Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kam jsem pokročil tento rok


tomnes

Doporučené příspěvky

  • 2 týdny později...
  • Odpovědí 98
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ahoj zkouším Forex H4,H1, RRR 1: Úspěšnost při náhodném vstupu je 50%. Beru obchody jen do trendu dle D1 - tato výhoda musí přinést teoreticky úspěšnost min.55%,jinak neplatí matematické zákony a celá technická analýza a indikátory by neměly smysl. Výsledek 10 obchodů za měsíc 1 Lot musí být např. +5,5x 1000 - 4,5x 1000 - 200 spready = zaručený zisk +800 USD. Když ale takto i dlouhodobě obchoduji,stále jsem na demo i live ve ztrátě. Co si o tom myslíte,nemám raději pást krávy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Mirdo, zkus alespon 2:1 a mělo by to vypadat líp, já jsem začal tento rok konecne Demovat podle přesně daného MM s průměrným RRR 2,5:1 na 4h, počítám to přesně jak tu popisuje freeman11, risk na obchod 100usd=u mě 1% účtu, zatím pouze 15 obchodů a zatím to vypadá takto, uvidím na konci roku, je mi jasný že zatím to nic neznamená.

22198

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mirdo
V obchodu platí pouze "nakup levně a prodej dráž". Toto funguje skvěle!
Na to snad ani nemusí být žádná škola. Je to pouze "selský rozum"
Matematické zákony zde nefungují. Co vím tak matematicky vzdělaní a velmi chytří lidé se svého času pokoušeli sestavit obchodní strategii , se kterou ovšem za nějaký čas pohořeli.
Indikátory se vypočítávají z historických dat, takže neumějí předvídat pohyb budoucí.
Jedině trader s letitými zkušenostmi dovede poměrně přesně odhadnout pohyb trhu alespon na krátkou dobu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mirdo
tak samozdřejmě můžete i pást krávy,ale ted vážně.Chcete od trhu něco,co vám nemůže dát-jistotu a jednoznačnost.
Celkově všechny trhy a samotné obchodování je trochu "šílené",neplatí zde striktní pravidla a dogmata.
Jak psal MNovak a to je profesionální trader,takže nic nefunguje na 100% ke spokojenosti obchodníka,každé pro má své proti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dík MNovak - to bude ono. RRR 1 je jako kupovat a pak prodávat za stejnou cenu a ještě za to platit brokerovi komise. Četl jsem,že teorie pravděpodobnosti u malého počtu vzorků neplatí. Při 1000 hodech mincí padne běžně 700 orlů a 300 pan. Aby to bylo napůl,muselo by být např.milion pokusů. To si i nejrychlejší trader stěží může za život dovolit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Tak tento rok byl pro mě doslova nádherný ....pochopil jsem co sem dřív nechápal, vybudoval si swingovou strategii která funguje a už rok ji praktikuji :) zjistil jsme jaká síla je používat ninjatrader a třeba order flow :)

....myslím že obchodovat se dá různě, ale platí zásada nejít z davem ;) svojí strategii musíte rozumět a ještě být o krok napřed před ostatními tradery :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to mirdo:

Bohužel špatně jsi pochopil RRR - což je Risk Reward Ratio (česky poměr Risku ku Zisku). Není to poměr ceny za kterou jsi prodal k ceně, za kterou jsi nakoupil. I při RRR=1:1 se dá vydělávat v případě, že tvoje úspěšnost (tj. že vstoupíš do správného směru) je větší než 50%. Naopak: i při RRR=1:2 budeš prodělávat, pokud tvoje úspěšnost bude menší než 33%. Pozn.: toto jsou ovšem hodnoty, které nezapočítávají komise brokerovi. S nimi je to o něco horší. S RRR souvisí MFE (Maximum Favorable Excursion) a MAE (Maximum Adverse Excursion), které zjistíme pro naše patterny při BT. Ale zde na Finačníkovi je o tom dost článků, je třeba si to přečíst a vědět to. Pokročilejší si mohou spočítat vzoreček, který ukazuje vztah mezi úspěšností a RRR. Je jednoduchý - budu vydělávat, pokud: U>1/(R+1), kde U je úspěšnost v rozsahu 0 až 1 (tj. 0 až 100%) a R je 1/RRR. Pro výše uvedený příklad s RRR= 1:2 musí být úspěšnost U>1/(1+2), tedy vyšší než 0,3 (33%). J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...