Aktuální stránka: 128 z 152
Re: Diskuze k aktuálnímu dění na trzích IV
Vloženo uživatelem: Pavel K.
Datum: May 10, 2012 05:44PM
Statut uživatele: Gold member

Yenda, taky jsem o tom premyslel, ale v dlouhodobem pohledu se mi to umistovani PT podle SL nevyplaci, i kdyz tentokrat to vypada na dalsi BE.. smiling smiley

Datum: May 10, 2012 05:58PM

Chtel jsem napsat PT podle SR.

Tak jo, opet BE. Pres vikend si musim poradne projet vstupy a asi zase na nejakou dobu zacnu brat mensi 1. PT, pokud trh nezacne trochu vice tahat nejaky smer. Protoze tohle me uz nebavi. Receno hodne slusne. smiling smiley

Vloženo uživatelem: Vomajda
Datum: May 10, 2012 06:12PM

Ahoj, já dnes SL na YM, vstup 17:04 na 12825.

Chtěl jsem se zeptat Rogiho, jak si vstupoval v těch 16:45, to ti nevadilo LOD, ani to, že obchoduješ uvnitř EM tedy pokud používáš FinWin, protože mě vcelku zajímá jak to vychází obchody takhle uvnitř, vím BT, ale jestli nemáš/te nějaký typy.

Vloženo uživatelem: pajus kucera
Datum: May 10, 2012 06:22PM

low toho swingu na 785.5 jsem taky vedl v patrnosti ale nepredpokladal, ze by to mohl zadrzet ... jakmile bylo jasny, ze to tu hranici neprekona, tak jsem to ukoncil
Pavle, jak se dari na DAXu, me teda moc ne ... asi se na nej vybodnu
happy trading

Datum: May 10, 2012 06:42PM

pajus, na DAXu jsem ted neudelal pres 2 tydny zadny vstup.. Prijdou mi ty trhy ted takove nervozni. Porad na neco vyckavaji, nikomu se nikam nechce. Nevim, jestli je to ticho pred bouri nebo uz nam najizdi prazdniny, kazdopadne jsem ted trochu opatrnejsi a pro DAX mam opravdu striktni pravidla pro vstup. Potrebuju videt jasny pohyb, ktery nastava po otevreni a to ted moc casto neni. Navic, pokud mam 2 shodne signaly, tak vzdy beru ten na TF. Takze tak, DAX spis tak pozoruju, ale ted me nechava chladnym.. smiling smiley

Musim rict, ze jsem opravdu zvedavy, jak to cele dopadne z dlouhodobejsiho pohledu. Pokud bych si mel tipnout, tak vzhledem k tomu HaS na dennim grafu, ktere vzniklo u dlouhodobeho high bych byl pro silnejsi short. Navic v Recku to ted vypada dost blbe. To by mohlo byt takovou rozbuskou. Ale to je opravdu cira spekulace. smiling smiley

Datum: May 10, 2012 07:12PM

Pavle, odpoledne na DAXu uz nejsem, ja mam na nej dopoledne a tam to celkem dovede udelat nejakej pohyb ale vstup se opravdu nesmi uspechat ... spis naopak ...... a odpol je strasne videt, jak vsichni dlouho a trpelive vyckavaj na US, az nabere kurz a pak v zavesu se pomalu rozjedou.
Bylo by dobre, kdyby se TF odpoutalo z toho TR 777-795 a konecne se nekam vydalo.
To, co dnes opet predvedla ropa, bylo fakt neco .. napred 3U a pak na obe strany dlouhy a nenadaly breaky a nakonec se usadila v mirne klesajicim chopu.
happy trading

Datum: May 10, 2012 07:28PM

Ropa pro me neni tak dobre predvidatelna jako TF, proto uz ji neobchoduju a popravde ani moc nesleduju. Jenom si obcas cvicne projedu grafy za mesic zpatky a musim rict, ze kdyz jsem ji obchodoval ja, prisla mi mnohem citelnejsi, taky jsem si na ni nevedl spatne. Ted bych si na ni ale snad ani netroufl. Musely by to byt situace na 110% a to pak vzdycky hrozi, ze se clovek uklikne z netrpelivosti.

Dopoledne ted vubec neobchoduju. TF odpoledne mi bohate staci. Jen ted uplne dobre nevychazi vystupy, ale pres vikend se prispusobim.. smiling smiley V podstate nejsem na zadnem jinem intrumentu schopny mit tak dobre vysledky jako na TF, a proto ani zadny jiny neobchoduju. Radsi se zameruju na TF s vetsim riskem. S tim, ze bych chtel pres leto/po lete zacit pracovat na nejakych swingovych strategiich. Musim ale prekonat vrozenou lenost. I kdyz ta vidina budouciho prechodu pouze k swingum me docela motivuje.

Vloženo uživatelem: JiM36
Datum: May 10, 2012 07:40PM
Statut uživatele: Silver member

Pavel K.:
Mně se zase umisťování PT podle SR úrovní velmi vyplácí, dokonce si myslím, že jakékoliv jiné umisťování PT je proti logice trhů. Jenom jde o to, jak určíit tu správnou SR. Zkus si otestovat spojení envelope + SR. Jeden z mých obchodů dnes je short 788,7 a PT 785,6.

"Každý svého štěstí strůjce"

Vloženo uživatelem: Rogi
Datum: May 10, 2012 07:57PM

to Vomajda:
v globale ES ani NQ nejeli up po open jen YM pak u S/R 12864-66 1-2-3 + Rh a vstup (TTE) po odrazu od Ema 34 (tzn. cena rychle strelila up s vyssim VOL k EMA 34 a hned rychle odmitnuta = nezajem obchodniku=napoveda) a s podporou 2v (0/2) spekulace na tvorici se FLIP- nahodne vysla ;-)
at se dari

Vloženo uživatelem: Vomajda
Datum: May 10, 2012 08:10PM

Dík moc za odpověď, je vidět, že se mám ještě hodně co učit :D, prosimtě nemáš někde screen obchodní obrazovky? Jde mi o to, že jsem měl problém po přechodu na real s tím, že jsem si to udělal moc složitý (IM, přidání volume, sledování několika tf atd.) a na popud p. Nednídala jsem se vrátil k orig finwinu, proto by mě zajímalo jak se to povedlo tobě to nakombinovatwinking smiley

Datum: May 10, 2012 08:40PM

JiM36, co presne znamena envelope+SR? Mne to umistovani do nasobku SL funguje dlouhodobe dobre. Vzdycky jsem to tak mel, protoze jsem se citil u obchodu spatne, pokud jsem nemel predem 100% mechanicky dany vystup. Rad se ale priucim neco noveho a porovnam. Dalsi vec ale je, ze zaroven s timto PT pouzivam nekolik metod trailovani SL, takze malokdy skoncim pouze na BE. Coz se ale zrovna tento tyden deje.. smiling smiley

Hlavne pokud je v trhu volatilita a nejaky trend, tak urcovani PT jen podle SR je zbytecne obirani se o zisky protoze SR urovne byvaji prorazeny. Pokud je trh ale v range, neni od veci zapojit nejaky diskrecni prvek. Tak kdybys chtel napsat neco vic, byl bych rad.

Vloženo uživatelem: JiM36
Datum: May 10, 2012 09:18PM
Statut uživatele: Silver member

Pavel K:
Myslím envelope, neboli obalový kanál k EMA. Základem pro umístění PT je tato křivka kanálu, přizpůsobená aktuálním podmínkám trhu. Tím máš zaručeno, že se neobereš o zisk v pohyblivém trhu a též adaptaci na aktuální podmínky. Přesné umístění PT uzpůsobím na nejbližší SR v oblasti kanálu, čímž zachovám logiku trhu. Dlouhodobě jde o jednu z nejvýnosnějších výstupních strategii, na jakou jsem přišel.

"Každý svého štěstí strůjce"

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 10.05. 21:21 uživatelem JiM36.

Přílohy: envelope.jpg (107kB)  
Datum: May 11, 2012 02:56PM

ahoj JiMe,
zda se to logicky ... asi taky vyzkousim, jelikoz nastavuju PT dle swingu a ne fixne ... ted koukam do NT a je tam indi MAEnvelopes, tak to asi bude ono. Muzes mi prosim prozradit tvoje nastaveni (envelope percent offset, moving average type, period) na 1 min tf, abych se mohl od neceho odrazit a otestovat??
diky
happy trading

Datum: May 11, 2012 03:15PM

JiM36, pres vikend to otestuju a zhodnotim.. Mozna bych po nejake dobe zase rozdelil vystupy na 2 sady kontraktu. Diky za info.

Vloženo uživatelem: Rogi
Datum: May 11, 2012 03:41PM

to Vomajdo:
ja mam jenom jeden monitor na notasu abych si zvyk na mobilitu ;-) a kdyz Ti to pomuze,tady mas moji prac plochu
at se dari

Přílohy: Výstřižek Vomajda.PNG (163kB)  
Aktuální stránka: 128 z 152

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Toto vlákno bylo uzamčeno

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.