Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Založeno nováčkem pro nováčky, kteří obchodují LIVE nebo v nejbližší době začnou


bid

Doporučené příspěvky

Dneska nevim jestli jako co. Celý týden jsem pracoval na psychyce, psal si lístečky a dneska se musím pochválit na 100% dodržení exekuce mého obchodu. Že neuhádnete co se stalo, ten potvorák trh mě vyhodil přesně tick na mém stoplosu, a pak si to naštrádoval pro vysoký profit na mou označenou úroveň. V takových chvílích mám pocit, že někdo testuje moji odolnost proti tomu co všechno vydržím :) Ale ano vydržím, neboť vím že backtesty a předchozí obchody hovoří jasně a dnes se mi podařilo vyplnit plán a dokonce se mi během obchodu ani nevtírali myšlěnky typu "uzavři to dřív" nebo "posuň ten stoploss mimo plán, určitě to vyjde", takže dnes si píši zelenou do kolonky splněno. Co v takových chvílích děláte vy? Nechá Vás to klidnými? Hezký víkend ! ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 324
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 3 týdny později...

Tak abych sesumíroval uplynulý měsíc. První dva týdny pokračovaly ve stejném duchu, jako první dva měsíce v roce. Jedna ztráta vedle druhé (ve čtyřletém backtestu byla dvě taková období). Pravidla jsem dodržoval, ale už jsem byl značně nervózní a trochu frustrovaný (myslel jsem, že to budu snášet líp, taky jsem nečekal, že se tak brzy přiblížím nejhoršímu období v backtestu) :D Po těch prvních dvou týdnech v březnu přišly poslední dva týdny, které byly od začátku roku jednoznačně nejlepší. Nejenže smazaly ztráty za celý březen, ale dostaly mě i do plusu. Bohužel jsem ale právě v těchto týdnech udělal zdaleka nejvíce chyb od počátku live obchodování. Z toho dvě byly způsobeny chamtivostí (resp. potřebou, co nejrychleji pokrýt ztrátu a nedodržení plánovaného výstupu) a dvě byly způsobeny nepozorností (což přisuzuju frustraci z předešlého období...) Tyhle čtyři chyby mne dohromady stály 500 USD na kontrakt, celkově jsem tak tento měsíc skončil +50 USD po odečtení komisí a slippage. A jaké si beru ponaučení a cíle do měsíce dalšího?

1. Chyby z nepozornosti, která v tomto případě plynula patrně z frustrace mě stojí peníze -> je potřeba vymyslet, jak nenechat frustraci zasahovat do mého konání během tradingu... nemáte nějaké tipy? Na chyby způsobené chamtivostí by mělo zabrat to, že mi změna plánu nijak nepomáhá, ba naopak, to že mám ony obchody vyznačené červeně s popisem chyby, by mne v budoucnu mělo odradit od podobných experimentů :D :D

2. Co nejrychleji dokončit testy dalších patternů, jeden trendový pattern je na stabilní systém málo, chci alespoň 3-4, které si budou vzájemně pokrývat horší období

3. Se stabilitou souvisí i současně s těmito patterny testovaná metoda all in – scaling out, o které teď psali i kluci v mini magazínu... už to pár týdnů testuji a nevypadá to špatně, jen ji patrně budu mít posunutou jinam z hlediska RRR. V současné době totiž jedu fixně 1:4. Uvažovaná varianta je polovinu zavřít na 1:2 (popř. 1:1,5) a další nechat běžet na 1:4. Ještě přemýšlím, jestli po zasažení PT1 (RRR 1:2) neposunout u zbytku kontraktů SL blíže ke vstupu, ale s posouváním SL zatím nemám ideální zkušenosti :D ani v backtestech mi to moc nejde, respektive z dlouhodobého hlediska mi to háže o dost nižší výkon... :D

Přeji hezký víkend a hodně štěstí! :)

S pozdravem Taraka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, mně se osvědčilo raději neobchodovat vůbec, když jsem pod vlivem emocí. Ona ta nepozornost nemusí být nutně zapříčiněná frustrací ze ztrát, ale i euforií ze zisků. Zatímco ztráty jsou samozřejmě méně žádoucí než zisky, jejich emoční produkty, frustrace a euforie, jsou naopak obě stejně nežádoucí.
Jinak ta metoda all-in-scaling-out mi připadá docela rozumná. Sám občas dělám all-in-half-out (přičemž ten první výstup mívám většinou někde těsně nad RRR 2). Alternativou je scaling-in-all-out, tj. "ředění" vstupů (propaguje to na tomhle fóru kolega xzajic). Já tedy občas "ředím" výstupy (i když v drtivé většině případů jedu klasicky all-in-all-out) a zatím s tím mám vcelku dobré zkušenosti. RRR 4 bez ředění výstupů mi přijde dost brutální... Posouvání SL dělám, je to občas oříšek určit, kam SL posunout, to je jasný... Však taky moje testy jsou zaměřeny víc na řízení pozic (tj. hlavně posouvání SL) než na vstupy.
Happy trading :)
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Tome :)) samozřejmě, že by asi bylo nejlepší neobchodovat, když je člověk pod vlivem emocí... u mě ale ani tak nejde o emoce krátkodobého charakteru (vyplynou z konkrétní ztráty v danou chvíli), které mají zásadní vliv spíše, jak o celkový pocit z posledních týdnů tradingu v daném období (tozn. dlouhodobější frustrace)... :)) krátkodobé emoce mi do obchodování zatím příliš nezasahují... a kvůli euforii jsem zatím žádnou chybu neudělal... červené obchody (obchody s chybou) mám jen v obdobích, kdy se nedařilo... teď si ale uvědomuju, že jak se ztráty prohlubovaly soustředil jsem se méně na dokonalou exekuci a více sledoval konkrétní pohyby na účtu... což bylo špatně... budu si muset zase někde červeně nad monitor napsat: "hleď na dokonalou exekuci a řízení pozice, na výsledku tohoto obchodu z dlouhodobého hlediska nezáleží..." :D nějak jsem na to v minulých dvou měsících pozapomněl... i když je pravda, že v dobrém období se toho pravidla lze držet mnohem snázeji než v období špatném :)) šmarja, člověk si toho toliko ujasní už jen tím, že to sem píše :D

máš recht že chodit vždy jen pro RRR 1:4 je docela šílené... v testech se to však z dlouhodobého hlediska osvědčilo nejvíc... každopádně tohle pomalu přehodnocuju a metod all-in-scaling-out mi příjde jako skutečně efektivní nástroj, jak tenhle (spíše psychologický než reálný) problém vyřešit :)) každopádně díky moc za reakci, k posouvání SL se určitě ještě vrátím po testech, co mám nyní v plánu, každopádně, jak píšeš, je to celkem oříšek a vyžaduje to už asi i dost citu :)

přeju hodně štěstí!
Taraka (tu) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahojte:

tak ja idem od 2012 live.

Musím povedať že je to oveľa horšie ako som čakal všetko to na mna začína dáko dopadať, že neviem konzistentne robiť. Dobrý týžden strieda zlý suma sumarom idem dole 10% z účtu nieje to veľa o peniaze tu nejde skorej ma štve to že neviem dosiahnuť konzistentnejší výsledok..

Je to o to tažšie že idem diskrečne tuto cestu som si vybral chcem vedieť čo robí trh prečo to robí a ako na tom zarobiť len to proste kvôli mojej hlave zatiaľ nejde. Momentálne som na tom psychicky tak, že neviem či pokračovať alebo prehodnotiť prístup. Na to všetko mám teraz maturitné obdobie budúci týždeň praktické potom ústne. Nerád sem píšem podobné bláboly, ide o to že to inde nemám kde povedať a musím sa troška preventilovať (tu)

Určite som na tejto križovatke nie sám a určite tam už niekto bol. Za akú koľvek radu respektíve nakopnutie budem rád :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahoj iigis,
na tvojom mieste by som sa teraz skôr sústredil na maturitu ako na trading, zbytočne sa takto stresuješ a tvojmu obchodovaniu to určite neprospieva. Daj si od obchodovania na čas prestávku a až budeš mať maturitné vysvedčenie v ruke, tak sa k tomu vráť.
A čo sa týka tradingu, skús byť viac vytrvalý a menej netrpezlivý. Všetko má svoj čas, skús sa viac zamerať na mesačné výsledky ako denné. Obchoduj si svoj systém, ale nečakaj na začiatku tisícové zisky v priebehu dňa. Každý má ziskové i stratové obchody, ale ak máš otestovaný systém a vhodný MM, tak časom sa začne tvoj účet navyšovať, ale nejakú dobu to trvá a bohužiaľ veľa ľudí je až moc netrpezlivých.
Držím ti palce (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj iigis, tiez ma zaujima co myslis tym dobry/zly tyzden. Jedna sa o exekuciu planu alebo vysledok?
Na nejaku radu to je strasne malo informacii co si napisal. Ak nefunguje plan/ je prilis vagny treba napisat -
Ako vyzera tvoja priprava na obchodovanie, ako zostavujes svoj plan na dalsi den?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no myslené to bolo tak že keď dám dobrý týždeň tak začnem robiť chyby a posuniem to zase nižšie. So sebavedomím robím chyby malo by to byť naopak. No obchodujem prodla profilu snažím sa to sám nejako porozlúskavať čo sa dialo kde je hodnota a kde by mohla byť. Večer po close USA si robím analýzu zaznačím si dáke silnejšie úrovne väťčinou sú to low volume nodes. No USA stíham až po vykreslení IB tak potom vstupujem viacerími spôsobmi buď agresívne na tých lvn na rejections alebo tam dávam limity podľa IB do smeru ktorý chcem obchodovať buď len ib extension alebo zamietnutie IB.

ale aby som povedal pravdu momentálne sa tradingu venujem len 3 hodky denne, musím si vstupiť do svedomia a začať makať a troška nájdem paralelu s posilovaním ked to bolí až vtedy začína tvrdá drina. Maturita nieje bohvie aká výhovorka kedže so školou problém nemám. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

iigis

mozno trochu vseobecna rada, ale skus nejaku knihu o psychologii od Steenbargera. Napriklad Trading na maximum, dost dobra a je aj v kniznici Financnika. Nerobim reklamu ale to niekedy pomoze zoradit si myslienky a velakrat narazis na nieco inspirativne cim si prave prechadzas alebo si si prachadzal v nedalekej minulosti. Autor pouziva velmi vela praktickych prikladov. A mozno tam najdes aj prave riesenie alebo inspiraciu na vela pocitov s ktorymi prave "bojujes" alebo ich nevies velmi ovplyvnit vo svojom pristupe v tradingu. Prave vybudovania takej tej emocionalnej stability da niekedy castokrat viac zabrat ako backtesty a predpriprava. Nech sa dari.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj,
kdysi davno jsem zalozil toto vlakno, tak jak to vlastne dopadlo? Ucet jsem nepropalil ani jsem se na to nevykaslal, za prvni rok: po tom maleru ,kdy jsem omylem otevrel pozici v live uctu a prisel o cirka -500$ jsem si vzal prestavku do zacatku roku 2012 ,takze odpoved zni: za prvni rok jsem vydelal cirka +200$, v roce 2011 jsem vymenil praci za zamestnani a po 8 letech se vratil k IT takze jsem se venoval/ji programovani a svemu projektu. V unoru 2012 jsem zacal opet a jsem zatim v profitu +1890$. Zatim jsem nikdy za ty dva roky nemel ztratovy den a v realu si vedu lepe nez v papertradinku coz zni paradoxne. Pokud to nekomu pomuze tak jsem uploadnul muj denik a nejake screenshoty na internet. www.ulozto.cz/xccVrBk/obchodovani-zip . Prestavky mezi obchodovanim se zkracuji prvni byla 5 let, druha 1 rok a ta posledni 2 mesice ,kdy jsem to zkusil vzit turbo a zacal si klikat na ostro 10 kontraktu po dvou dnech jsem radsi odinstaloval OEC a nechal si jenom demo. Driv jsem mel panicky strach ,ze prijdu o penize ,ted mam strach ,ze ty penize vydelam a budu si moc splnit vse co jsem chtel a to zni take paradoxne. Hlavne bych take rad podekoval omarovi a vsem dalsim pozitivnim lidem ,ze toto vlakno nenechali umrit .

regards
Bid

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hi bid,
uz som myslel fakt ze ti je amen, a vdaka za ten pozitivny prispevok ze to neni az take marne :), a gratulujem k celkom dobrym vysledkom...
chcel by som sa ta spytat ked som tak letmo pozrel do tvojho dennika, tak napr tie obchody v novom roku, podla coho sa riadis ze ktory den budes obchodovat alebo nebudes, tak ako ti vijde cas? a tiez tie vstupy raz su skor raz neskor? nemas na to nejako specialne vyhradeny cas asi.
a mas nejake obmedzenie v pocte obchodov za den? napr. v jednom dni si po 3 stratach isiel do 4teho ktory ty ich zmazal a hodil este zisk, a niekde uz po prvom zisku si to dalej nepokusal (hovorim hlavne o novom roku), pt som si vsymol ze niekedy davas do logickych oblasti na hig a pod.. .ale tie vacsie pt nechavas podla coho bezat, hlavne po tych stratovych obchodoch, ci si davas nejaky minimalny ciel alebo tak.. a podobne ako si tam do toh posledneho obchodu nastupil s 2 kontraktami , po predoslom stratovom? preco? :))
ked si najdes cas na odopoved na niektore veci ta ma velmy potesis, inac drzim ti palce a verim ze fakt ti hrozi naplnenie tvojich snov :)) (kiezby i ja som sa niekedy stretol s takou hrozou :)

hej a dakujem tiez hlavne omarovi ktoreho snaha mi tiez dodavala chut sa na to nevykaslat, inac by ma zaujimalo ze ako sa ti dari teraz omar, dufam ze to neni nejako velmy zle, ked si minuly mesiac neprispel do diskusie...

ok zdar a silu majte sa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj lucifer, obchoduju v zamestnani ,takze to chci mit za sebou behem doby co bych mel mit prestavku na obed, ve 14:30 londynskeho casu nahodim grafy a cekam na reporty ve tri a pak jdu do obchodu, PT mam 160$ a SL jsem snizil z -120$ na -80$(to bylo asi to nejlepsi co jsem udelal*),ted se potrebuju vyskrabat na +3500$ takze beru prvni profit vetsi jak 60$, maximalne 3 obchody denne, +250$ tydne, podle planu jedu pokud je prvni obchod ztratovy. Pozdejsi obchody mam bud v zamestnani ,kdyz se kancelar vylidni nebo doma.

* plno lidi si stezuje ze je SL vyhodil z obchodu a trh se pak pohnul jejich smerem, ja si myslim ze by kazdy mel dostat jeste jednu sanci takze kazdemu obchodu davam dve sance, podle me je lepsi nez zvysit SL ho zmensit a vstupovat opakovane.

regards
Bid

Link to comment
Sdílet pomocí služby

asi mi neodoslalo reakciu...
ze mam to chapat tak , v jeden den ked mas 2x SL tak potom pri tretom obchode povodny PT zvysis min. o tych +60?

(pracujem s podobnou myslienkou ale mam pevne PT, a ako zaciatocnik by som ich nerad do nich velmy zasahoval... hoc ma to stale laka ale po jednej zlej skusenosti to mam zatial napevno)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...