Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

marcossoft - moj zurnal cielov a progresu


marcossoft

Doporučené příspěvky

Tak posnazim sa aj ja zalozit svoj zurnal cielov a progresov, ako to uz urobili aj kolegovia.

V krátkosti, kde sa momentálne nachádzam. Moju cestu som popisoval inde a nebudem ju rozoberat. V kazdom prípade, ubehlo presne 5 rokov, co som sa registroval na financnik.cz (presne 17.9.2010). Bol to klasicky priebeh, citat vsetko co je atd atd...Zaciatkom minuleho roka som presiel na LIVE (system FIMS). System obchodujem na striedacku LIVE SIM a pod...kym to nebude ok. Zacal som s uctom cca 3700USD. Na velke stastie sa mi nepodarilo vybielit ucet a po roku som cca na nule. Tym, ze sa podarilo zozbierat urcity kapital, obzeral som sa po spreadoch. Kupil som si kurz a planujem sa im venovat. Takze...

[bold]Velmi dlhodoby ciel (radovo desatrocia):[/bold] Uplne prejst na spready a AOS (oba kurzy uz mam a vidim tam potencial)

[bold]Dlhodoby ciel:[/bold] Dlhodoby ciel je cielom na tentok polrok a nasledujuci rok. Vysledkom konca buduceho roka by mal byt zisk z obchodovania spreadov. Cielim na 20-80 percent. Vsetko viac je len plus.

[bold]Ciel do konca roka: [/bold]Do konca roka planujem byt pripraveny obchodovat spready, ktore zacnem od buduceho roka, alebo mozno uz aj tento. Ciel je od buduceho roka. Vsetko navyse bude len plus

[bold]Mesacny ciel: [/bold]Tento mesiac som si dal za ciel studium kurzov Breakout a Spready. Oba mam prezrete..cize (tu)

[bold]Ciel na nasledujuci tyzden: [/bold]ciel na nasledujuci tyzden je dohoda. Pokial ide o spready, planujem sa spojit s viacerymi ludmi, aby bol kapitol dostatocny. Cize na nadchadzajuci tyzden si stanovujem tento ciel. Vysledkom nadchadzajuceho tyzdna bude zistenie, kto a akymi financnymi prostriedkami "pojde do toho"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 3 týdny později...

To katzz

Ahoj
Tak posledny rok a pol som sa orientoval na obchodovanie v daytradingu...avsak neslo to tak dobre...Preto som sa chcel pustit do spreadoch, kde su vysledky lepsie (na zaklade referencii od ostatnych). Preto by som rad teraz pokracoval so
spreadamy, aby som zacal postupne po troche zarabat a zhodnocovat ucet...co ma motivuje, resp. preco ma to zaujima ?
Viem ze to nie je jednoduche, ale laka ma hlavne to, ze teoreticky mozem pracovat kedykolvek....nechcel by som byt postupne zavisly na svojom zamestnavatelovi ale sam na sebe...

Co chcem so zarobenymi peniazmi ? Prehodit sa postupne na AOS

Asi tak v kratkosti...co ty ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Marcossoft :-)

každému vyhovuje něco jiného, mě třeba nejvíce vyhovuje intradenní obchodování, ale pokud ti více půjdou spready, tak hurá do toho :-) Už máš ty spready otestovány nebo se chystáš je testovat? Na čem se vůbec takové spready testují, já používám na BT program SierraChart a na obchodování Ninja Trader.

Mimochodem nečteš knížky? Pokud ano, mohl by jsi mi prosím doporučit nějaké zajímavé, které tě v poslední době nadchli. Mě naposled nadchla knížka "Feel the fear and do it anyway" a pak ještě knížka "Power of Now", kde si uvědomuji, že těšit se na to až budu bohatý a mít na to upřenou celou moji pozornost je nesmysl, musím si užívat současnosti, protože ta jediná je skutečná, budoucnost ani minulost neexistují. No zdá se to jako blábol, když to teď píšu, ale je to fakt super kniha, dokonce podle ní natočili i film. Díky tomu jsem si uvědomil, že se víc musím soustředit v tradingu na samotný průběh než na cíl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Jak vydělat na trhu peníze je tak technicky jednoduché, že musely být vymyšleny strategie a kurzy, aby bylo co prodávat. Jediný mínus toho všeho je, že strategie nemohou na trzích dlouhodobě fungovat (viz. podstata trhů). Proto ta nula v lepším případě. Pro ověření se stačí podívat do minulosti mnoha strategií.
Bylo by zajímavé vyhodnocení, kolik lidí nakoupilo nejrůznější systémy a strategie a jaké procento z těchto lidí je v zisku. Vůbec si netroufám odhadnout jak mizerný musí být výsledek. :S

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj. K tomu vydělávání uvedu příklad: Již dost let hraju karetní hru TAROKY (jsem z Moravy) a jezdil jsem po turnajích. Zdálo by se, že pořadí hráčů na turnajích bude zcela náhodné - neboť rozdání karet je také náhodné. Přesto se na horních místech žebříčků objevují stále stejná jména hráčů. Proč? Protože to umí lépe než ostatní. Dovedou odhadnout risk ku zisku, a hrají stále NAPLNO - tj.: když jim dojde dobrá karta vyždímají z toho co nejvíc, když špatná, tak pečlivou hrou omezí ztrátu na minimum. Navíc ze zkušenosti ví, jak budou protihráči reagovat na jisté situace. Je toho ještě víc, ale v tradingu platí to stejné. Nejde o to naučit se nějaké postupy (systémy), ale naučit se číst trh (který se stále mění - i rozdání karet se nikdy neopakuje) a naučit se inteligentně a šikovně na něj reagovat. J.

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak: Jojo lidé jsou hrozně líní, pořád jen tvrdí jak chtějí být bohatý, ale když se jich zeptám co pro to kdy udělali, aby měli více peněz, tak si klepou na hlavu a nic neodpoví. Plno peněz lze prý získat jedině: podvodem, dědictvím a nebo šťastným nápadem jako je Facebook.

Jurko: Kdysi jsem četl od jednoho profesionální hráče dámy jeho strategii a nikdy mě nenapadlo, že být profesionálním hráčem dámy, je tak složité a je na to potřeba mít plno pravidel, neustále se vzdělávat a pořád na sobě pracovat, takže si dokážu představit, jak dobří hráči TAROKY na sobě musí dřít, aby mohli být šampióni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...