Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Robert.t.kiyoshaki


peta525

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 168
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Tominotr Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dnes 7. 11. 2010 na programu ČT2 v 22:00 Na
> plovárně s Robertem Kiyosakim (Rozhovor Marka
> Ebena s americkým podnikatelem, investorem a
> spisovatelem)
>
>

Vďaka za upozornenie. Pozrel som sa do programu a naozaj to tam je.

J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Možem len súhlasiť že Kiyosaky je človek korý ľudí prebúdza a ukazuje im ako na tom sú so svojimi financiami , teda ak sú túto skutočnosť ochotný prijať a potom sa možno aj zmeniť a začať pracovať na to aby sa stali finančne nezávyslími ľuďmi . Ale to opäť vyžaduje zmenu osobnosti a pohľadu na svet ako taký.. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Škoda, že mu zakladateľ vlákna spotvoril meno. Knihy, ktoré sa tu uvádzajú (hlavne v prvých príspevkoch) sú staršieho dáta. Odporúčam hlavne Zvýšte svoje finančné IQ, Sprisahanie bohatých a najnovšiu Nefér výhoda. Vždy sa to točí okolo toho istého, ale pre poctivé vzdelávanie si to stále potrebujeme pripomínať. A navyšše vždy je to doplnené o aktuálne informácie a Robertove predpovede.
Ako však Robert sám tvrdí, čítanie je najmenej účinným spôsobom vzdelávania. Preto je dobré zaobstarať si aj jeho hru Cash Flow Kvadrant a najlepšie začať aj navštevovať Klub bohatého otca. Po prečítaní uvedených kníh budete vedieť prečo. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Povedala by som ze je nutne si uvedomiť koľko milionov US citizens skrachovalo keď sa riadilo jeho knihami. Za druhe jeho knihy su stare uz len si spomenme na obdobie XEROXU kedy zacinali v USA posobit a ten podomovy predaj, dalej velka rozlisenost americkej pohodlnosti a cz/sk sporivosti. atd..

Je pravda ze su motivujuce sama som ich citala a hltala kazde slovo a dokonca som si myslela ze len ja vidim tu "zazracnu formulu"

Kazdopadne plati: Ma skutocny milionar cas chodit prednasat svoje krysie "clovece nehnevaj sa"? myslim ze nie ako tu bolo mnoho x pisane "cas" je najdolezitejsia komodita. Kto ma miliony travi svoj cas uzitocne a stiha co este stihnut moze.

Takze KIOSAKI- literatura fajn super motivacna, no ruzove okuliare trochu oddialit :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

oousha
nemyslím, že krach US citizens byl způsoben následovníky R.K., Důvod krachu byl mnohem prostší, šlo o nenasytnost bank, které z důvodů vykazování zisků začaly zcela kašlat na rizikovost a půjčovali i těm, kteří by v naší zemi půjčku nikdy nedostali.

Pokud jde o zmiňované knihy, jsou velmi dobře napsané a čtivé. Také oceňuji jejich zásluhu na zvyšování finanční gramotnosti v naší zemi, jen je škoda, že nebyly k dispozici hned po převratu. Myslím, že lidé, kteří se po roce 1989 vrátili do této země z ciziny nebo mladší generace, která "brala rozum" už v novém demokratickém zřízení si ani neumí uvědomit jak obrovskou revoluci v myšlení museli učinit lidé, kteří neznali nic než "socialistickou jistotu" a nyní museli přejít na zcela nový způsob uvažování.

Dnes se již objevují různé vlaštovky např na čt-24 nebo "investorské doupě", ale myslím, že by toho bylo třeba daleko víc a o školství si iluze nedělám, snad už dětem do hlavy nevali lži, jako to bylo v mém mládí, ale že by cíleně připravovali na praktický život, tak to myslím stále ještě nefunguje.

Pokud jde o praktickou stránku Kiyosakiho knih, nevím jak se daří lidem, kteří koupili např. fanšízu, ale najímání bytů není v této zemi zatím příliš lukrativní. Sám pronajímám, za tří roky jsem měl čtyři nájemce a devastace bytu je taková, že nájem ji v žádném případě nepokryje. Soudní vymáhání v případě větší škody je takovou fraškou, že má důvěra k právu v této zemi je na bodě mrazu a to i přesto, že v tuto zem ještě stále věřím a lidi co potkávám mám rád. (teda ty obyčejné lidi).

Dobré ochody,
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...
  • 4 months later...

Kiyosaki mi pomohl v tom smyslu, že mi změnil slovník. Po přečtení jeho knih mi prostě už natrvalo zůstanou termíny jako aktiva, pasiva, krysí závod, finanční nezávislost, rozdíl mezi investicí a spekulací, pasivní příjem apod. V mnoha ohledech jsem dost dlouhou dobu nedokázal pochopit, jak dokáže dosahovat takové návratnosti z investic do nemovitostí. Poté, co jsem to konečně po přečtení jeho dalších knih pochopil, jsem si najednou uvědomil, jak je důležité využívat pákový efekt. Myslím si, že jeho knihy mohou být jak velkým přínosem, tak pro některé naivní lidi pohromou. Je důležité být vždy maximálně opatrný a hlavně zvyšovat své znalosti, co se týče světa peněz. To je hlavní myšlenka Kiyosakiho knih. Vidím to na mnoha lidech, jak jenom kvůli nízkým znalostem v této oblasti naprosto zbytečně chudnou a dělají si život mnohem těžší. Dalším velmi dobrým autorem je Robert Allen. Do češtiny byla přeložena jeho kniha Mnohonásobný zdroj příjmů, která mi také velmi rozšířila obzory. Po přečtení jednotlivých kapitol těchto knih doporučuji vést si čtenářský deník, protože se stává, že některé důležité detaily časem zapomenete. To se mi stalo např. s termínem trojstranná hypotéka.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky Kiyosakimu jsem se pustil do obchodovani s realitami (nakup v exekuci a pak prodej na volnem trhu), zaroven take pronajimam byty a obchoduji na burze - spready. Myslim, ze me proste popostrcil spravnym smerem.

Kniha Mnohonasobny zdroj prijmu by me urcite zajimala, bohuzel je totalne vyprodana. Nemate nekdo tip kde ji sehnat? U nas v knihovne neni.

Mira

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...