Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX II


Doporučené příspěvky

Dobré ráno všem, Včera mělo FESX podobný průběh jako v úterý. Vytvořili jsme DD day a trh nakonec uzavřel nekde v polovině shortu, který započal. Stále obchodujeme v range z pondelka a dneska bychom mohli atakovat jeho low, ale stát se může cokoliv. Levely nákup 2118-hlavní support 2147-low našeho swingu a lvn 2179-dulezity bod z y´profile prodej 2245-hlavní vpoc oblasti 2212-hlavní lvn na kr. grafu Ocekavani 1)Pokud otevreme na close a pujdeme short, tak budu vyhledavat obchody long na 2179, tuto hranici pouziji i pro pripadny flip short. Pokud pujdeme UP, tak prvni zona pro short je 2212, pokud ji prekoname tak budu brat short z 2221 nebo 2246. Jinak pokud prekoname yyvpoc a zacneme opet hledat vice nakupujich, tak pouziji 2212 jako support. 2)Pokud otevreme pod 2179, tak ji pouziji jako rezistenci. Uroven 2179 pouziji pro long, jenom kdyz prekoname vpoc ze vcera. Dalsi urovne obchodovat dle barev Pokud pujdeme short, tak obchodovat dle barev 3)Pokud otevreme nad open a pujdeme down, tak yvpoc nebrat jako hlavní support a pockat si na 2179. Jinak platí za 1)

19490

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 288
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To Thoft,

Rád bych se zeptal na několik věcí. První se týká obchodní platformy, ze které jsou screny. Nic podobného jsem zatím neviděl. S tím souvisí také dotaz, zda se SR úrovně zakreslují automaticky jako vrcholy/dna volume profilu (indikátor), nebo jsou zakresleny ručně. Teď trochu k FESX. Je 60 min pro zápis SR pomoci volume profilu na tomto trhu optimální TF, tj. lepší zkušenosti než třeba 15,30 ? Díky za odpověď a hodně vyplněných scénářů :-) Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

e_michal

software se jmenuje Investor/RT (anebo dražší brácha MarketDelta). Software umí zakreslovat peaks/valleys automaticky na volume/TPO profilu, citlivost vykreslování lze nastavit. Thoft tam má ale i ručně zakreslené úrovně.

Jednoznačný objektivní optimální timeframe neexistuje, to záleží na stylu obchodování konkrétního jedince, best practice je analyzovat SR od nejvyššího až po váš intradenní timeframe, většina obchodníků analyzuje 15-30-60min (to jim stačí), volí podle detailu, jaký chtějí vidět a podle délky období, které chtějí vidět. To je jednoduchá odpoved. Pak existuje komplexnější odpoved ale to už asi už chce delší školení :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
jde o platformu Investor RT od linnsoftu, je to vice mene stejne jako MarketDelta, ale ta obsahuje ještě footprint graf. SR urovně si zakresluji čistě ručně. Timeframe vůbec neřeším, protože důležitá je cena. Nechci, aby mě nekdo chytil za slovo, protoze sám pouzívam, jako intradenní graf 2MIN TF, ale to je ciste jenom ze zvyku. To, že usecka nekde otevre nebo zavre mi nemuze byt vic jedno. Pro někoho je to možna vypovidajicí a úspěšně takto obchoduje, ale mě to postrada smysl.
Mě zajima čistě jenom high a low. Navíc volume profile je uplně stejný na všech timeframech.
Snad jsem ti odpovědel.

Anything can happen.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

kurt,

FDAX je velmi dravy a drahy drh. Pokial si zaciatocnik a hladas trh na ktorom by si zacal obchodovat, odporucal by som ti YM, ktory je lacny, hybe sa takmer identicky s DAXOM, len nerobi tolko zakernosti a take velke pohyby, no naucenie je to skvely trh pokial si trendovy obchodnik.

Vela stastia

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...