Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Brokeři (nepřihlášen)
Aktuální stránka: 61 z 71
Re: Zkušenosti s XTB -- špatné
Vloženo uživatelem: sti
Datum: September 1, 2010 04:07PM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Pakliže by snad někoho zajímalo rozuzlení zmíněné kauzy zaslání peněz, nakonec trvalo jak tady kolega zmiňuje. Jádro potíže bylo v tom, že pracovníci XTB nezvládli zanést do příkazu variabilní symbol (přestože si nechali ústně i mailem vysvětlit, že bez něj peníze nedojdou).

Re: X-Trade Brokers
Vloženo uživatelem: georgequaran
Datum: September 1, 2010 05:26PM

to vkln : Říkáš FIO, no ono hodně záleží i na dalších věcech než jen na poplatcích, ale třeba při posouzení co a jak chceš obchodovat i obch. platformu, proto třeba jejich platforma, alespoň co jsem měl ji možnost v minulosti vyzkoušet na futures byla zcela nevyhovující a při malých objemech mají tuším komise 9,95 USD na kontrakt smiling smiley, takže pro mne díky, zůstanu u US brokera. Přeji všem pěkné obchody. Jirka

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu"

Vloženo uživatelem: donkarlito
Datum: September 21, 2010 08:39PM

Dobrý den tradeři. Mám otevřen real u xtb, obchoduji forex, převážně majors. Dnes 21.9.2010. ve 20:10 se mi zvýšil spred na všech majors na 15 pips. Za pár minut došlo k proražení high dne a následovala dlouhá svíce. na eur/usd. Poté se spred vrátil. Jsem na real již nějaký měsíc, ale tohle jsem viděl poprvé. Pohyblivé spredy na účtu aktivovány nemám. Máte někdo již podobnou zkušenost? S xtb jsem nikdy problém neměl, ani se mi nezdá že by mi vybírali blízké SL tak jak se někde uvádí. Prosím o odpověď je to normální u všech brokerů? Tohle mě opravdu zaráží. K soustředění na provedení obchodu mi teď ještě přibude sledování spredu, to snad ne. Už jsem jim psal, tak jsem zvědav na odpověď. Případně obchodující na forex, poraďte mi s výberem jiného brokera, mám demo od alpari, ale tam jsem zvýšení spredu nezaregistroval, v realu tam byla? Máte někdo alpari reálný účet? Co myslíte, dobrá volba? Díky moc za Vaše názory a odpovědi

Vloženo uživatelem: Jogo
Datum: September 22, 2010 07:49AM

XTB aj ini brokeri na forexe rozsiruju spredy pred dolezitymi spravami(vcera to bolo rozhodnutie FEDU o sadzbach).
Tak isto si vsimni,ze niekedy pred dolezitou spravou sa nerozsiri spred ale neda sa zadat blizky SL alebo PT alebo nezadas blizky cakajuci prikaz.(normalne sa to da na EURUSD tusim do 5 pipsov a pred dolezitou spravou to je 30 pips a niekedy aj 60 pips).
Casy dolezitych sprav mas tuna.http://www.forexfactory.com/

Vloženo uživatelem: vldn
Datum: September 22, 2010 04:22PM

donkarlito Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dnes 21.9.2010. ve 20:10 se mi zvýšil spred na všech majors na 15 pips.... Máte někdo již podobnou zkušenost?
>
Spread 15 pips má vyloženě odradit od vstupu do pozice při vyhlašování zpráv. Market maker se bojí, aby na rychlém trhu neprodělal a proto zvyšuje spread.

Proto se doporučuje ECN broker (a ne Market-Maker). Nebo případně futures broker na obchodování FX-futures na CME. Dnes už není problém najít ECN brokera (příp. STP brokera) i s menším vkladem (=několik tisíc $). To bylo ještě před pár lety nemyslitelné, tehdy mívalo třeba DukasCopy nejmenší vklad 50 tisíc $.

Hlavním poučením z takové situace je SLEDOVAT UDÁLOSTI naplánované na každý den. Hlavně proto, abych nebyl v pozici při vyhlašování události (hlavně u market-maker-brokera) a taky proto abych věděl o zvýšené volatilitě v určitou hodinu. Třeba na již zmíněných stránkách www.forexfactory.com Já si dělám do grafu čáru abych na to nezapoměl.

=============================================================
You can take the trader away from the floor, but you can’t take the floor away from the trader.

Vloženo uživatelem: markon
Datum: September 22, 2010 09:01PM
Statut uživatele: Gold member

to vldn
sledoval jste nekdy na futures spread??? v obdobi zprav??budete mit daleko vic nez u market makera smiling smiley

Datum: September 22, 2010 09:12PM

Díky pánové za odpovědi. Koneckonců jsem to dohledal i v obchodních podmínkách xtb.
To Jogo, je tak... normal 5 pips a jinak 30-60 pips.

Vloženo uživatelem: nemqooo
Datum: October 13, 2010 08:41PM

Zdravim vsetkych traderov. Mal by som na vas jednu otazku. Podla toho co som sa docital o nekalych praktikach XTB ktore su sposobene tym ze su MarketMaker broker som trosku googlil a som sa dozvedel ze napr. aj CMS, Alpari, Saxo bank...atd su tiez MM..takze tieto praktiky by podla vsetkeho mali uskutocnovat aj oni..ak nie tak nerozumiem preco by to malo robit XTB. Tak ako to je? smiling smiley
link na info: http://www.35pip.com/broker/cms-forex-uk/ , http://www.35pip.com/broker/alpari-uk/

Datum: October 13, 2010 10:23PM

Alpari umožňuje otevřít i ECN account, ale od 20 tisic $. S málo penězma asi nezbude nic jiného než otevřít účet u MM. ECN broker má minimální požadavky na otevření účtu n2kolik tis9c $ (ATC Brokers $5,000,- a Dukas teď dokonce od $1,000,-)

You can take the trader away from the floor, but you can’t take the floor away from the trader.

SPREAD v době makrodat: XTB vs. ECN Broker vs. CME FX FUTURES 6E
Datum: November 3, 2010 09:32PM

Jak fx-future tak i ECN broker měl v době vyhlašování zvýšený spread (8 až 20 pips), ale XTB (market-maker) držel rozšířený spread asi 15 minut thumbs down , zatímco ECN a futures jen asi 5 minut - větší první 2 minuty a pak se postupně zmenšoval až na normální spread.

Přílohy: 2010-11-03_192058.png (97kB)  
Vloženo uživatelem: superspooky
Datum: November 23, 2010 06:30PM

to nemqooo

mám už rok založený účet u CMS a zatím jsem si nevšiml, že by dělali nějaké triky tipu SL hunting.
Stačí si kontrolovat data z XTB a CMS a je vidět že jsou až na mikrodrobnosti stejná. Pouze musim
zkritizovat platformu CMS - VT trader, která je na jednu stranu velmi sofistikovaná, ale na druhou má
naprosto fatální problémy při používání některých indokátorů.

Učet jsem vybral asi před půl rokem a poohlížím se po novém brokerovi. CMS totiž převedlo všechny svoje
účty na FOREX.com a to ve mě příliš důvěry nevzbuzuje.

Spooky

Vloženo uživatelem: kllidas
Datum: December 6, 2010 07:58PM

delší dobu mám otevřený demo účet u xtb, již jsem přečetl poměrně dost informačních materiálů a samozřejmě hodlám v tomto pokračovat, zajímám se pouze o forex takže jiných obchodů jako jsou opce, komodity atd.. se toto netýká, pročetl jsem dá se říci i toto skoro celé fórum ale jak z těchto vašich příspěvků tak ze samotných obchodů mnou provedených na forexu jsem přišel na to že jakákoliv obchodní strategie při obchodování měnových párů mi připadá naprd. Testuji demo teprve pouhých pět měsíců provádím analízy a sleduji trh ale moc plusových výsledků jsem zatím s tímto nedosáhnul doufám že mě někdo z vás zkušenějších traderů vyvede z omylu a přesvědčí mě o tom že ne jenom spekulací na okamžitý pohyb trhu se dá obchodovat i v plusových číslech. Do budoucna bych si chtěl otevřít u tohoto brokera realný účet ale nevím jestli se tomuto obchodu dá věnovat i jinak než tím že budu nalepený na monitoru a čekat na pohyb grafu mým směrem abych mohl ve správnou dobu zavřít pozici a tím buď získat a nebo eliminovat včas strátu. Vím že na semináři ( i když kvalitně vedeným a srozumitelným) mi přednášející bude radit a pomáhat s různými strategiemi ale chtěl bych znát váš názor z vašich nabytých zkušeností

Vloženo uživatelem: superspooky
Datum: December 7, 2010 10:59AM

jeden moudrý člověk kdysi řekl, když jeho student prohlásil o svém úkolu že je nemožné ho splnit.
"This is why you fail!" Musíš tomu věřit, vzdělávat se a učit se. Bez práce to nepůjde.

Ad tradingstyle - můžeš obchodovat pozičně. Frekvence obchodů bude minimální a pak se nemusíš stresovat
sledováním grafu 24/7

Demo trading je fajn na otestování si svojí psychiky, ale s reálným obchodováním to nemá moc společného.
Lepší udělat si plný účet ale tradovat mikroloty na levném trhu.

Datum: December 7, 2010 06:44PM

Naprosto souhlasím co zde napsal superspooky. To co kllidas tady popisuješ je zkušenost, kterou si asi prošel každý. Myslím že za pár měsíců se možná nad svým příspěvkem pousměješ. Musíš si uvědomit že jsi pořád na tenkém ledě, pořád na hraně. Jednou najdeš svůj systém a budeš na demu vydělávat, budeš pevný a cítit se silný a otevřeš real. A najednou začneš prodělávat, proč? Protože Tvoje psychika bude stát proti Tobě a našeptávat nesmysly. Pár chyb za měsíc, kdy místo profitu vymeteš stopku a ejhle, jsi najednou pod tím tenkým ledem, začneš zmatkovat a solit další nesmyslný obchody. Vše je o pevném dodržování pravidel, morálce a money managementu. Já se pomalu začínám dostávat z pod ledu znovu nahoru tam kde jsem začal. Všude jsem četl jak je důležitý MM morálka atd, ale ignoroval jsem to. To byla moje zásadní chyba. Dál uvědomit si že až výstup z pozice určuje výdělek, horší vystoupit, než hledat ideální vstup. Se vstupy trénuj taky výstupy. Taky jsem nevěřil že to půjde... Dobrá zpráva.. JDE TO !
Cituji superspookyho, to je 100% pravda Demo trading je fajn na otestování si svojí psychiky, ale s reálným obchodováním to nemá moc společného.
Lepší udělat si plný účet ale tradovat mikroloty na levném trhu.
Mě demo naučilo jen ovládat platformu, jak jsem začal s miniloty v reálu, tak to bylo jako kdybych to viděl poprvé.

Vloženo uživatelem: kllidas
Datum: December 7, 2010 07:17PM

Díky za vaše názory je to přesně co jsem chtěl slyšet, moje zkušenost je asi to co jste napsali demo je dobrý na trenování systému ale tu psychiku na demu nenatrénuju. Ještě tomu určitě nějaký čas dám pokusím se nezanedbat studium a tak do dvou měsíců bych chtěl otevřít real. XTB mi připadá pro začátek poměrně dobrá společnost i když je tu hodně názorů že to tak není ale jejich počáteční vklad na miniloty pro začátečníka mi to připadá docela slušný.

Aktuální stránka: 61 z 71

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.