Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

FINANCIALS - Eurodollar


beginner

Doporučené příspěvky

Dobrý den,
další z dobrých trhů pro menší účty je i eurodollar.
10.8.07 - vytvořil se Ross hook
13.+14.8.07 - vytvořil se Traders trick entry
15.8.07 - vstup do long pozice se 2 kontrakty na ceně 95,08 ... SL na 94,965 (risk $287 na kontrakt)
16.8.07 - výstup s 1.kontraktem na PT (95,16 = $200) a posun SL na B/E
17.8.07 - dnes se vše vyvíjí dobře... uvidíme co pondělí

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 40
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

beginner Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den,
> další z dobrých trhů pro menší účty je i
> eurodollar.
> 10.8.07 - vytvořil se Ross hook
> 13.+14.8.07 - vytvořil se Traders trick entry
> 15.8.07 - vstup do long pozice se 2 kontrakty na
> ceně 95,08 ... SL na 94,965 (risk $287 na
> kontrakt)
> 16.8.07 - výstup s 1.kontraktem na PT (95,16 =
> $200) a posun SL na B/E
> 17.8.07 - dnes se vše vyvíjí dobře... uvidíme co
> pondělí
>
> Jirka

Zdravím,
to mě těší, že je nás více, mně se taky podařilo 15.8. vstoupit do longu. Ale jenom s jedním kontraktem, protože jsem měl v tu dobu otevřených více pozic v jiných komoditách. Snažím se totiž chovat s ohledem na velikost předpokládaného účtu tak, jako by to bylo naostro, a to už bych si nemohl dovolit dva kontrakty. Ale nejsem si jist, co je lepší, tak zase mám méně příležitostí učit se operovat s multikontrakty.
Hezký den
Jarozima



Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Jarozima,
já si raději nechám utéct nějaký ten obchod, ale vždy vstupuji minimálně se 2 kontrakty, nikdy ne s 1. Chovám se přesně jak učí Joe Ross a musím říct, že je to asi to nejdůležitější co jsem se naučil - s prvním kontraktem pokrýt náklady na celý obchod a vzít si malý zisk a poté posunout SL na B/E a být u v klidném obchodu. Buď skončím s tím malým ziskem, nebo se to pořádně rozjede.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

to KAT:
zde prezentovaný obchod je udělám na základě True Trend Method, kterou jsem popsal ve vláknu Joe Ross. Co se týče vstupů minimálně se 2 kontrakty, tak toto Ross popisuje snad v každé ze svých knih. Jde o to, že se 2 kontrakty už můžete provádět alespoň nějaký trade management. Doporučuji přečíst knihu Trading the Ross hook, najdete v ní spoustu z toho co vás zajímá.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

beginner:

Samozrejme to kazdemu vyhovuje jinak a je vyborne, ze pro Vas dva kontrakty funguji.

Ja bych si ovsem dovolil nabidnout opacny nazor. Obchoduju RH na EOD datech - pres den nemam moc cas, abych si obchody hlidal. A s timto predpokladem jsem backtestoval na EOD datech a kdyz z toho baru nebylo jasne, jak by se obchod vyvijel (nepozname, jestli sel trh napred nahoru a pak dolu, nebo naopak), uvazoval jsem horsi moznost.

A se dvema kontrakty jsem takto nedostaval o nic lepsi vysledky nez s jednim. Jednak se obcas (ale to procento neni za nedbatelne) stane, ze moje prikazy jsou vykonany, ale nepokryju naklady, protoze se trh rychle otoci dolu, a pak mam dvojnasobnou ztratu. No a potom, i kdyz jsem jednim kontraktem udelal maly zisk a posunul stop na breakeven, druhy den trh otevre o neco niz, muj stop se odpali, a hned muze cely obchod skoncit ztratou, i kdyz treba pozdeji trh jde zase mym smerem.

Dale je zde technicky problem, jak ten stop hned posunout na breakeven, pokud porad nesedim na netu a nesleduju trh (nebo nemam full service brokera).

Me se zda, ze je popsana technika se dvema kontrakty vhodna jednak pro daytradera, ktery pruzne posouva prikazy, a pak take pro trh, ktery jde kontinualne, bez vetsich gapu. Eurodollar zatim otestovany nemam, ale v zemedelskych komoditach behem par hodin prestavky (treba prestavka na ECBOTu od 6 rano do 9:30 rano) vznikaji velike skoky.

Takze obchoduju nekdy jeden kontrakt, nekdy dva - podle toho, jak si to muzu financne dovolit. Ale zatim jsem neudelal dost realnych obchodu na to, abych verohodne vyhodnotil, co mi funguje lip v praxi.

Ja si myslim, ze ty dva kontrakty a TTE je spis jakasi psychologicka obrana, aby trader bral aspon nejake zisky. Aby si nenechal vetsinu obchodu zklouznout zpatky do ztraty, protoze jim chce dat prostor, jak se patrne rade zacatecniku stava. Ale totez jde dosahnout i s jednim kontraktem, a to tim, ze si stanovim pevny PT rozumne nizko nad vstupem (treba polovina velikosti pohybu po poslednim RH), nebo posunuju SL hodne nizko pod trhem (treba 2 ticky pod low z posledniho dne), nebo oboji. Tak beru hodne malych zisku, sem tam nejaky ten vetsi zisk, a jen malo ztrat a da se konzistentne vydelavat (aspon podle backestu).

Jan Marek


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Beginner: Ted jsem stravil 2 hodiny prohlizenim historickych grafu erodollars. Tento trh nejak uplne unikl me pozornosti, dekuji za zalozeni tohoto vlakna, ktere me primelo se na nej blize podivat. Chart, ktery jste sem pred par tydny vlozil, zobrazuje prosincovy kontrakt. Vsimnul jsem si, ze eurodollars se na slusnem volume obchoduji az na 5 let dopredu. To je az 20 obchodovatelnych kontraktu. A za pozornost stoji, ze na vzdalenejsich kontraktech (ted napr. 2009, 2010, ...) dela mnohem krasnejsi, vyraznejsi, delsi trendy, nez na blizkych (Dec 07). To dava smysl. Jedna se o spekulaci na kratkodobou urokovou miru a kazde procento znamena veliky pohyb v cene futures. A skutecne nikdo nevi, jestli bude 3-mesicni urokova mira za tri roky 4 nebo 5 procent, takze se patrne cena ridi vice vlnami nalady, dojmu, spekulace, hysterie, zatimco pro budoucnost v radu mesicu existuji rozumne odhady. Urcite zacnu eurodollars testovat na vzdalenejsich kontraktech. Pro ilustraci prikladam snapshoty Z7 a Z9 za posledni 2 roky, ale podobne chovani je videt v cele patnactilete historii, kterou mam k dispozici. Jan Marek

4205

4206

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jeden praktický postřeh - pozor na vzdálenější kontrakty. Pozičně obchoduji EDZ09 - a neni taková sranda nastoupit/vystoupit do trhu za LIMIT. Marketem sice budete exekuováni ihned - ale rozdíl poptávky a nabídky bývá ráno klidně 5-10 ticků - a to je (alespoň pro mě) velká čára přes rozpočet. Proto vstupuji jen na LIMIT a tam se může stát, že člověk vůbec exekuován není.
Intradenně jedu v současné době EDM08 nebo EDZ08, který maj slušný volume i od brzkých ranních hodin a neni problém do trhu skočit za určenou cenu - mám Limit na vstup i na PT a bávým exekuován na první až druhý úder na danou cenovou hladinu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jeden dotaz na další případné tradery s elektronicky obchodovaným Eurodollarem - a sice týkající se konfliktu s pojmenováním kontraktu.

To co obchoduji já se jmenuje @ED (broker XpressTrade) - a je to uvedeno jakožto kontrakt na Eurodollar, Globex (na CME). JENŽE - ať hledám jak hledám - takový kontrakt na globexu nemohu najít! Jediný Eurodollar co se obchoduje na Globexu je s označením GE. To by mě až tak nevadilo - ale dal jsem si vedle sebe aktuální graf (30 min) z XpressTrade a podobný z Interactivebrokers (demo) - a nestačím se divit. Jedná se o zcela jiné průběhy.

Tuší někdo, co to je @ED vlastně zač? Já nepotřebuji přesně vědět, co to je, ale rád bych přešel k IB a tam žádné @ED není :(

nuf

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky - ale tohle jsem samozřejmě prohledal.

Asi už jsem našel kde je chybička - v TWS demo na Interactive brokers nebyly reálný data. Nebo byly ale dost opožděný - a já si to neuvědomil. Zkusím na to ještě kouknout - ale teď jsem zkontroloval průběh toho @ED u Xpress a GE na CME + Prophetu a sedí to. Zmátlo mě demo TWS :)

Tak pardon a doufám, že sem nikoho nepoplet. Ale já se lek, že obchoduju s něčím, co vlastně vůbec neexistuje a u jiného brokera to obchodovat nebudu moct :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Je tam pauza v noci našeho času - někde mezi 23. hodinou a 1 hodinou ráno - prostě maj hodinovou pauzu a pak to jede znova. Ale vzhledem k tomu, že chrápu někdy už od půl desátý, tak sem to zas až tak nezkoumal. Důležitý je, že během normálního dne to jede od rána do večera :) A na Globexu se ten kontrakt jmenuje GE. Tady je info z CME:

CME® Globex® Hours (CT) (**Scheduled maintenance 4:00 - 5:00 p.m.)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...