Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

E-Mini NASDAQ


Jakub

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ked som tu prispieval tak to bolo zivsie :D
V kazdom pripade myslim ze sa diskujute o obchodoch NQ ale len u vyvolenych, u tych co navstivili jeden zo seminarov financnikov. Vecsinou sa tam zrejme diskutuje o obchodovani pomocou technik ktore prezentuju financnici, preto je to zamknute predpokladam.

Uzivatel Taraka aspon prezentuje svoje obchody, ale kedze TF neobchodoujem nemozem sa vyjadrovat.
chcelo by to aktivnejsie prispevky do tejto temy. Nakolko NQ som zacinal (ak nepocitam ten omyl zvany M6E) a zaroven ho este obchodujem, tak som mu nadalej verny a docela by som bol rad keby sa to tu nejako rozbehlo.

Zamyslam ze budem aj ja prispievat s obchodmi, ale nakolko moje prispevky a uz duplom zobchodovane obchody boli bombardovane vselijak negativne a ludi skor poburovali ako povzbudzovali ci nieco im dali... moc sa mi do toho nechce.

Verim ale tomu ze najde sa niekto kto sa do toho da a bude prezentovat svoje obchody ci uz LIVe alebo Paper

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stranger:
Ja síce neobchodujem NQ a stále som len v počiatkoch, ale máš pravdu, že v časoch, keď si prispieval, to bolo živšie a aj tvojím "myslením" zaujímavejšie. Ľudí neprerobíš a treba ich brať takých, akí sú.
Nevšímaj si ľudí, ktorí rýpu a možno aj závidia. Najlepšie je to vidno na "ulici".
Buď ďalej sebou a hotovo. Koniec koncov, máš to aj v prezývke, že nie si len taký nejaký obyčajný z davu. Tvoje myšlienky a postupy sa nemusia každému páčiť, ale ja som si ich rád prečítal. Je to samozrejme len môj osobný názor.
Všetkým úspešný deň.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PTomi: Omlouvám se, že píši odpověď až teď. Ptal jste se, jak určuji trend. Obchoduji především v době otevření trhu, tedy přesně v 15:30 našeho času. Píšete, že 2-min graf Vám přijde plochý a že se Vám špatně určuje trend podle EMA. To se mi zdá hodně zvláštní a musíte někde mít chybu v nastavení, neboť jak jsem psal, i v kurze E-Mini II jsme jeli na timeframe 2-min a věřte, že ploché rozhodně "nebyly". Zkuste si opravdu projet historická data.

A teď tedy, jak obchoduji, tedy poznám trend (dá-li se to trendem vůbec nazvat)? Znovu připomínám, snažím se obchodovat už v prvních minutách otevření. Ideální situace (pro můj obchodní styl) jsou, když "EMY" se nachází na OPENem daného dne a po otevření se vytvoří svíce odrážející se od některé EMY, třeba zrovna včera byla taková situace, naprosto ukázková. Pak je ale důležité správně určit PROFIT TARGET, který určitě nemám fixní, ale variabilní podle nejbližší rezistentní úrovně. V mém případě je to vždycky ale MIN 100$. Zatím obchoduji jenom jeden kontrakt (bohužel).

STOP LOSS mám nastaven zatím stále na 150$ a v případě pohybu jej posunu pod poslední SWING.

No a v neposlední řadě zároveň sleduji korelaci s druhým trhem, NASDAQ. Jak na E-Mini II bylo řečeno, je to velice důležité sledovat, neboť když NASDAQ dosáhne jistého supportu nebo rezistence a odrazí se, stejně tak povětšinou reaguje i Russell, ale musí to být opravdu na důležitých silných úrovních, ideálně, když se ještě vytvoří divergence vzájemná (IDM). Ale přiznám, že toto moc nepoužívám, neboť se snažím být z trhu co nejrychleji pryč! Protože už jsem se poučil, že když jsem na trhu moc dlouho, většinou je to kontraproduktivní a jak Petr na semináři říkal, pokud někdo chce dělat 10 000$ za rok, tak mu stačí denně udělat cca 50$, aby splnil cíl, což není moc, pokud má systém pro jeden kontrakt. O více kontraktech ani nemluvě.

Další dobrá formace je, když celá svíce překoná překoná HOD nebo LOD, v tom okamžiku vstupuji na CLOSE, tuto situaci umocňuje ještě situace, pokud se nacházím nad oběma EMA. Pozor ale na situaci, kdy HOD nebo LOD se ztotožňuje s OPEN, zde je potřeba být opatrný, čímž se dostávám k další situaci, a sice odrazu od OPEN, opět, pokud se vytvoří svíce, která odráží od OPEN, opět vstupuji na CLOSE, ale v těchto odrazech nechodím pro velké PROFIT TARGETY (cca 100$)

Určitě by bylo dobré, když to teď tak popisuji, zde udělat i screeny obchodů, které jsem udělal, aby tyto situace, které jsem popsal, byly lépe pochopitelné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte,

suhlasim, pozri slabu odozvu Trakovi na TF... Pre mna su tieto disk. zaujimave a poucne, presne aj pribeh a obchody Stranger. No aspon clanky o psychologií a ich diskusia sa da citat vela krát. Nie je nutne tu viset hodiny ale rad vidim aktualne temy, situacie a rady tých co maju cosi za sebou. Takze za mna: tesim sa na Vase prezentacie, ale asi nas tu hlavne aj amaterov nie je dost.

Pekny den.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No jaaaka diskusia sa tu zacala :) to sa mi paci.
vla55 no s tym myslenim to mas pravdu, a uz sme sa o tom bavili hodne na tuto temu, trading, vs moje myslenie vs myslenie ostatnych, takze to nechame tak, aby sa to tu zasa nejak nerozbehlo tam kde nema. Ale dik za pozitivne vnimanie.

Peter0508 Presne to sa mi paci ze Taraka si prispieva do temy ako jediny, deli sa s uspechmi aj neuspechmi, nevysvetluje preco stupil tam a preco tam a to je super. Keby som obchdooval jeho styl, neviem sice co je to za styl ci finwin ci co, tak by mi to nieco urcite dalo, alebo ako zaciatocnikovi. Tvomu kvitujem. (tu)
Vela zaciatocnikov moze cerpat z jeho skreenov.

icm, tak screeny by sa urcite hodili k tebou popisovanej technike obchodovania.
dovlim si otazku. neje ten SL 150 USD predsa len privelky na NQ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aby sme to tu troska ozivily a este pred tym ako zacne novy den a nove prilezitosit (sice ten uz zacal len tie prilezitosti nejako nieto zatial) tak pridavam sem vcerajsie obchody 1 obchod - spekulacia spravna na short, trh sa ale vybral po moj sl na pozicii znizenie rizika 2 obchod - odraz od low predchadzajuceho dna, to je myslim jasne vidiet na vyssich TF. 3 obchod - reverzna pozicia z druheho obchodu, taktiez silna SR uroven v podobe Wedge, ale opat doslo k tomu co v prvom obchode ze trh sa vratil po moj SL, inak spekulacia bola taktiez spravna Obchody casujem na vyssom TF 60 a 240 min. na 3 min ich len prevadzam a hladam prilezitosti na vstup pomocou techniky vstupu a filtra v ramci OP

23666

23667

23668

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pridavam sem aj cerstve oobchody z dneska. nakolko idem chystat oslavu pre moju malu ktora bude mat doraz 2 rocky a neda sa obchodovat, tak dneska uz neobchodujem. Obchod 1 - uplne od veci obchod, testoval som trendovu strategiu ktora mi vobec neide a jednoducho s trendom obchodovat neviem. Nastastie som vyhodnotil situaciu a aj ked neskoro ale predsa som vstupil do obchodu 2 Obchod 2 - sice neskoro ale reverzna pozicia z prveho blbeho obchodu Obchod 3 - spravne vykonany obchod, ale trh nerespektoval SR zonu na ktorej som spekuloval na odrazeni isiel este nejaku chvilku a vyhodil ma SL Obchod 4 - Trh respektoval SR zonu na ktorej som predpokladal odraz. vystup na urovni flip z hore uvedenych dovodov. Ako sa vam darilo?

23669

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Stranger: krasne obchody :) osobne obdivuji kohokoli, kdo je schopen dodrzovat svuj diskrecneji zamereny plan... uz samotne posuzovani S/R zon a chovani u nich, je dle meho dost diskrecni zalezitost, sam s tim mivam dost problem, proto to zatim live neobchoduji, ale ti kdoz tak cini, cini tak profitabilne a o sve obchody se verejne deli, maji muj hluboky respekt :) neni totiz nic jednodussiho (a pro mne nepochopitelnejsiho) nez pak podobne obchody verejne nekonstruktivne kritizovat... :)

co se me obchodni strategie tyce, zatim nedelam nic jineho, nez ze automaticky reaguji na deni kolem denich maxim/minim a obchoduji jejich prurazy a odrazy... do trendu tedy naskakuji az na maximech ci minimech... (splnuje-li tedy situace vsechna ma pravidla...) kdyz to nevyjde, casto delam rovnou reverse pozice a zobchoduji protitrend... ostatne, zrovna dnes tomu tak bylo :)

naskakovat do uptrendu na dennim maximu leckomu taky prijde jako naprosty ustrel :D na financniku se tomu tady lide casto vyhybaji jako cert krizi... mozna proto maji sve duvody, backtesty, nebo jen doporuceni zdejsich autoru, nevim... ja vzal do hrsti selsky rozum a rekl si: "Ok, jak vznikaji denni maxima? Prekonanim puvodnich dennich maxim! Jak vznikaji denni minima? No prece prekonanim puvodnich denich minim! Co kdyz trh maximum/minum jen lehce prorazi a selze v pokracovani? Mno tak zkusim zobchodovat i odrazy! Jak to vse udelam? No a zacal backtest na jehoz konci byl soucasny OP :) Neni to svaty gral, ma ztratova obdobi, ale kdyz vydrzim, odmeny prijdou... :D Zaroven se snazim neustrnout na tom, co ted mam a postupne provadet evoluci celeho systemu. Napady jsou. Testovani jde pomalu. Cesta je dlouha a trnita. Obcas clovek slapne vedle. Obcas se spali. Obcas na te ceste spadne a nabije si cumak. Ale vzdy je potreba vstat a jit dal. Lidska vule dokaze byt nezlomna (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim stranger,

Velmi pekne obchody - pamatam si pred casom na prudke reakcie na tvoje obchodovanie, myslim si ze teraz uz naozaj nikto nemoze pochybovat, gratulujem

Chcel by som sa spytat, cim casujes tie vstupy v podstate na uplnom vrchole/dne, kolko mas takto v priemere obchodov za den a v akej velkosti sa pohybuju tvoje SL's (predpokladam ze umiestnene logicky nad/pod SR's)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vyborne, obcas to sem jednoducho dajte, urcite je tu vzdy niekto kto to cení. Ja tiez radsej citam nez tvorim (to viac bolí) ale vidim ze to ma feedback a oplati sa cosi k veci vyjadrit...Stranger, presne, s Tarakom som predcasom porovnaval co ochotne poskytol a moje vstupy(vystupy) by boli uplne ine a presne o to porovnanie mi ide. Schvalne neotvaram tie Tvoje co si prehram zajtra a pekne porovnam moju amatercinu.

Takze dakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

DaveF obchody v pocte ks mam priemerne asi 3 az 4 pocas celeho dna kedze obchodujen hlavne prilezitosti nie to kedy sa obchoduje. Tzn ked mam prilezitost na obchod zobchodujem to ci je 7 rano alebo 7 vecer
Zakladny SL mam maximalne 4 body tj 80 usd na jeden kontrakt.

Obchody casujen pomocou vyssich TF pouzivam 60 min a 240 min kde si vopred vyznacim miesta, SR urovne kde ocakavam nejaku prilezitost.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

23.05.2013 moje dnesne obchody- 1 obchod obchod okej podla planu ale trh isiel este nejaky cas mojim smerom a tak ma vyhodil. 2 obchod, kedze bol trh stale v parvoplatnom casovaci, vstupil som druhy krat hned po tom co ma vyhodil lebo system ukazoval obrovsku pravdepodobnost ze dojde k otoceniu smeru 3 obchod, odraz od FLIP urovne na vyssom TF, to je myslim zrejme z vyssich TF Vystup z 3 obchodu neskory, nakolko som si nevsimol vykresleny pravoplatny signal pre vystup skor v podobe divergencie. Tak som reagoval hned ako som ti to vsimol. Inak by som isiel reverzom 10:30 a nejake body este chytil ale kedze uz som nebol vo vyhodnej pozicii tak som reverz nedaval. Kedze sa mi pretrhla nit, tak uz dnes neobchodujem, myslim ze mam dost pre dnesok Dnesok hodnotim dost zaujimavo, takuto volatilitu som rano este od cias co obchodujem aj rano nezazil. Ale super aspon mozem ist pripravovat tortu pre malicku - na par darcekov som dnes zarobil :)

23692

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...