Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Brokeři (nepřihlášen)
Aktuální stránka: 9 z 21
Re: TradeStation
Vloženo uživatelem: chosenek
Datum: August 16, 2010 04:13PM

AHoj,
co říkáte na nabídku TradeStation securities na rok bezplatného programu?

Zatím jen koukám na brookery a jejich nabídky, ale tato nabídka vypadá docela zajímavě. Z toho jsem se dočetl jediné za co by se tedy platilo v průběhu příštího roku by byly data, což je v rámci e-mini trhů okolo $20 měsíčně.

I když jsem si brookera zatím vybírat nechtěl, todle je docela zajímavá nabídka a doba obědnání je omezena do konce září. Každopadně pak by člověk měl rok na back-testtování a paper-tradování v trade-stationu, což zní lákavě.

Máte někdo přesnější detaily jak je to s slippage a podobně? A jestli se tam tedy neplatí za nic dalšího jen za data.

Děkuji, chosenek

Vloženo uživatelem: paulus
Datum: August 20, 2010 06:24PM

chosenek:

ahoj, slysel jsem o tom, ale pochopil jsem to jako ze kdyz zalozis v zari, mas free do konce roku, ne cely dalsi rok...?

Vloženo uživatelem: tomas789
Datum: August 31, 2010 09:06AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Musím s tebou souhlasit. Při založení účtu do konce září nemusíte splňovat podmínku minimálně 10RT zobchodovaných a oni vám do konce roku nebudou počítat poplatky za platformu (cca. 99USD). Jinak vše je stejné.

Vloženo uživatelem: chosenek
Datum: September 2, 2010 01:14PM

Máte prvdu, je to jen do konce tohoto roku.

Pro mě tím pádem zbytečné, ale určitě je to zajímavé pro někoho kdo teď chce začít s live tradingem.

Datum: September 22, 2010 12:40PM

ahoj,
muzete pls nekdo potvrdit ze jde prosim v tradestation spojit kontrakty, kontraktni mesice, aby se dalo analyzovat delsi obdobi?

a jeste bych se rad zeptal, zaznamenavame tady u zenfire a AMP/Mirus obcasne vypadky, naposledy v ted pondeli 20.9., treba u IB problem nebyl, co tradestation?

dekuji

Vloženo uživatelem: petr
Datum: September 22, 2010 01:12PM
Statut uživatele: financnik.cz

paulus, ano v tradestation to není problém. Spojené kontrakty jsou tam k dispozici automaticky.
Tradestation není dokonalá, ale takové výpadky jako u zenfire poslední dobou tam nepozoruji.
Osobně používám Tradestation jako hlavní platformu pro analýzu trhů.
Petr

Vloženo uživatelem: Honza K.
Datum: October 18, 2010 07:09PM
Statut uživatele: Gold member

Paulusi, Tradestation zaznamenává za poslední měsíce poměrně bouřlivý vývoj, který zatím není moc vidět, nicméně už teď jsou vidět určité ne nepodstatné pokroky. Komunikuji s vývojovým oddělením poměrně často, informace jsou následující:

1. Spojování kontraktů - ano, v praxi můžete využít např. tzv. kontinuálních kontraktů, např. @TF.D či @TF (pro Russell), @ES.D či @ES atd. Pokud chcete mít kontrolu nad tím, jakým způsobem se budou kontakty spojovat (který den před rolováním, na základě změny open interestu, zda dojde k přepočtení nebo ne atd.), je možné využít tzv. custom futures kontrakty přes volby dostupné ve vlastnostech grafu nebo přímo jako symbol, např. @TF=107XN atd. Nezapomeňte ovšem na to, že TS poskytuje 6 měsíců tickových dat, pokud chcete více, je nutné si je sehnat nebo je pravidelně ukládat pro pozdější využití. Máme slíbeno cca 5 let tickových dat, bohužel to ale TS zatím stopli, dokud nebudou vyřešeny problémy, které rozeberu nyní:

2. Výpadky - tohle je složitější věc a má několik příčin. Tradestation narozdíl od většiny ostatních brokerů zasílá informace o obchodech tzv. tick-by-tick, tj. každý obchod jde zvlášt, ostatní naopak používají tzv. "snapshot delivery", kdy je použit určitý algoritmus pro zaslání dat v blocích. Při velmi rychlém trhu, jako jsou makra, může pak dojít k zamrznutí platformy nebo ke zpožděním větším jak cca 2 sekundy, kdy grafy a matrix jakoby zamrznou a pak se najednou rozjedou a opět zamrznou. V tomto případě je příčin několik a na jejich odstrnění se intenzivně pracuje. První příčina byla v problému komunikace platformy s datovými centry TS, tam už je díky velké vstřícnosti jistých lidí v TS vůči našim připomínkám velká část problémů vyřešena (byly zavedeny algoritmy pro snížení množství výpočtů mezi procesy, které ovládají grafy a procesy, které získávají data ze serverů - tzv. SDO - pozor od verze 8.6 a zejm. 8.8, takže doporučuji použít tuto nejnovější, datové servery TS jsou nyní 64 bitové a podařilo se také snížit výrazně jejich latence, dále pak uživatelé, kteří měli připravená data, ale platforma nereaguje, jsou nyní automaticky odpojování a znovu připojeni ihned jakmile je to možné). Další bohužel ze strany TS opomíjený problém spočívá v platformě samotné, její báze je několik let stará a řada důležitých procesů je stále "singlethreaded" a nepodporuje ani vícejádrové procesory, takže při prudkém trhu platforma prostě "nestíhá", přestože máte nejnojěší HW a spoustu paměti. TS jde cestou dalších optimalizací práce s datovou cache, chtějí zavést tzv. extrémní SDO (principem SDO je velmi jednoduše řečeno, že kalkulace probíhají ne při každém obchodu, ale pouze při změně ceny) a koncem roku mám ohlášenou kompletní změnu cache, měla by být mnohem rychlejší a bude možné zpracovat více historických dat než doposud.
Podle mého názoru je však jedinou cestou přepsání kódu na kompletní multithreading/multicore a ideálně nabídnout i 64 bitovou alternativu pro ty, kteří pracují s velkým množstvím dat. Bohužel se s tím přes řadu slibů nepočítá ani pro TS 9, která je nyní ve fázi beta.

Suma sumárum - počet zamrznutí a zpoždění cca od července prudce klesl, nicméně problémy nejsou a nebudou podle mě kompletně vyřešeny, dokud nebude to co píšu výše. Pokud problémy se zamrzáním máte, doporučuji při obchdování v době maker použít co nejmenší počet grafů a matrixů. U mě je to prakticky ok, zaznamenávám při makrech pouze o něco vyšší slippages, což je ale naprosto v intencích, které od takového trhu očekávám.

Datum: October 25, 2010 10:57PM

Honza K.

dekuji, zajimave info. TS zatim nepouzivam, ale je to u me jeden z kandidatu...smiling smiley Obecne bych si rad polepsil se zabezpecenim uctu a temi vypadky, casem bych mozna vyuzil i OCO pokud by je broker drzel u sebe.

jeste jednou diky.

Vloženo uživatelem: qido
Datum: November 5, 2010 04:16PM

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenost s obchodováním opcí přes TS? Případně jak se pracuje s OptionStation? Docela jsem si zvykl na práci v TOS a tak hledám pro živé obchodování pokud možno něco podobného. Díky za jakoukoliv radu.

Lukáš

Vloženo uživatelem: Honza K.
Datum: November 19, 2010 01:23AM

Lukáši, optionstation vůbec nepoužívám, ani pořádně nevím, jak funguje, jediné, co můžu poskytnout, je obrázek smiling smiley A snad nebude ani problém odkaz na tutorialy v TS, kde jsou i nějaké pro opce:

https://www.tradestation.com/support/tutorials/default.aspx

Přílohy: 518.png (40kB)  
Vloženo uživatelem: qido
Datum: November 22, 2010 06:27PM

Honzo díky za screen a link na video. Už jsem s nimi navázal kontakt a sami mě poslali pár video prezentací. Příjde mě, že by ta jejich opční platforma nemusela být špatná a tak zvažuju, jestli založím účet u nich nebo u interactive brokers.

Lukáš

Vloženo uživatelem: neis
Datum: December 10, 2010 07:20PM

Nazdar, vie mi niekto poradit? Je v TS moznost playbacku historickych dat a tiez urcit rychlost? Vdaka moc, Peter.

Vloženo uživatelem: petr
Datum: December 10, 2010 09:37PM
Statut uživatele: financnik.cz

Peter, není.
Petr

Vloženo uživatelem: PetrPavel
Datum: January 10, 2011 03:22PM

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, otevřel jsem účet u IB, dnes mi tam přišly peníze. Vše proběhlo bezvadně, bez problémů. Fundoval jsem ve čtvrtek a peníze naběhly dnes - v pondělí. Spořitelna si za převod utrhla svých 1500 Kč. To nic. Co mi není jasné je skutečnost, že se mi nedaří otevřít Trader Workstation. Zkouším jméno a heslo, které mě pouští k mému účtu, zkouším i demo a ať dělám co dělám naskakuje mi tam jenom takový ten malý čtvereček a dál nic.
Dík za odpověď.
P

Vloženo uživatelem: michal-administrator
Datum: January 10, 2011 04:51PM
Statut uživatele: administrátor diskuse

PetrPavel:

1) proč vkládáte dotaz k IB do vlákna TradeStation?
2) nevím, jestli vám takto na dálku někdo poradí, tj. já bych určitě zkusil napsat na IB a detailně jim popsat, co vše sem udělal a co vše mi to dělá špatně..měli by vám poradit..resp. první bych si prošel manuály k instalaci či tutoriály pokud jsou, QnA..

michal

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 10.01. 16:52 uživatelem michal-administrator.

Aktuální stránka: 9 z 21

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.