Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

NinjaTrader - prosím o radu II


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

yord:

Možností je plno, například www.autohotkey.com/

Pomocí tohoto nástroje můžeš vytvořit záznam kliků pro zavření NinjaTraderu, vytvořený skript převést na program a potom ho například pomocí Task Scheduleru zavolat v daném čase.

Takových nástrojů je plno, tenhle je pohodlný, zadarmo a funguje. Dá se s ním dělat i mnoho jiných věcí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Detroit:

děkuji za odpověď. Pomohlo mi, že vím, že ta data jsou vhodná pro backtest, protože jsem se dočetl, že market replay data pro backtest právě vhodná nejsou. Pokud zvolím external data feed a chci si zobrazit graf, tak se mi nic neobjeví. Je pravda, že backtestovat na market replay datech je asi složitější, ale nejspíš se do toho pustím, protože mě jednodušší varianta, která je zadarmo, nenapadá. Kdyby někdo o lepší variantě věděl (chci backtestovat YM), tak budu samozřejmě velice rád, pokud se o tuto informaci podělí.
Ještě jednou díky za rychlou reakci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

helltrader Wrote: ------------------------------------------------------- > Pokud zvolím external data feed a chci si > zobrazit graf, tak se mi nic neobjeví. Ja jsem to za ty roky prace s NT nikdy poradne nepochopil, nekdy se objevi nekdy ne (pri zapnutem External Data Feed), je to cely takovy zvlastni jak se nekdy Ninja chova a nekdy dost frustrujici, jediny trik co jsem vypozoroval je ze tam maji chybu s "templates" a obcas se musi zacit od nuly s cistou template, kdyz se vam nic nenacte pri vasem ulozenem nastaveni barev atd. Nicmene mam dobrou zpravu, lze backtestovat i jinak a abych nekecal nesmysly tak jsem is otevrel NT abych overil ze to stale funguje. Pripominam ze vlastnim pouze demo licenci, nikdy jsem za NT neplatil, takze tohoto muze docilit kazdy. Stahl jsem si replay data pouze za vcerejsek, ani o den vice. Pote se pripojis na Market Replay Connection a otevri si graf toho trhu do ktereho jsi stahl ty vcerejsi data, jako bys chtel delat replay za vcerejsek (toto plati v libovolny den). V nastaveni Data Series si dej nacist "Days to Load" treba 365 a nacte ti to data ze cely rok, bez namahy a muzes se vrhnout na backtest. Uz jsem to tu psal tolikrat ze bych se nedopocital, a stale se tu objevuji dotazy "kde sehnat historicka data do NT", pritom odpoved je snadna. Jsou v tom programu jiz zabudovana, nic neni treba shanet. Davam screenshot kde je videt sice pouze mala cast dat, nicmene dole jsem zvyraznil posuvnik podle ktereho lze rozpoznat ze to jde dozadu cely rok (budete mi muset verit, bo tu nechcu davat 300 screenshotu za kazdy den v roce ktery se mi tam stahnul :)) Ty data tam opravdu jsou a lze podle toho snadno backtestovat cca 3-5 let dozadu, coz bohate staci. Vic nez 5 let to myslim nejde ale co by clovek chtel zadarmo, ze ;)

30237

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahoj, moc som sa potešil, ked som videl tvoj príspevok...no ked som to podľa neho aj urobil...a dal som si external data feed a download replay data...po výbere konkrétneho nástroja (TF) sa mi zobrazilo takéto hlásenie...a neviem čo s tým skúšal som aj iné nástroje aj iný čas....

30246

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kuno Wrote:
-------------------------------------------------------
> ahoj, moc som sa potešil, ked som videl tvoj
> príspevok...no ked som to podľa neho aj urobil...a
> dal som si external data feed a download replay
> data...po výbere konkrétneho nástroja (TF) sa mi
> zobrazilo takéto hlásenie...a neviem čo s tým
> skúšal som aj iné nástroje aj iný čas....


Tohle je malickost, staci vybrat spravny trh a kontraktni mesic a take den ktery stahujes. Chyba je v tom ze se pokousis stahnout bud trh ktery se v dany den neobchoduje (napr. sobota, nedele), nebo kontraktni mesic ktery v dany den vyprsel (poznamka - v patek se zrovna rolovalo, takze ted se obchoduje TF Mar 2015). Taky doporucuju smazat pred spustenim NT obsah adresare My Documents\NinjaTrader 7\db\data (pripadne presunout jinam), ale neni to vzdy nutne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kuno Wrote:
-------------------------------------------------------
> detroit:
> ahoj dakujem, veľmi si mi pomohol...už uspešne
> backtestujem....len to nie je tak ako si vravel,
> že sa zobrazí celý rok po kliku na jeden deň, ale
> musím si ich všetky naklikať...ale to nevadí ..aj
> tak vďaka za pomoc ...inak nevieš nakoľko sú tie
> dáta spolahlivé?

Nevim sice jak to myslis s tim naklikanim den po dni, ale kdyz rikas ze ti to funguje, tak to je hlavni. Urcite to ma svoje mouchy a nekdy tam obcas treba chybi den, nebo i nekolik dnu dat, a pokud si toho clovek nevsimne, tak to je snadno prehlednutelne a muze zpusobit jiste nesrovnalosti (zalezi na strategii). Ale jinak jsou ty data OK, predpokladam ze testujes na timeframe 2min nebo vyssim (rychlejsi graf ani nema cenu obchodovat). Cim vyssi, tim spolehlivejsi. Mensi nez 2min uz kvalita dat nemusi byt zrovna "top", tezko rict. Ja jsem kvalitu dat nikdy moc neresil, jelikoz na strategiich ktere obchoduji (5min, 60min a daily) tam opravdu nejaky tick sem tam nehraje velkou roli.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...