Som presvedčený, že žijeme, len sa asi líši pohľad na serioznosť brokera. Každý ho možná posudzujeme podľa trošku iných kritérií. Koho považuješ za seriozneho fx brokera ty?
O XTB som napísal niekoľko príspevkov v samostatnom vlákne im určenom. Obchodoval som s nimi rok a 3 mesiace natvrdo, takže viem, ako to s nimi funguje. Ale napriek mojim výhradám a pomerne zásadným, nemožem povedať, že sú neseriozni. Nikdy sa mi totiž u nich nestalo, že by mi pozíciu otvorili či uzavreli za inú hodnotu než som požadoval. Je pravdou, že veľmi často mi ponúkli inú hodnotu, ale s tou som nemusel súhlasiť. Taktiež bol občas problém s prevodom peňazí, ale to je skor problém niektorých bank u nás, ktoré neradi akceptujú spoločnosť, kde mám peniaze uložené. Vždy som ale peniaze dostal.
Čo sa týka Admiral Markets tam idem tiež naživo. Zatiaľ som urobil tri obchody pri ktorých kotácia prebehla bez problémov, Len pri velkej volatilitě mi tiež ponúkli inú hodnotu, ktorú som ale nepotvrdil, takže obchod neprebehol. Pri fundamentoch sa spred nemenil a to šlo o nezamestnanosť v USA a pod. čo ma celkom milo prekvapilo. Uvidíme, či to bude tak aj ďalej. Zatiaľ som nezaznamenal vyslovene negatívnu skúsenosť, ale ako som povedal, uvidíme, ako to bude ďalej.
Inak mám skúsenosť s brokerom Striker z Chicaga, obchodoval som cez nich automatické systémy na indexoch, napriek tomu, že tu je vcelku ospevovaný, osobne by som ho nikomu nedoporučil. Prišiel som u nic o 650 USD. Síce sa mi potom podarilo vďaka stratégii niečo zo straty odkrojiť, ale i tak o serioznosti tohoto brokera si myslím svoje.
Každopádne ďakujem za každý názor o AM Ltd.