Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kam jsem pokročil tento rok


tomnes

Doporučené příspěvky

Cashflowz, SL alebo PT si stanovujem v dolárovej hodnote a počet pips ma zaujíma len pri jej výpočte. Ak je rozpätie vstupnej sviečky 50 pips alebo 150 pips, stále pracujem so sumou SL napr 100 dolárov a PT 300 dolárov. Obchodujem zásadne len na denných grafoch a čím viac je trh volatilnejší, tým kratšie obchod trvá :). Psychika je samostatná kapitola, tu je každá rada drahá a treba byť voči sebe maximálne úprimný. Ale zvládať sa to dá, pre mňa je to určite menej náročné ako obchodovať minutové tf, to by som určite v zdraví nezvládol.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 98
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Asi sa nerozumieme, veľkosť úsečky v pips si prepočítam cez dolárovú hodnotu na veľkosť objemu objednávky. Už som to tu niekedy uvádzal(stačí len pohľadať), skrátka môj SL je presne v takej dolárovej hodnote, akú si ja určím a je fuk koľko pips má vstupná úsečka, rozhoduje objem, ktorý obchodujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Krakra:

mě připadá, že mnoho obchodníků význam RRR přeceňuje. [bold]RRR[/bold] samo o sobě o kvalitě systému moc nevypovídá, vždy záleží také na [bold]Win%[/bold]. Myslím, že pro posouzení systému je lepší Profit Faktor - čím vyšší, tím lépe a je mi jedno, jestli přirom vyjde RRR 1:1 nebo 1:8. Je jasné, že při stejné úspěšnosti je dobré mít RRR co největší, ale od určité hranice je zvyšování RRR na škodu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mám rovnaký názor na vec ako MNovak.

K nízkemu RRR sa väčšinou uchyľujú tí, ktorým sa nedarí a chcú sa vyhnúť "bolestivému" čakaniu na vyšší profit a mať ten profit (aj keď malý) čo možno najčastejšie. Ale to je sebaklam. Nízke RRR samo o sebe nie je problém, ale úspech s ním dosiahne asi len človek, ktorý už niečo zažil a vie, čo má v trhu robiť. A to väčšina začínajúcich nevie, aj keď si možno myslia opak.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Freeman, uz chapem, zaujimavy pristup. Ma to nieco do seba. Ako Vam tie pinbary funguju? Ja obchodujem v podstate to iste, len to volam Upthrust spolu so S/R urovnami a na nizsom TF. Ako tieto bary funguju na 1D?

Krakra, asi mysli RRR 1:1

Shany, niekedy sa oplati vziat aj obchod s mensim RRR ako ho umelo natahovat len aby som hitol svoj PT alebo dosiahol 1:3. Zalezi od trhu, ale v podstate suhlasim. Je to moj pripad, kolko krat zavriem trade lebo sa otoci hoci aj zopar tickov proti mne. Vypinanie platformy sa da, ale odkedy mam app na android mam co robit aby som to opat nezavrel.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Cashflowz, nesťažujem sa, fungujú :). Z princípu sa jedná o odmietnutie ceny na určitej hladine a podľa mňa je toto na dennom grafe podstatnejšie ako povedzme na 5 min grafe. Zhodou okolností som v mojom obrázku znázornil protitrendové PIN, ktorých býva menej, viac ich obchodujem do trendu, keď sa utvorí vrámci korekcie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...