Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Založeno nováčkem pro nováčky, kteří obchodují LIVE nebo v nejbližší době začnou


bid

Doporučené příspěvky

Dobry den ,zakladam toto vlakno jak je jiz patrne z nazvu pro novacky ,kteri jiz obchoduji LIVE nebo v nejblizsi dobe ,radove v tydnech, obchodovat zacnou, jsou zde vitani pozitivni lide ,kteri maji nejakou vizi. Na konci tohoto vlakna bych chtel sobe i ostatnim dat jasnou odpoved ,na kterou mi zatim nikdo primo neodpovedel - kolik lze vydelat nebo prodelat behem prvniho roku obchodovani. Behem 52 tydnu LIVE obchodovani tu budu zverejnovat sve obchody den za dnem. Hlavnim kriteriem ,kterym merim svuj uspech v teto "hre" je stav meho uctu ,vse ostatni jsou jenom plky. Nyni zacinam svuj druhy tyden zbyva jich 50. Muj prvni tyden je zdokumentovam v jinem vlakne ( www.financnik.cz/forum/read.php?7,154774,page=138 ).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 324
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

predminuly tyden ,kdy jsem zacal s obchodovanim zive, jsem ukoncil obchodovani se ziskem 285$, minuly tyden jsem jel demo a nyni budu obchodovat live pristi 2 tydny. pokud jedu demo tak jsem o 50% procent uspesnejsi, rad bych vedel proc?

po 16.8.10

pred openem dopadl report dlouhodobych objednavek pozitivne tak jsem se rozhodl pockat na long signal, prvni 4 dny jsem mel pokazde prvni obchod ztratovy ,takze jsem opravdu cekal, cena se odrazila od pivotu S1 a kdyz prorazila kanal vstoupil jsem long, podle mych pravidel mohl byt vstup drive. Vystopupil jsem na profit target +130$, pokud bych zustal v obchode mohl jsem uzavrit obchod se ziskem az 1 000$ a to jsou ty penize ,ktere mi budou schazet az prijde ztratove obdobi, nicmene v soucasnosti se snazim maximalne dodrzovat moje pravidla ,vytvorit si nejaky profit a hlavne si dokazat, presvedcit se, vsugerovat si ,ze obchovanim lze vydelat penize. prvni den ,kdy jsem vydelal dvacku jsem mel vetsi radost nez dnes ,kdy se dostavil pocit radosti jen na pet minut ,nevim jestli to je dobre nebo spatne.

Pozitiva dne: opravdu jsem cekal na dobry vstup
Negativa dne: obchod jsem ukoncil predcasne, obchodoval jsem pouze jednou za den.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

70% to je vážně dobrý. Moje úspěšnost v BT byla lehce nad 50%. OP není problém rámcově dodržet, dělám drobné chyby v exekuci např. posunutí SL o 1 tick jinam, vstoupení do trhu o úsečku pozdě - a hned je výsledek úplně jinde. Řekl jsem si že měsíc budu obchodovat bez změny OP, bez studování equity apod, pouze s podrobnými záznamy o obchodech. Pak se kouknu na jednotlivé obchody podrobně a vyhodnotím co bylo špatně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

UT 17.8.10 Vcera jsem pomahal kolegovi v praci dlouho do pulnoci, dneska jsem jeste rano vyrazil na nakupy a vratil jsem se domlacenej tesne pred open, do toho jeste remeslnici co se mi motali kolem pocitace ,takze se mi do obchodovani nechtelo, nicmene dal jsem slib !!! Pres noc se russel vysplhal na sever a po openu startoval na pivotu R1 (nerad obchoduji formace blizko pivotu), reporty dopadli vicemene pozitivne, tak jsem se rozhodl pockat na nejakou obchodovatelnou formaci - prisla double bottom (ctverec) tak jsem zadal prikaz k nakupu , jenze suport byl prekonan (zakrouzkovano), ale okamzite se trh odrazil zpatky na sever tak jsem zbytril, protoze se domnivam ze pod tim DB zarybarili byci (jestli je mozny to tak vubec napsat). prikaz jsem dal pri prorazeni kanalu a profit target umistil blizko pivotu R1, dneska koncim se ziskem +110$. Premyslim zda pro me nebylo lepsi ,kdyz jsem prvni obchod ztratil, pak jsem se musel opravdu snazit vydelat ztratu zpatky a jeste neco navic. Jak jsem utahenej tak dnes nemam radost ani tech pet minut. pozitiva dne: vydelal jsem penize, profit target jsem upravil podle mych pravidel, obchod jsem uzavrel pred 16:00 SEC negativa dne: pouze jeden obchod, obchodoval jsem v ne moc dobre osobni kondici, obchodoval jsem tesne pred 16:00 SEC. vsem preji pekny a uspesny den

13822

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to atreus,

jsem se chtel zeptat jestli mas svuj obchodni plan detailne sepsany nebo to mas jako ja na kouskach papiru a hlavne v hlave? detailne a peclive si vedu obchodni deniky jednu jeho cast v podstate tady publikuji ta druha v exelu uz ma asi 4MB tak ji zkusim nakopirovat nekde na web a dat sem link pokud to administrator dovoli, zacinaji se tam objevovat zajimava cisla ,treba bych mohl zmensit stop loss na nejakych -50 -60 $ a profit target posunout nekam k +180 +200 $ ,toto budu testovat na demu tyden po techto dvou tydnech live.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

denik ,ktery si vedu v excelu se mi podarilo nahrat na na tento link www.ulozto.cz/5603044/rlm-price-action-3-obchody-denne-2010-copy.xls ma vic nez 1MB a na finacnik nejde nahrat. pokud si vedete detailnejsi zaznamy rad se necham poucit, zitra mam volno tak se pokusim sepsat finalni verzi meho obchodniho planu pak ji dam opet k dispozici

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yax:
Díky, mám danou max částku kterou když ztratím tak přestanu obchodovat a na to mi stačí denní výpisy od brokera. Původně jsem chtěl déle, ale značný rozdíl mezi BT a LIVE mi nedá pokoj a tak jsem zkrátil dobu na měsíc. To budu mít za sebou cca 30 obchodů. Vydržím určitě, nějak mě to baví :)

bid:
Obchodní plán mám sepsaný podrobně. Jsou tam jak důvody proč obchoduji, tak i dlouhodobé a krátkodobé cíle a samozřejmě způsob obchodování - je to hodně osobní dokument a nebudu ho dávat v plén. Aktualizuji jej tak cca 1x měsíčně. Co je ale pro mně důležité a s čím pracuji u každého obchodu je checklist kde mám 3 sloupce (pro každý obchod jeden) a podmínky pro vstup do obchodu ve formě zaškrtávacích políček. Dále tam mám napsáno jak řídit pozici pokud jsem v obchodu a ke každému obchodu ještě dopisuji poznámky. K tomu si vždy vytisknu screenshot z platformy. Pak si ještě vedu sešit kam si zapisuji úvahy a nápady, začal jsem s tím při backtestu, ale s tím teď nepracuji.
Obchoduji NQ a SL mám zatím daný pevně na 2 body. PT nepoužívám, mám pravidlo kdy a jak posouvat SL. Řekl bych že díky tomu se i při úspěšnosti 30% motám kolem nuly.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To bid:
(tu)
Když jsem poprvé uviděl toto vlákno tak jsem si říkal "další nadšenej nováček, který chce ukazovat svoje pokroky a který brzo s tímto vláknem skončí". Z mé zkušenosti vím že většina lidí co si zde založí vlákno do něj brzo z nejrůzňějších důvodů přestane přispívat. Ale když vidím tvoje výsledky musím říct že pokud přestaneš přispívat tak to nebude z důvodu že ti obchodování nejde.
Pokud je ten obchodní deník pravej a live a pokud seš opravdu nováček tak musím smeknout, to jsou výsledy hotového tradera.
Jenom poznámku k tomu deníku, zvětšuje svojí velikost proto, protože do něj dáváš screeny, ty zabýrají strašně moc místa, až budeš mít obchodní deník půl roku, tak ho ani neotevřeš - zavaříš počítač.

Přeji hodně štěstí

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to bid a krakra:

K tomu obchodnímu deníku. Pokud bide používáš klasicky Microsoft Office, tak nové verze umožňují krásně prolinkovat jednotlivé typy dokumentů, včetně jiných souborů uložených v počítači. Proto co se týče screenu bych doporučil uvádět v deníku hlavně odkazy, místo celých screenů. Případně jen některé, nebo např. pouze první měsíc.

MO umožňuje pěkné vychytávky a opravdu komplexní vedení dokumentace.

(Pokud je to pro čtenáře samozřejmost, pak se omlouvám za příspěvek.)

Hezký den všem,

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...