Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

obchodní příkazy


Man

Doporučené příspěvky

Zdravím vás.
Měl bych jeden konkrétní dotaz ohledně obchodních příkazů. Dejme tomu že předpokládám že určitý trh půjde nahoru. Zadám tedy BAY STP nad close posledního dne a chci vystoupit na profit target 300$, zadám tedy SELL LIMIT na příslušnou hranici. Potom zadám ještě pro jistotu Stop Loss - SELL STP - asi 150$ pod nákupní příkaz. No a co když se teď stane že příští den udělá trh nečekaně extrémní pohyb nahoru i dolů a protne všechny moje příkazy. To bych v jednom dni otevřel a zavřel jednu pozici a k tomu ještě otevřel jednu další která by mně mohla dostat do propadu. Nedá se tohle nějak eliminovat? Neexistuje příkaz který by zrušil stop loss v případě exekuce SELL LIMIT, případně naopak zrušil SELL LIMIT v případě exekuce Stop Lossu ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
to o čem píšete, lze samozřejmě v praxi vyřešit. Záleží jak budete obchodovat. Při použití on-line platformy lze nastavit, aby se zrušil stop-loss je-li aktivován profit target a naopak. Při obchodování přes brokera je možné jej instruovat, aby tuto operaci provedl za vás.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

příkazy pro SL a PT se zadávají většinou ve dvojici jako příkaz typu OCO (One Cancels Other), kdy vykonání jednoho příkazu automaticky zruší druhý příkaz.
Někteří brokeři dále zavádějí další druh příkazu OTO (One Trigers Other), kdy vykonání jednoho příkazu automaticky zadá na trh další příkaz.
Výsledná kombinace tedy může vypadat takto:
BUY WH06 STP 123
OTO
SELL WH06 LIMIT +6
OCO
SELL WH06 STP -3
V trhu vám tedy čeká pouze nákupní příkaz na 123 bodech. Po jeho případném vykonání se do trhu zařadí kombinace OCO prodejních příkazů a to profit target na ceně o 6 bodů větší než je skutečná nákupní cena a stoploss na ceně o 3 body menší než je skutečná nákupní cena. Při prodeji na jednom příkazu se potom druhý automaticky stáhne z trhu.

Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že se můj dotaz taky hodí sem.
Všiml jsem si, že v nabídce příkazů mám základní čtyři typy market,market limit,stop,stop limit. Přitom na stránkách IB mají popsáno mnohem více příkazů. Stejné je to i s časovou platností kde mám DAY a GTC. TWS mám poslední verzy. Nevíte kde mám chybu jestli vůbec?

Díky
Kamui

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Honzin,
díky za odpověď.

Ještě bych měl takový dotaz ohledně STOP LIMIT příkazu. Předpokládejme že je trh na ceně 100, já chci nakoupit, dám příkaz k nákupu buy STOP 101 LIMIT 103 - znamená to tedy, že budu exekuován kdekoli v rozmezí těchto dvou cen? Druhý den trh otevře na 105, klesne na 102 a pak znovu jde nahoru - moje otázka je - budu exeukován do pozice?

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...

prajem dobry den, rad by som sa spytal ako je to s exekuciou pri stop a limit. obchodujem cez saxo. dnes som skusil zobchodovat kakavo, nastavil som si limitne hodnoty a za nejaky cas sviecka preletela cez limit ako nic, no k ziadnej exekucii nedoslo. rad by som sa spytat v com je problem, preco nebola pozicia uzavreta. dakujem za odpoved

19487

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Příkaz LIMIT nemusí být vyplněn, dokonce ani když cena šla pod něj. Jde totiž o to, že ten příkaz musí mít nejenom cenu, ale i objem k dispozici. Tzn. když chcete koupit například 100 ks něčeho, ale na trhu je k dispozici pouze 50 ks, tak

a) máte příkaz formulovaný tak, aby vzal alespoň těch 50, pak to vezme, nebo
b) máte příkaz formulovaný tak, aby vzal "sto nebo nic" a pak to nevezme

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...
×
×
  • Vytvořit...