Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TF-E mini Russel 2000 PA system


Gladiator028

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to aldanek: druhy obchod byl s minimalnim riskem, sance na slusnou korekci tam byla, trh se zastavil presne na urovni, kde se i nejvic obchodovalo... tam bylo celkem jasny, ze bud se odrazime dost up, nebo na stopech pod low jeste slitnem dolu, kazdopadne RRR byl slusny... zvlast patrne pak bylo zastaveni na te cene z footprintu zase... je ale pravda, ze po vstupu footprinty jasne naznacily i to, ze dojde spise k prurazu nez odrazu... viz screenshot... naopak v situaci kol 16:20, mi chybela silnejsi reakce na danou uroven... tam se v podstate nic moc citelneho nedelo, smrdelo to moznym pohybem na obe strany s vetsim pullbackem... kdybych obchod vzal, skoncil bych bud na BE nebo primo s mensi ztratou na posunutem SL, na PT bych nedosahl a zpetny pohyb byl prilis rychly a velky na to abych ho ustal...

29728

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to aldanek: normalne bych souhlasil s tim, ze s/r byla starsi, tudiz mene pamatovana a sance na usepch byla mensi... ale s prihlednutim k ordeflow byl jednoznacne velmi positivni RRR coz z dlouhodobeho hlediska rozhohoduje o ziskovosti (aspon dle meho soudu, kdyz si zachovas ziskovost aspon kolem 40%)... proc tam byl velky RRR? prave proto, ze tam probehlo mnohem vetsi mnozstvi obchodu. Kdyby trh prorazil o kousek vys, nejspis by spustil ty stop lossy tech agresivnich prodejcu a videli bychom vyraznejsi pohyb vzhuru... kdyz prorazil niz, spustil stop lossy tech kupcu a sli jsme vyrazneji dolu... dokonce mne napadlo, ze konkretne u tohoto vstupu nemuslo byt marne pouzit misto SL rovnou reverse pozice... objem obchodu potvrdil vyznam S/R, dal se tedy cekat vyraznejsi pohyb jednom smerem bez vetsich korekci... ja bohuzel zvolil spatnej smer :D a breakouty jsem prozatim z obchodovani vyradil...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jo mas pravdu ale tyhle vstupy delas pomerne casto a myslim ze to je skoda tak jsem se toho chytil kdyz ti ten skakaci protitrend nevysel
pro pripomenuti


Re: TF-E mini Russel 2000 PA system
Vloženo uživatelem: Pavel K.
Datum: July 29, 2014 05:34PM
Statut uživatele: Gold member

Taraka, stále skáčeš proti rozjetému vlaku, viz. poslední 3 obchody. Podívej se, jakou strukturu tvořil trh 25.7., kdy jsi měl zisk a jakou poslední 2 dny, kdy jsi měl ztráty. Je potřeba, abys více četl aktuální PA a to, jaká strana trhu vyvíjí větší tlak. Takové honění den a vrcholů ti může přijít dost draho, až bude nějaké silné trendové období..

Re: TF-E mini Russel 2000 PA system
Vloženo uživatelem: Pavel K.
Datum: July 30, 2014 08:45AM
Statut uživatele: Gold member

Taraka, sledovat trend z pohledu posledních několika dní je fajn. Nejdůležitější pro tvé vstupy je ale aktuální PA. Tzn. po vstupy po open ta z premarketu (pokud ho používáš) nebo z večerní seance (což používám zase já). Brzy po open už trh začne tvořit strukturu, které se můžeš chytit.

Je trh po open nerozhodný? Tvoří swingy na obě strany? Vytváří spíše TR? -> dobré pro agresivnější protitrendy

Rozjede se trh ihned nějakým směrem trendovým způsobem? Tzn. vytváří swingy - HH-HL/LL-LH. -> potom bys měl zpravidla počkat na zpomalení trendu a jeho přechod do zahuštění - TR a až poté hledat protitrendový obchod. Takové zpomalení by mělo být přímo úměrné délce předchozího trendu.

V neposlední řadě je třeba mít na paměti, že jsou dny, kdy zkrátka s protitrendy nepochodíš. Např. trh otevře nad včerejším H a vznikne trend hned od open. Zde je zbytečné chytat vrcholy, max. si počkat jestli nedojde k prudké změně sentimentu a až poté naskočit.

Zkus si vytisknout všechny tvé obchody a dej si na zem do jedné skupiny ziskové obchody - ty bych ještě rozdšlil na ty s velkým a menším MFE a pak ztrátové obchody. A sleduj, jak se trh choval před tvým vstupem.
Jestli se spíše plížil, jestli trendoval, jestli vystřelil, ale bez swingů. Myslím, že by to mohlo pomoct.

Říkám ti to ale z mého pohledu tradera, který se od začátku zabývá pouze PA, takže můj pohled může být dost zkreslený jedním směrem. smiling smiley

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to aldanek: ano, delal jsem to a asi i delam pomerne casto, a v momente, kdy jsem necekal na potvrzeni pravdepodobneho odrazu ale naskakoval limitem primo na S/R to rozhodne byla validni pripominka okud totiz chces udelat na dane S/R obchod a necekas na potvrzeni signalu, rozhodne neni dobre brat takove protitrendy...

prirovnal bych to k situaci kdy se postavis pred rozjety vlak hned za betonovy val a jsi rozhodnuty neuhnout at se stane cokoliv, i kdyz vlak prorazi plnou silou val jak chmyri stale jsi v obchode, uskakujes ale nechas tam nejaky naradi, o ktere prijdes (SL) (vstup limitem na S/R bez ohledu na kontext v danem miste i predtim)

no a pak mas situaci, kterou jsem ted aplikoval treba vcera... nepostavil jsem se za ten val, ale vedle nej a cekal jsem, co bude... kdyz to vlak do valu napalil a v podstate na nem zastavil, vypadalo to, ze uz by se nemusel rozjet, potencial zpetneho pohybu prave tou silnou reakci u urovne byl velmi slusny... no a prave orderflow ted sleduju proto, abych se naucil lepe poznat, kdy tomu vlaku ten motor uz temer vyhasnul, v tomto ohledu to muze byt pro muj trading skutecne prinosem :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zase kdyz to vemes tak silna s,r tu cenu nekdy odpali ze to nestihnes vzit tak to zastaveni se mi zda na vstup malo. takze silu s,r poznam treba reakci ceny v tu chvili, kazdej je jinej ale ja si myslim ze potom je uspesnejsi brat treba znovuotestovani ty urovne, a i z druhy strany flip kdyz to cena propali. :)
kazdopadne v tvym pristupu ti footprinty musej pomoct (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taraka, podle mě je pro tebe rozhodující si uvědomit, jakým směrem se chceš vydat. Jestli být opravdu skalper, který si chodí pro pár ticků až několik bodů a hledá krátkodobá překoupení/přeprodání (která mohou vytvořit třeba jen malou korekci) nebo obchodník, který obchoduje v souladu s PA a jde si pro větší zisky. Podle toho totiž musíš nastavit analýzu trhu, vlastní vnímání silných/slabých situací pro vstup, MM a TM. Neznamená to, že by byla jedna nebo druhá možnost špatně, ale je potřeba to vědět.

Já jsem třeba jasný druh tradera, který čeká na pro něj dobrou situaci, která zapadá do aktuálního kontextu. Navíc obchoduji za stopy na vyšším tf (momentálně 5 min) a jdu si pro PT kolem 4-7 bodů v nynějším období. Proto kolikrát žasnu, kde jsi schopný naskočit (z mého pohledu úplně mimo) a ještě z toho něco dostat. To je pro mě zkrátka zcela mimo chápání a jsem úplně jinak nastavený. I proto občas rozepíšu nějaký příspěvek, který pak zase smažu, protože máš zkrátka úplně odlišný náhled na trhy. Občas mě to i zaskočí, protože si říkám, že bych měl umět vydělávat i na takových pohybech, ale pak se zase zklidním a přiznám si, že tohle není pro mě.

Dále, nevím, jak máš nyní nastavenou výšku SL, jestli fix nebo nějakým způsobem variabilní, ale myslím, že bys měl trochu reagovat na zvyšování volatility. To množství vyťuknutých SL v poslední době mi přijde dost vysoké. Přeci jen je potřeba si uvědomit, že od léta se volatilita téměř zdvojnásobila. Nebo je to vlastnost OP a nijak to nevybočuje z normálu? Já bych tohle nesl těžko..

Tak ať se daří! Až budou nějaké obchody, také je sem zase občas hodím, abych podpořil tvoji snahu. Toto období ale mému stylu nevyhovuje, takže jsem většinu dnů mimo a čekám (což je to nejhorší, co znám :) )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to aldanek: otazka je, co povazujes za silnou S/R a co za rychle odpaleni, jak na to tak koukam na tech footprintech, tak pokud S/R odpali trh prilis rychle (v ramci vterin ci max desitek vterin), obvykle tam k zadne vetsi objemove akci nedojde a casto ten pohyb byva jen limitovany (ne vzdy samozrejme)... byvaji to treba vycerpani trhu, pocatky nezajmu obchodniku atd... naproti tomu, mnohem silnejsi vypadaji urovne, kde chce jedna strana opravdu moc prorazit a agresivne otevira pozice, ale je pomerne brutalne absorbovana protistranou, ktera je pekne za limitni cenu slupne jak malinu a kazdy dalsi pokus o pruraz jednoduse zmari dalsimi limity... na takovych urovnich se vyplati delat jak breakouty tak odrazy a vydelat bys mel na obojim, protoze jedna strana ten souboj prohraje, a ta strana bude pak muset vsechny ty pozice zavrit bud marketem nebo na SL, cimz cenu dal potlaci opacnym smerem nez pri otevirani tech pozic zamysleli... ale tohle bych sam z klasickych grafu asi nikdy nevycetl, jakmile mi ale pred ocima nabihaji na urovni stovky kontraktu na jedne cene a ne a ne s ni pohnout, na cloveka ta sance uplne krici "chyt si me" :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Pavel K.: clovece od tebe si ty prispevky ctu strasne rad :) a budu jen rad, kdyz jich sem hodis vic :) ma to hlavu a patu v podstate vzdycky. Jo, taky jsem si uvedomil, ze mame sice na price action zalozene systemy, ale kazdy to obchodujeme dost jinak.

Moji hlave zas dost vyhovuje, kdyz jsem aspon z casti obchodu venku hodne rychle, a je v podstate jedno jestli na SL nebo PT, proste opadne stres z otevrene pozice a jejiho rizeni :) Muj aktualni SL je maximalne 100 USD, pricemz mam pomerne prisne naroky na to, kde pozici otevru, co se ceny tyce. Pokud nemuzu otevrit pozici tak, abych mel SL na dobrem miste a byl max o velikosti 100 USD (mensi bejt klidne muze :D), tak pozici vubec neoteviram. To radeji cekam, jestli se trh pro vstup vrati.

V aktualnich podminkach jsem samozrejme casteji vyhazovany, ale zase mi to kompenzuji mnohem zajimavejsi targety, kdyz u mne uspesnost klesa, RRR roste... kvuli tehle volatilite jsem prave musel trochu zmenit styl vstupu do obchodu (driv jsem to bral limitem v ramci celkoveho kontextu), ted cekam az na potvrzeni z trhu, ze ma problemy na dane cene pokracovat dal, tim vyloucim ty zasahy SL, ktere by prisly pri puvodnich limit vstupech proti rozjetym vlakum, to ze rozjety vlak zastavi o nejakou barikadu neznamena, ze ji neposune vic, nez bych chtel... proto ted v tehle volatilite cekam, az ten vlak opravdu hodne zpomali a idealne zcela zastavi :) Tim se snazim aktualni volatilite vyjit vstric a nechat trh se trochu vyradit, nez ho zkusim osedlat a trochu se povozit :) je pravda, ze nez jsem tyhle zmeny provedl a prizpusobil se, tak to bylo psychicky dost narocne (zari), i kdyz to ucet zas tak nebolelo (zazil jsem mnohem horsi sesupy). :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na 1., 2. tyden slusna analyza tech Fprintu, neni to vselek, ale bez, by jsi civel do grafu a dumal, co se tam tech x desitek sekund deje. Prima management 2. obchodu, hlavne, ze jsi to nehral na nejaky homerun a bral jak se to nabizelo. Jj Pavel K. ma vzdycky pravdu :) (tu) Je to pouze o volbe a moc slucitelne oba pristupy nejsou, s vetsimi profity, targety je potiz, nejsi u kompu, signal i z regulerniho duvodu nevezmes, vyhozeni na trailu. 2. pristup si tez nebudeme malovat na ruzovo, prumer na obchod 2-4 ticky u tak volatilniho trhu jako je dax. S komisema 1.69€ RT ti pak i neco mozna zbyde. :-)

29742

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to hanz242: no uprimne receno, za par dni mi vyprsi trial verze toho indikatoru a moc si nedokazu predstavit, ze bych mel v budoucnu obchodovat bez tech informaci... to je jako dat temer slepemu zrak, ale jen na 14 dni :) taky uz se asi nebude chtit toho vzdat... ted jen premyslim nad tim, ktery footprint si poridit... o kvalitnim bezplatnem na ninjovi nevim... takze zvazuju ruzne moznosti nakupu... koukal jsem i na jigsaw, ale ti footprint nemaj a zebrik se mi tak dobre a rychle cist nedari... to by chtelo mnohem vic casu k nacviku, navic jsem spise vizualni typ... :) mas nejaky tip na footprint s dobrym pomerem cena/vykon, ktery by sel rozbehat na ninja traderu? :)

chapu z kontextu spravne, ze se zivis v podstate scalpovanim na daxu? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...