Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

IQ-Trade


AdamZ

Doporučené příspěvky


Dobrý den, považuji tento server za kvalitní místo informací a chtěl jsem se zde zeptat, zda-li někdo nemáte zkušenosti se sprostředkovatelem "IQ-Trade GmbH, Peter Vecera-Klüfers, Freiligrathring 1, 40878 Ratingen, Tel:+492102 134692, Fax:+492102 134693". Nemluvím dobře anglicky, jde mi o založení účtu u prověřeného brokera vč. odeslání peněz, komunikace v češtině atd, samozřejmě nerad bych někomu nalít. Tento česky hovořící pán pracuje pro firmu IQ-Trade, kde má odkaz svých stranek tzv. trader Tom, někde jsem četl, že prý údajně Tomáš a Petr (administrátoři toho vyjjímečného serveru) jsou jeho žáci, nevím co je na tom pravdy, jde mi o seróznost...
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Anglicky neumím skoro ani slovo. Mně pomohl s účtem kdysi Tomáš, za což mu děkuji. Dostal jsem k tomu asi 100stran cz-návod. Nyní již tuto službu neposkytují. S IQ-Trade jsou různé zkušennosti. Někdo si ho chválí, někdo ne. Neslyšel jsem ale žádné "katastrofické" zprávy. Spíš se jedná o různá nedorozumění. Znám i lidi, kteří pak od něj odešli.

Pokud si přes IQ-trade otevřeš účet, tak dostaneš cz-manuál asi 200 stran. Ale pokud budeš hledat, tak najdeš i český návod založení účtu (aspoň na 2 webech), kde na jednom můžeš získat i kompletní překlad příručky 420stran. "Hledej šmudlo"... :)

Teda tady hovořím o [bold]Interactive Brokers[/bold]. O ostatních brokerech, které IQ zastupuje nic nevím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za reakci, právě proto, že vím, že Tomáš už tuto službu neposkytuje, tak se snažím, sehnat někoho jiného a virtuální svět internetu (www stránky) mi jako záruka nestačí. Myslel jsem, že zde může mít někdo zkušenosti s dotyčným panem Peterem Vecerrou...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já mám částečnou zkušennost. Rozhodl jsem svůj kdysi vytvořený účet za asistence Tomáše převést pod IQ. Přece jen jsem si nebyl se svou angličtinou jistý. Vše probíhalo v pořádku. Vstřícné jednání. Jen pak nastal zádrhel s převodem peněz z mého minulého účtu na nový. V tu dobu IB zvýšil své minimum z 3000 na 5000 a to už jsem neměl. A tak jsem se s IQ rozloučil a zůstal u svého původního účtu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Ahoj,
jako začátečník, denně testuji, vyptávám se, zkoumám a krom jiného i vyhledávám vhodného brokera. Zatím mi vychází jako velice vhodný IQ-Trade. Nejen z důvodu možné komunikace v češtině, tak i z důvodu jeho napojení na IB. V této diskuzi rovněž necítím žádná zásadní negativa.
Rád bych požádal o radu někoho zkušeného ve věci vhodného systemu. Na stránkách tohoto brokera jich je několik. Uvažuji o pozičním obchodování futures, v budoucnu nevylučuji ani intradenní aktivity. Nechám si poradit i jiného brokera.
Děkuji
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Pan Večeřa je pravděpodobně Slovák, firma sídlí v Lichtestein,majitelé a jednatelé jsou nějací Němci, je tam nějak moc propletených firem a vztahy tam nejsou jasné tak jako jeho pozice ve firmě, má osobní zkušenost je spíše negativní, nesplnil ani to co bylo potvrzené písemně, na nedorozumnění mi to přišlo už trochu moc, na webu IQ Trade je také dost nepřesných informací

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, nejsem sice mivioni, ale také mám zkušenosti a mohu potvrdit také spíše negativní zkušenosti. Za mě třeba:

-vstupování do trhu jinými příkazy než jsem požadoval
-jednou mi před víkendem neuzavřel pozici, výsledkem byla v pondělí ráno ztráta několik set dolarů, bez náhrady
-občas vstoupil do obchodu, který jsem po něm vůbec nepožadoval -> ztrátu sice v těchto případech nahradil, ale na důvěryhodnosti to moc nepřidá
-často špatný posun SL, nebo třeba žádný, ze slušně profitabilního obchodu byla nakonec ztráta nebo jen malý zisk
-žádné předávání know how a užitečných informací

Myslím, že p. Večeřa nechce nikoho záměrně poškodit, ale také nevěřím, že se jedná jen o nedorozumnění nebo náhodu. Toho je už trochu moc a pro mě z toho vyplývá, že co si člověk nepohlídá a nezařídí to nemá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Tomagr, mivioni, luo:
Přes firmu IQ-Trade a pana Večeřu jsem kdysi také obchodoval. Normálně to fungovalo, akorát dneska si myslím že takovédle firmy nemají šanci, trošku nechápu že to éště funguje, že si dokážou na sebe vydělat, dneska v době brokerů s nízkými poplatky a účty otevíranímy on-line.
Co si pamatuji tak dříve firma sídlila v městě Ratingen u Duesseldorfu, koukám momentálně sídlý v Lichnštejsnku.
Výhodou byl telefonní kontakt, bez problémů jste mohly zavolat a probrat problém, u brokerů typu IB to nejde. Pravděpodobně na nátlak klientů IQ-Trade začal nabízet i IB, ale nechápu co z toho IQ-Trade má, když IB má hodně nízké komise.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

zdravim krakra,tomagr,

ja obchodujem cez vyššie zmienenu spoločnost,resp. som napojený na IB niečo vyšše pol roka...moja jediná negatívna skusenosť je,že som sa so spomínaným pánom dohodol na výške poplatkov...avšak doposial mi to nedokozal upraviť naautomatiku,a vratenie polatkov je na mesačnej báze.
Pri otvaraný účtu sme sa však dohodli,že to nastavý na automat..neskôr som prenho na požiadanie vytvoril aj portfolio titulov so zmenenými poplatkami,avšak doposial to nenastavil,tak ako sme sa dohodli a každý mesiac si to musím pýtať....už ma to nebaví,unavuje ma to,hlavne keď mi aj týždeň neodpíše,má jediné štastie,že som unho,tak "dlho"zotrval a to,že poplatky vždy vráti,i keď aj o 2-3 týždne neskôr...
ale aj tak som sa rozhodol,že je čas na zmenu...:)


Link to comment
Sdílet pomocí služby

To je samozřejmě naprostý nesmysl. Komise je u IB u většiny trhů kolem 4 USD /RT (viz stránky interactive brokers), nic se nikam neposílá, nic se nedoplácí. Pokud je to někde jinak je to proto, že daný broker je zprostředkovatelem pro IB, což samozřejmě nedělá zadarmo. A je v jeho kompetencích si vymýšlet různé cenové mechanismy, protože by za to měl svým klientům poskytovat podporu, kterou si platí. Tj. opět každý dostává jen to, co chce.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...