestu na jih, tak kdybyste byli někdo směrem na Egypt, severní Afriku, nebo někam okolo, dejte vědět. Třeba bychom se mohli potkat a dát kus tradingové řeči.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tom_czr zaujimavy pohlad na vec. Clovek sa vzdy nieco nove nauci.
mam otazku. Tieto nastrcene programi na sledovanie PC a cinnosti na nom, sa daju z HDD odstranit tym ze sa cely HDD zformatuje a nahodi sa vsetko znova?

Nesom ziaden IT specialista ale to co si napisal ma prekvapilo teda a dost.
Takze by som rad vedel sposoby ako sa chranit proti tymto predinstalovanim softikom ci ako si ich nazval keyloggerom

dik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tom_czr
ked "opravujem pc" tak vzdy sformatujem disk a potom to znovu nahodim.
Viem ze su urcite zalohy ktore sa daju vykonat a potom pc obnovit do povodneho nastavenia, ale ja radsej formatnem vsetko a vsetko na novo nahodim. mam to za jeden den a mam pokoj. Predsa len sa zahlcuju knihovne ci jak sa to vola a potom to spomaluje pc a po takomto formatovani je pc opat rychlejsi.
Mozno ked budem mat masinu taku namakanu ako ty tak to nebude potrebne, lebo ten pokles vykonu nepocitim, ale zatial to tak robim. Aj kvoli obnovy rychlosti aj kvoli vycisteniu od vsetkeho zle na hdd :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V mých tradingových začátcích jsem měl také názor že čím víc monitorů a serepetiček kolem, tím jsem jsem větší trader, a vydělám víc peněz. Opak je pravdou, k úspěšnému tradingu mi úplně stačí jeden 24" 16:9 monitor a to jsem to ještě přehnal. Ve většině případů používám 19" klasiku, která běží nonstop, na kterou občas mrknu a buď vidím příležitost a jdu do toho nebo nevidím a jdu od monitoru pryč. Velký monitor skoro už nepoužívám, protože se mi nechce kroutit hlavou a člověk taky nemá neomezenou schopnost vnímání co se děje kolem :-)
Ať se daři
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...