Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Brokeři (nepřihlášen)
Aktuální stránka: 56 z 61
Re: X-Trade Brokers
Vloženo uživatelem: Pavel K.
Datum: March 10, 2010 07:55PM
Statut uživatele: Gold member

BOBR, system tak jak je ti v realu asi vydelavat nebude. %win 53% pri RRR 1,065 je opravdu spatne. To ani nevim, jestli jsi v backtestu pocital se spreadem? Koukni se schvalne pouze na obchody, ktere jsi bral v dobe 9-11 a 15-17 a dej to pak pro zajimavost sem, jestli se vysledky zlepsi. thumbs up

Vloženo uživatelem: BOBR
Datum: March 10, 2010 11:10PM

Ano ta křivka je již se spreadem.... Tu poslední větu jsem nepochopil na co se mám podívat? Myslíš tím ať vytříbím obchody jen v rozmezí této hodiny? Dále jsem si všiml že bych měl vypočitat MFE. Protože tohle je vysledek s fixním PT u vše obchodu jak na long, tak na short a když se podivám do backtestu vidím už jen od oka že se PT na long je tak na hraně, ale u shortu je temeř vždy PT překročen o 15-30 pips... Takže tady bych mohl zapracovat. Mám ovšem problem se znalostí excelu :S . V knížce popisují vzorec ... nějaký =COUNTIF a nemužu se s tím dohodnout. :S
Ta křivka je tvrořená PT-15pipsů na obě strany a SL 10pipsů , a spread je 2 pipsy na obchod, tak proto asi tak malé RRR sad smiley . Což je asi dost neefektivní. Samozřejmě mi taky došlo, že s tak nizkým účtem to nemá cenu, takže pomalu schromažďuji větší obnos a do té doby bych chtěl vklidu pracovat na tomto systému tak aby to jednou bylo obchodovatelné... Pokud by mi někdo poradil s tim excelem byl bych rád.
Jinač začinám dělat tento backtest od dubna 09 a pak to spojím s tímto malým co již mám (po současnost), tak snad to bude alespoń trochu dostatečné množství dat ( více mi neumožňuje stahnout daná platforma) se kterýma pak půjde dále pracovat. :S
Rozhodně by mi asi moc pomohl tento březnový seminář, který už nestihnu. Od nikoho jsem neslyšel, že by byl nespokojený. Vždy ocením rady těch, keří v dáném oboru hovoří o tom co už dokázali a ví o co jde! thumbs up

Vloženo uživatelem: Unlimited
Datum: March 10, 2010 11:52PM

To BOBR: no, to je ale hezká equity ne?... DD je taky nízké.. co víc by sis přál?.. To zda-li FinWin funguje či nefunguje na tom či onom trhu poznáš jen ty sám svou vlastní prací na Backtestech.. dle MSA equity to vypadá dobře. Ale nezapomínej, že FinWin, nebo-li vstupy do trhu, rozhodují pouze 10% procenty o úspěchu. Dalších 30% je MM a zbytek psychologie. Takže mě už dávno netrápí jaký systém "jedu", protože každý má své úspěchy. Záleží jak člověku sedí, jak se s ním cítí, atd.. jenže to už zase zavání tou psychologií... Ať se daří.

Petr

Vloženo uživatelem: JiM36
Datum: March 11, 2010 09:55AM

Bobr:
Rozhodně si rozděl den na úseky, které otestuj každý samostatně, dělat backtest za 24 hodin je dobré leda tak k tomu, abys zjistil právě to, ve kterých částech dne se systému daří nejlépe. Jinak ti období chopu(období kdy cena nikam nesměřuje) znehodnotí celkové výsledky backtestu, protože v něm většina systémů(včetně Finwin) nefunguje. Navíc bys měl testovat podrobně pouze to období dne, které pak budeš reálně obchodovat. Můj názor na testy delšího období je následující - v období krize se trhy velmi změnily, nemá tudíž smysl vycházet z dat starších než od poloviny roku 2009, a to zejména u mechanických systémů, mezi které finwin řadím.
Ať se daří.

"Každý svého štěstí strůjce"

Vloženo uživatelem: aston
Datum: March 11, 2010 10:59AM

to BOBR

Do vlakna EXCEL - rady a tipy som ti dal vysvetlenie funkcii COUNTIF a SUMIF. Dufam ze budu dost zrozumitelne.

aston

Datum: March 11, 2010 12:13PM

Ok,, ten backtest udělám celý a když bude až po současnost, tak by sem měl i vidět jak ta krize měla vliv na to mé testování. Jinač nevíte teda někdo jak pracovat v excelu s tim MFE a MAE ? Možná to tu někde je, ale nemohu to najít sad smiley

Vloženo uživatelem: edinho
Datum: March 11, 2010 01:15PM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Datum: March 11, 2010 01:23PM

BOBR, je to zbytecna prace navic, testovat celych 24 hodin. Napred by sis mel asi o forexu neco zjistit, kdy se zacina obchodovat v eurozone, kdy v USA, protoze v teto dobe muzes ocekavat nejvetsi profity. Vetsinou to byva prave nejakou dobu po otevreni burzy.
http://www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/forex-casove-trendy.html

Nejake deniky, ze kterych se muzes inspirovat s MAE, MFE v tomto vlakne
http://www.financnik.cz/forum/read.php?2,53116,page=1

Datum: March 11, 2010 01:52PM

Děkuji Vám moc za material a rady ... Kazdopádně bych chtěl i tak zjistit v které hodiny je nejprofitabilnejší ten system ... proto 24h. Jdu to vše prostudovat. Snad to pochopím smiling smiley

Datum: March 11, 2010 03:10PM

BOBR, je to tvuj cas... smiling smiley Tak sem potom dej vedet, ktere casove obdobi vyslo nejlepe, pokud se ti bude chtit.
At se dari!

Datum: March 11, 2010 04:41PM

Jo díky smiling smiley. Pak sem znovu hodím ten snímek z MSA a už i s tím vybraným časem který by přišel v úvahu. Samozřejmě, že se mi bude chtít, protože potřebuji kritiku k tomu abych věděl na čem dále pracovat winking smiley. Jinač jsem tu radu od toho ,,Astona" tu funkci COUNTIF a SUMIF nenašel ... koukal jsem se v tom vlákně na poslední stránku a nikde nic.
Pavel K., ty obchoduješ forex?

Vloženo uživatelem: aston
Datum: March 12, 2010 04:07PM

to BOBR

vcera to z nejakeho dovodu nepreslo. Dnes som to dal znovu, uz to tam je.

aston

Vloženo uživatelem: nagato
Datum: March 15, 2010 05:56PM

cize vstupny kapital je 500 eur ?
a co ak by som si poslal 500 eur na ucet a zas nazad 300 ?
cize by som obchodoval s 200 ?
je to mozne ? smiling smiley

Vloženo uživatelem: vladko11
Datum: March 16, 2010 07:46AM

nagato
Nakolko xtb nema mikroloty, predpokladam ze by si pri ucte 200 a stopke aspon 20 musel riskovat 10 percent z uctu , co povedie do mesiaca k jeho likvidacii, takze je to uplne zbytocne. Okrem toho si myslim, ze este sa musis velmi vela ucit a nie silou mocou zakladat realny ucet.

Vloženo uživatelem: nagato
Datum: March 16, 2010 09:32AM

vladko11
aha chapem smiling smiley
pri 500 eurovom ucte kolko cini 0.1 lotu na eurusd ? smiling smiley

Aktuální stránka: 56 z 61

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.