Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Larry Williams


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím,

když už se zde otevírají vlákna na téma různí tradeři, rád bych otevřel vlákno na téme Larry Williams. Jedná se o mého naprosto nejoblíbenějšího autora knih o tradignu vůbec - od LW jsem se naučil mnoho zajímavého a podstatného a jeho knihy četl několikrát opakovaně. Pokud je tedy i někdo další "studentem" LW, v tomto vlákně jsou vítány komentáře nad jeho strategiemi, zkušenostmi, atd.

Jenom pár bodů o některé práci LW:

- LW je velký průkopník v obchodování s COT analýzou, kterou sám hojně využívá
- nejslavnější LW pattern se jmenuje OOPS, následuje SMASH DAY pattern
- LW vynalezl Williams percent R indikátor - dodnes hojně používaný, velmi kvalitní indikátor
- LW je velký průkopník v oblasti position-sizingu
- LW opakovaně otočil 10,000 USD do 1 milionu za rok
- ve svých knihách uvádí, že v dobrých časech byl schopen vydělávat i až 1 milion USD měsíčně

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 173
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky


V časopise v (Action Future) č.19 sa píše že použil na opakované víťaztvo sútaže agresivný MM čo neodporúča robiť počas bežného obchodovanie ,ale na zvíťazenie sutaže to riskoval. Tak tiež opisuje že MM je veľmi dôležitý ,ale je potrebné pri učinom systéme obchodnom systéme ktorý nemá dlhé stratové periody.

Marian
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi,

dosud jsem od Williamse cetl:
- How I Made One Million Dollars Last Year
- Long-Term Secrets to Short-Term Trading
- The Definitive Guide to Futures Trading 1, 2

ale musim se priznat, ze mne jeho knihy prozatim prilis neoslovily. :-( Muzete dat tip na nejakou jeho knihu, kterou povazujete za skutecne zajimavou a o niz byste rekl, ze Vas posunula vyrazne dal? Jako daytrader jsem premyslel o zakoupeni knihy Day Trade Futures Online, ale kdyz jsem hledal recenze, tak jsem moc pozitivnich nenasel.

Diky,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Larryho knihy nejsou prilis pro daytrading. Me obohatily vsechny jeho knihy, prevazne z pohledu mysleni opravdoveho, velikeho tradera. Asi nejradeji mam Long Term Secrets To Short Term Trading - je to o swingovem obchodovani, nejvice se mi libi jednak jeho koncepcni techniky, kterych nabizi celou radu a ktere se daji velmi dobre dal rozvijet a jednak posledni cast knihy s vytazky z jeho Commodity Timing newsletteru. Tam je skutecne mnoho zajimaveho z mysleni opravdu velkeho tradera a tuto cast jsem cetl opakovane. No a pak samozrejme kapitola o money-managementu - tu znam skoro nazpamet :-)
Jako druhou neoblibenejsi knihu mam How I made 1 million trading commodities - sice je starsiho data, ale libi se mi komplexnost pristupu k pozicnimu, dlouhodobesimu obchodovani. Opet cela rada myslenek, ktere se daji vyborne poskladat.

Nejvice se mne na Larrym libi, jakou formou sve pristupy a idei interpretuje. V podstate jako syrove koncepty, ktery si kazdy trader musi dal "otesat" a poskladat po svem. A to se mi libi - o tom presne trading je.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Long Term Secret je nabyta myslenkami od zacatku az do konce. Zkousel jsem backtestovat nejake jeho patterny a strategie jako swing strategie pro evropsky DAX /rad bych zacal vydelavat v tradingu v Euro... :-)) / a oproti S&P se zda, ze rada strategii v knize zminenych pro DAX muze jeste dost slusne fungovat. Jinak treba myslenky pro daytrading pro me byly i DOW (day of week) - dnes v backtestu svych systemu zasadne posuzuji patterny v ramci jednotlivych dnu. Mam napriklad ve svem systemu patterny, ktere se nevyplati obchodovat v pondeli! Vubec koncept konkretnich datumu je neco, co jsem se naucil od LW a co vidim jako silnou a zajimavou cestu. Na poslednim setkani napriklad prisel Honza z Plzně se studii, ze v den expirace opci ma ER2 vyrazne tendence delat veliky pokles dolu. Honza mel tyto studie statisticky podporene a v podstate veskere obdobne studie koresponduji s "kalendarnimi" myslenkami LW. Take me velmi zaujal LW pristup predvidani pohybu SP na zaklade bonds a naopak. Jak rikam, kniha ma skutecne mnoho napadu a myslenek, jenom musi kazdy pak uz zapojit svou fantazii, aby nasel zpusob, jak myslenky vyuzit pro svuj trading....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co se tyce Long Term Secrets - urcite jsou tyhle myslenky zajimave, ale stejne dobre jsou popsane napr. i u Woodieho na foru (samozrejme ale netusim, kde se objevily driv), viz napr. korelace trhu, ruzne testy dnu v tydnu (taky mam nektere slozky systemu svazane s nekterymi konkretnimi dny, protoze mi to v testech vyslo jako rozumne) apod.

Me se v LTS libila prave ta posledni cast, ktera tady uz byla zminena, tj. ty jeho clanky z newsletteru. Ale treba popisovany money-management mne prilis nezaujal. Navic jsem knihu cetl naposledy v dobe, kdy jsem jeste nemel k dispozici TradeStation, takze jsem si nemohl spoustu popisovanych veci efektivne otestovat (LW vse uvadi prave pro TS), ale to uz neni chyba knihy/autora. ;-)

Nicmene se asi ke knize brzy znovu vratim a s odstupem casu si ji znovu prostuduji... Diky za tip.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Chtel bych koupit neco od wiliamse a trosku se rozhoduji...urcite poridim COT, ale u Long Term Secret jsem ponekud prekvapen protoze jsem si nekolikrat cetl recenzi tu na financnikovi ktera nebyla az tak pozitivni a ted kdyz koukam do vlakna tak zjistuji celkem opak:)Ale mam kuprikladu stejny pocit z knihy od billa williamse trading chaos, ktera me prijde urcite nabita spoustou zajimavych veci (minimalne ve vecech obecne psychologie na konci) ktere me oslovili a tu recenze nic moc, ale pozdeji jsem nekdy primo od cenzora cetl ze kniha je naprosto skvela...je to tim ze clovek obchodne dospiva a formuje se a ze nektere informace nebyl schopen drive pochytit, nebo cim to presne je?


Muze nekdo poradit kniha by byla na uvod od LW nej? diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Právě teď jsem dočetl knihu Long-Term Secrets to Short-Term Trading a naprosto mě uchvátila...myšlenky které zde LW podává jsou geniální a hlavně se dají dál zpracovat a upravit podle vaši libosti. V recenzi tady na financnikovi se psalo že jeho systémy už byly někým testovány a že nejsou profitabilní tak jak autor uvádí...nevím kdo to testoval, ale myslím že většina jeho myšlenek jak v ID tak v pozičním obchodování může být po drobných změnách ještě určitě použitelná.
Ať vás myšlenky LW chytly nebo ne, každopádně si myslím že stojí za ty peníze, a když ne za systémy které se někomu nemusí líbit, tak aspoň za pasáže o psychologii které jsou perfektně napsány...

Když už sem s tím začal, chtěl sem se zeptat jestli někdo obchoduje nějaký koncept LW (nebo svůj upravený), zaujaly mě jeho intradenní, momentum breakout a swingové systémy... nesmírně bych ocenil kdyby mě někdo mohl nasměrovat nebo poradit s čím začít pracovat abych neztrácel zbytečně čas (a vůli do obchodování)

Díky za jakýkoliv postřeh, nápad nebo myšlenku!

Mojmír Vinkler

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

×
×
  • Vytvořit...