Ja mám podobne veľmi dobré skúsenosti so SAXOom.
Je pravda, že som v komoditách nováčik, ale podľa rýchleho prehľadu čo som si porobil na webe sa mi zdá, že majú ďaleko najširšiu paletu obchodných možností (obdobne ako si písal).
Poplatky majú podľa môjho názoru priaznivé presne ako si písal vyššie. Dokonca od decembra (prosince) majú výborné spreade na forexe. Napr. EUR/USD - 2 pips = 0.0002 rozdiel medzi nákupom a predajom. Neviem o banke, ktorá by poskytovala ničo podobne. Dokonca dealer v mojej SK banke sa divil, že mám lepšie ceny na spot ako on... (!!!).
A to som posledný rok robil klasické forwardy cez komerčnú banku na Slovensku, ktorá v tomto ohľade má ďaleko najlepšie podmienky na SK trhu.
Navyše sa mi páči na forexe aj veľmi prianivé marginy (ale o to viac treba dať bacha a mať prepracovaný systém money-managementu) - čiž veľmi zaujímavá páka.
Čo sa týka komodít som nováčik ale prístup na Chicago, NY, Paríž a Londín je parádny. Niektoré burzy ešte doťahujú legislatívne. Takže napr. NYBOT bude možné obchodovať v 1Q aj online elektronicky (momentálne je to možné cez chat s account managerom).
A support: Nerobí mi problém angličtina, ale pre začiatočníka iste príde vhod ak má podporu v SK jazyku. Navyše okrem SK hovoriaceho poradcu sa dá celá aplikácia SAXOTrader2 zapnúť v Slovenčine, Češtine a podobne.
Grafy majú výborné, akurát mi chýba pár nástrojov - zaujímavých patternov. Ale to je iná debata. Inak sú ochotný promptne riešiť veci, ako si písal a dokonca aj doprogramovať patterny (chem ich po Novom roku nalomiť na WoodieCCI.

)