Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

AdaptradeBuilder 64-bit


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 179
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Win 7 jednoznačně, pro XP výrobci už většinou ani neaktualizují ovladače co vím, práce s pamětí, novějšími zařízeními atd. je u Win 7 jasně lepší, neměl jsem nikdy problém se stabilitou, teď jedu na Windows 8 + Classic start menu a taky velká spokojenost. Jinak jsou Win 8 na zlost, především to jejich rádoby dotykové rozhraní, na desktopu totální nesmysl a bez Classic start menu se neobejdu. Po nezbytných úpravách pro desktop práci o něco lepší než Win7.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ono to není s těmi ovladači až tak žhavé, třeba nvidii je potřeba s frekvencí aktualizací ovladačů až brzdit. Co je podstatné "mrkváči" přestanou 8. dubna 2014 podporovat ten jejich "ementál" v podobě XP SP3 nebo Office 2003 - jednoznačně přechod na 7, samozrjřejmě 64 bit profi (osmičky - dal jsem jim šanci, ale sedmičky jsou proti nim bezkonkurenční, ale vidím to jako s XP a Vistama!!!) nebo Server 2008 R2 64 bit - taky dobrá zkušenost.

foglik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Windows 7 je pre AB uplne bezproblemovy a stabilny. Ja mam Windows 7 Ultimate SP1, 64 bit, 32 GB RAM, CPU Intel Core i5-4670, 3,4GHz, HDD SSD Kingston 60 GB. Skor mam problem v nastaveni AB vyuzitie mojej RAM je max 2,63 GB. Nastavenia su: Testovacie data ZC (Corn) minutove data od 25.8.2009 do 9.8.2013, 702 627 minutovych dat 67% In-Sample, 33% Out-of-Sample Indicators: - Simple Mov Ave - Exp Mov Ave - Ave True Range - True Range - Lowest - Highest Order Types: - Exit End-of-Day Metrics: - Maximize Net Profit, weight 1.000 - Minimize Drawdown, weight 0.800 Build Options: Population size: 500 Number of Generation: 10 Celkovo to bezi cca 1h38m. Viete mi poradit v com je problem. Nedari sa mi nastavit AB, aby som mal aspon naznak pouzitelneho vysledku. PS: Pripajam aj nic moc výsledok. Diki. Miro

26131

Link to comment
Sdílet pomocí služby

miro5665: ještě k tvému dotazu. Nalezení smyslupného systému trvá dlouho ... mě se to zatím nepodařilo. Nemám problém najít systém který je stabilní od 2012 do teď a vydělá na barák (možná i dva), ale když se podívám dál do historie, je problém na světě. Najít pak systém, který je stabilní od řekněme 2007 až 2013 je tvrdý ořech. Každopádně musíš zvětšit velikost populace. Nemůžeš čekat, že ve vzorku 500 systémů (velikost populace) bude něco smysluplného. Zvlášť na minutových datech, kde je hledat edge podlě mě nemá smysl.
Já vidím cestu v kombinaci více systémů (nemusí být tak dokonalé) s co nejmenší korelací a tam vyhodnocovat finanční stránku věci - obecně větší stabilita... Taky si dávej bacha na to, jak nastavuješ různá omezení (Long/Short, Limit Entry per Day a hlavně časy vstupů a výstupů!! ). Musíš hodně zkoušet, protože je opravdu důležité, co v Builderu nastavíš (co od něho chceš)...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

miro5665 Napsal:
-------------------------------------------------------

> Testovacie data ZC (Corn) minutove data od
> 25.8.2009 do 9.8.2013, 702 627 minutovych dat
> 67% In-Sample, 33% Out-of-Sample
> Indicators:
> - Simple Mov Ave
> - Exp Mov Ave
> - Ave True Range
> - True Range
> - Lowest
> - Highest
> Order Types:
> - Exit End-of-Day
.........Nedari sa mi
> nastavit AB, aby som mal aspon naznak pouzitelneho
> vysledku.
> PS: Pripajam aj nic moc výsledok.
>
> Diki.
> Miro

Miro5665,
v AB sice nedělám, nicméně tebou vybrané indikátory dle mého soudu spějou k přeoptimalizaci.
Mám na mysli to, že tam máš vlastně 2x moving average a 2x True range....to je zbytečné, jen tím přidáváš další proměnné, ale žádný edge to nepřináší.
...a na minutových datech ti počítač vždycky najde mraky kombinací, které by v minulosti vydělávali, jenomže to většinou nedává žádnou reálnou logiku (navíc v takovéto kombinaci indikátorů)....to je můj názor. Zdenek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po spusteni Build-u s populáciou 5000 a 20-timi generáciami mi to bezalo 4h15m, potom som to uz stopol na 3-tej populacii. Takze zbehli 2 cele populácie. Indikatory som obmedzil na: - Exp Mov Ave - Lowest - Highest Zaujimave je, ze tu vo fore sa pise, ze je dolezite mat rychly HDD (najlepsie SSD), ale mne sa zda, ze AB je na HDD narocny len minimalne (aspon v mojom testovacom pripade). Co sa tyka RAM, aj ked som zvacsil populaciu z 500 na 5000, tak oproti pôvodnému maximálnemu pouzitiu RAM 2,63 GB mi teraz AB pouzil 3,33 GB. Mozno robim nieco zle, ale v mojom pripade staci pre AB v pohode 4 GB RAM. Len sa trosku cudujem, lebo tu sa pise, ze kazdemu by sa zislo zvacsit RAM, ktoru uz nemoze rozsirit. Najviac AB zatazi procesor, ten je na 100%, ale ako uz tu bolo pisane, ci bezi na 4 jadrách, alebo 2 jadrách vypocet sa predlzi len o 20% casu naviac (v mojom pripade). Toto boli postrehy a skusenosti co sa tyka hardwar-u a vykonu pri mojom testovani AB. Najhorsi je ale výsledok, lebo som sa zase k nicomu pouzitelnemu nedopracoval. Aj po 4,25 hodinach vypoctu na mojom HW vyzerala najlepsia Equity krivka takto. Vid prilozeny graf. Viete mi este nejak poradit, poprípade mate nejake postrehy, alebo skusenosti pre zlepsenie mojich vysledkov ? Viem, ze nemam cakat výsledok z dna na den, ale ja mam pocit, ze ako keby som isiel uplne zlym (opacnym) smerom ako mam ist. Uz uvazujem aj o sprogramovani vlastného testu a vyvoju Obchodneho systemu na mojich minútových datach, ale chcel som sa dat najprv smerom genetickych algoritmov, aby som nemusel pouzivat hrubu vypoctovu silu. Ale zatial som s AB v slepej ulicke. Dakujem Vam za vase rady a postrehy. PS: Neviem ci by bolo mozne vytvorit a bol zaujem o vlakno, ktore by sa specializovalo na vyvoj AOS v AB podrobnejsie s detailnymi nastaveniami (nieco ako navod step by step), ale mne by to moc pomohlo aby som sa pohol z miesta dalej. Miro

26165

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

×
×
  • Vytvořit...