Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze nad obchodními situacemi


lucifer66

Doporučené příspěvky

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Ahoj. Nikde jsem nenašel podobný postřeh, ale možná jsem jenom špatně hledal. Pár týdnů papertraduji NQ a vždycky mě rozčilovalo, když se trh po zasažení mého PT 5-6 bodů-(100-120 USD) často rozjel mým směrem a já jsem vydělal menší profit, i když jsem mohl inkasovat ještě cca 4 body(80 USD), kam se trh propadl(vyrostl). Když se podíváte na obrázek, tak ti, kteří šli long nad 2864 umístili svoje stop-lossy řekněme těsně pod 2861-2859, pokud nevybrali zisk zůstali se svými stopy v obchodech. Pod 2860 se pak cena zhroutila a zasáhla hodně stop-lossů a šla až pod 2856, pak to zase vyjelo nahoru. Prodal jsem v 17:17 na 2865,50 a trh zasáhl PT ve 20:15 na 2860,50(bílé svislé čáry označují čas). I když tento páteční obchod trval abnormálně dlouho, tak je dobré si všimnout, kam umístuli svoje stop-lossy lidé, kteří nakoupili právě nad 2864, cena se pak přes 2 hodiny pohybovala v úzkém rozmezí 2862-2868, zde hodně lidí nakupovalo na odraze od EMA204(bílá linka). Měl jsem umístěný stop-loss na 2869. Umisťuji svoje PT do logických zón S/R, ale je dobré si všimnout, kde určitě budou umístěné stop-lossy ostatních obchodníků a při pohybu ceny k těmto stop-lossům, které budou aktivovány a následném propadu ceny zkusit uzavřít pozici na low nebo high(podle otevřené pozice) třeba dle RSI nebo Stochastic na hodnotách pod 20 nebo nad 80. Myslím, že zde uniká významný potenciál zisku zejména začínajícím obchodníkům. Používám variabilní PT(5-6 bodů) a SL(3-4 body) dle S/R a aktuální situace v trhu. Samozřejmě, že je to o citu pro daný trh a ten se získává jen velmi pomalu.

20413

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dnes opět nastala podobná situace, jak jsem popisoval minule, trh testoval HD a současně S/R na 2853. Trvalo to 17 minut, označeno bílými čarami. Poté se cena vydala opačným směrem. 18:04 bylo zasaženo značné množství stop-lossů obchodníků, kteří byli stále v trhu, přidali se obchodníci s limitním prodejem nebo ti, kteří tam skákají za market jako já.:-) Výsledkem byl pokles o další cca 3 body. Vyznačil jsem si S/R 2844,75(3. bílá svislá čára), se kterou trh ještě chvíli bojoval, ale pak se zhroutil a zastavil se až opět na S/R 2841,50, se kterou chvilku bojoval. Kamarád, který mě přivedl k tradingu a na financnika zde říkal, o S/R, že je to primitivní nástroj, ale zároveň geniální. Já to vnímám jako ultimátní zbraň hromadného ničení.:-))) Co je jednoduché je většinou velmi účinné. Dnes jsem si vypozoroval, že když trh přes 15 minut testuje určitou úroveň a neprorazí ji, většinou se vydá opačným směrem. Měl jsem nastaven limitní příkaz sell na 2853, ale nebyl vyplněn, ještě jsem bojoval s psychikou a chtěl skočit za market, ale už udělal 2 obchody, jeden ztráta 80 USD, druhý zisk 125 USD, tak už jsem neobchodoval. Nechtěl jsem utržit další ztrátu, ale instinktivně jsem cítil, že už je trh zralý na obrat do downtrendu.:-)))

20430

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Geril,

Tiez som dlhu dobu testoval finwin, je to dost diskrecna strategia a dlhu dobu som jej proste nevedel prist na "chut", testoval som ju zo zaciatku cisto podla ptavidiel z knihy- tej prvej, a vacsina vstupov bola stratova- co je samozrejme v poriadku, ak je pozitivny mm, co ma vsak posunulo dopredu s tymto os bol iny pohlad na cci indikator- skus vyhladavat urcite zlyhavacie patterny, napr skus vyhladat situaciu, ked mas signal 2v alebo 0v short, ale tesne predtym cci crossol nulovu linku smerom dole pricom predtym spravil zlyhavacie v na stranu long, najlepsiev zone pod +35 cize bigv. To sa jedna o pattern famir wcci. Porovnaj vysledky s 2v a 0v bez tejto situacie a uvidis ze winrate bude vyssi. Dalej sleduj divergencie proti smeru vstupu, ale taktiez skryte div podporujuce vstup. Skus pouzit cci ako vystup- napr ak long, tak vystup, ked cci50 v extreme, obrati sa proti vstupu a crossne + 100 smerom dole. Moznosti je vela. Najma odporucam sledovat co sa odohravalo na cci pred vstupom. A samozrejme nezabudaj na ema priemery a ich konstalaciu voci trhu a strukturu swingov- velmi dobre popisanu v druhej knihe- bielej - kompletni pruvodce...

Ja osobne som po istom case finwin opustil, postavil som si system na renko grafe bez cci- iba dva priemery a PA, a teraz som sa k jadru finwinu, cci vratil- zakomponoval som ho do tohto systemu a dava mi to uplne iny pohlad, vsetko to je viac "opodstatnene". Cci je velmi dobry indikator ktory vie uzasne reflektovat silu a zdravost trhu a trendu.

A co sa tyka toho screenu, ja osobne to vidim ako cisty chop, su tam viditelne swingy, ale nevytvaraju pre mna zrozumitelnu strukturu, ema su blizko a trhu rotuje okolo nich- trend vyzera inak. Potom sice nastal pohyb, ale velmi prudky s jednou zaciatocnou korekciou, avsak bez signalu finwinu a potom uz nespravil pullback na ktorom by bolo mozne naskocit...

Viem asi kde sa nachadzas, bol som tam nie velmi dlho dozadu- tiez som zaciatocnik. Chce to cas


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Dobry den, vcera (4.9.2013)se mi stala pri sim obchodovani kontr. TFU3 zvlastni vec. Vstupoval jsem pres automaticky script v sierre na close svicky jak ukazuje sipka na obrazku. Automaticky jsem dostal slip 4 ticky. Tomu bych se zas tak nedivil az na to ze cena se na teto svicce na takovou hodnotu ani nedostala. Vlastne ji proobchodovala az o dalsi dve munuty pozdeji. Jak je toto mozne? Muzete mi to prosim nekdo vysvetlit? jen pro detail: HIGH vstupni svicky 1020.3 HIGH nasledujici svicky 1020.5 moje vyplnena cena 1020.6 Diky. M.

25254

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...