Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchod s půjčenými penězi


Doporučené příspěvky

Zdravím,

Asi po dvou měsících pilného studování a trošce papertradingu sem se také osmělil vstoupit do diskuze, i když zatím pouze jako tazatel.

zajímá mě jen jestli existuje někdo, kdo navzdory varování obchodoval s vypůjčenými penězi, případně s jakým výsledkem nebo zkušenostmi.

jinak dík autorům a Vám všem za super web. Kompletní poklonu samozřejmě složím v diskuzi k tomu určené:)

Dík za odpovědi a Vaše reakce

jarinecekk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Varování jste slyšel v jakém smyslu a od koho?
Troufám si říci že půjčené peníze otáčí většina traderů co ví o čem je řeč. Točí je i ti druzí, ale s konci zlými.
Půjčené peníze/margin jsou výborná věc, pokud s nimi umíte pracovat.
Jde o peníze cizí, brokera, a ten o své nikdy nepřijde, protože si hlídá mez, za niž nejde a pokud se riziko=ztráta obchodu blíží určené mezi, obchod/pozice většinou sám uzavře (upozorňuje i předem že začíná být zle). On má své peníze zpět včetně úroku, mě zbyde na účtu skoro nic. Kdo to nechá ale až takto daleko dojít nemá na trhu co pohledávat.
Brokeři čeští poskytují půjčku/margin za někdy dost nehorázných podmínek a úroků, ve srovnání s brokery venku, kde dostanu margin na kliknutí myši. Konkrétně u jistého akciového brokera: máš na účtu svých min2000usd? OK, já ti půjčím hned dalších až 2000usd. Otáčej 4000usd. úrok ti jde ze skutečně čerpaných peněz, ne z možnosti čerpat až 2000usd. Limity kdy mi hrozí průšvih mají též přesně dané, stačí si je přečíst a hlavně jim rozumět.
úspěšný obchod i s cizími penězi Vám!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jarinecekk má nejspíš na mysli zadlužit se (u známých, nedejbože banky) a jít do obchodování. Má to opravdu veliký psychologický háček.

Když si peníze na trading půjčíte, tak to znamená, že peníze žádné nemáte, což znamená, že je budete chtít rychle vydělat. A to je konec, šmitec, nasekáte hromadu chyb a velkou část ztratíte... anebo jste psychicky silný, rozvážný jedinec, který si řekne: ano, první rok budu ve ztrátě, tak to prostě je. Důležité je, že dělám pokroky a úspěch mě nemůže minout - moje práce mě prozatím vždy uživila a uživí. V tom případě si klidně půjčte.

Nechtějte zbohatnout přes noc a úspěch vás nemine. Pokud budete chtít fin. prostředky z tradingu dostat rychle (k tomu vás půjčené peníze nutí), tak můžete propadnout lavinovému efektu a budete riskovat více než je vzhledem ke zkušenostem začátečníka zdrávo.

Hodně štěstí!

Jarda101

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 9 years later...
  • 2 months later...

Jak to Jardys vypadá s tím ziskejucet.cz? Šel jsi do toho? Mě to přijde, že nejprve stejně obchoduješ jen demo účet, takže ani ty ani oni o peníze nepřijdete. A pokud se jim tvé výsledky budou líbit, tak až potom ti půjčí ty smluvené peníze a všichni budete doufat, že tvá výkonnost bude stejná i v budoucnu (pozitivní bilance).

Michala

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...