Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Motley: Můj žurnál cílů a progresu


Motley

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny tradery.

Tak se taky přidám se svými cíli pro tento rok.

Můj cíl číslo jedna je doprogramovat svojí obchodní strategii v Matlabu, teď na to intenzivně pracuju. Takže krátkodobí cíl, řádově v týdnech, je doprogramovat vstupy. Svůj obch. systém mám dost diskréční, založený na citu, rád bych všechny "neviditelná pravidla" svého systému naprogramoval s cílem mít svůj systém plně automatický. Cíl střednědobý je dodělat kompletně strategii i s výstupy, s řízením pozic apod.. To chci mít hotový nejlépe do konce srpna, ale je možné, že se to zpozdí, protože moje strategie zrovna není moc jednoduchá k programování :)
Konečně dlouhodobější cíl je se svým již hotovým systémem napojit Matlab na IB, tak aby vše bylo spolehlivý a robustní profesionální řešení. To bych rád stihl dokonce září nebo začátkem října. Do konce roku bych potom celý systém a otestované prostředí chtěl pustit live. Čeká mě ještě hodně práce. Rád zde budu dávat průběžné výsledky mé práce...aspoň mě to bude motivovat dodržet časový plán.

Zatím přeju úspěšný trading,

Motley

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jsem tady s updatem. Vstupy strategie mám již téměř hotový. Není to teda úplně tak, jak jsem si představoval, ale hodně se to už blíží tomu, kde bych vstupoval...Takže první cíl splněn. Teď se pustim do výstupů a řízení pozic. To bude dost náročný, takže si na to dávám určitě měsíc, možná i víc. Až to budu mít hotový, tak dám zase vědět.
Úspěšný trading přeje,

Motley

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

To Katzz
Teď ještě zpřesňuju vstupy - jejich načasování. V současnosti má systém přes 2000 řádků, mám s tim dost práce...Doufám že budu hotovej někdy na konci srpna. V září potom přijde další výzva - napojení softwaru na IB API plus pravděpodobně nějakej externí datafeed.
Co se týče motivace proč uspět, tak tam je to myslim celkem zřejmý - peníze :) Ostatně jakou jinou motivaci by člověk měl na burze mít? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Motley: Určitě to není offtopic, bez osobního cíle je jakékoliv snažení v tradingu úplně zbytečné, ale respektuji, že o tom nechcete psát :-)

Jak dlouho se vůbec musí nechat AOS běžet v režimu paper trading, než je možno dělat real obchody? Já dělám intreadenní obchodování, tak nemám vůbec představu. Osobně jsem si udělal backtesty, pak týden PT a nakonec jsem se rozhodl, jít rovnou na věc.

Přeji ať se Vám daří :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro mne bude sim sloužit spíš k tomu, abych si ověřil, že systém funguje po technické stránce - vstupuje a vystupuje tam kde má...a případně vychytal technické chyby. Bude to trochu náročnější v tom, že chci obchodovat z Matlabu a ne z all in one řešení typu TS, kde je napojení na data i posílání příkazů již vyřešený. Někdo dělá to , že systém nechá obchodovat třeba půl roku na simu, aby viděl je systém vydělává i na budoucích datech, někdy to i může i zachránit účet :). Taky je ale pravda, že se sim od realu hodně liší, nejsou tam komise, slippage...Já si věřim, že můj systém bude robustní, takže až uvidim že na sim technicky funguje, tak hned půjdu na real. Mám výhodu, že když nějaký peníze ztratim, tak mě to nebude až tolik mrzet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...