Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Broker - ano/ne


Martinek

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Rad bych se zeptal, jestli je skutecne nezbytne najit si pro obchodovani komodit brokera. Mel jsem za to (a nektere stranky na Internetu mne v tom utvrzovaly), ze prostrednictvim TNT mohu rovnou provadet obchody sam a tudiz zadneho brokera nepotrebuji.

Tady v manualu na financnikovi jsem ale nasel nekolikrat zopakovanou informaci, ze nakupovat a prodavat se da jedine a pouze prostrednictvim brokera. Jak to tedy je?

Diky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
ano, pokud si nekoupíte místo přímo na burze :) pak potřebujete provádět obchody vždy prostřednictvím brokerské společnosti. Nicméně to neznamená, že byste musel předávat své příkazy „člověku“ např. přes telefon. Můžete obchodovat např. přes on-line platformu, ale i tak stále obchodujete přes prostředníka=brokerskou společnost.

Jinak TNT umožňuje pouze simulování obchodů, ne jejich on-line exekuci.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 years later...

Zdravím,
chci se zeptat co si myslíte o PROPRIETARY TRADINGU (TM global capital, Europrop, Mta trade...) , neboli obchodování přes společnost, která není brokerem, ale umožní Vám přístup na většinu burz (equity, options ...). Jsem trader začátečník a tato možnost mě zaujala zejména z důvodu potřeby nižší kapitalizace (většinou 2500 - 5000 USD - reálně s 2500 USD moje kupní síla bude 15 000 USD, společnost poskytne leverage 6:1), možnost začít s tímto účtem na akciích a podstupovat tak nižší risk než u futures + různé druhy coachingu a nižší komise (cca 4,5 USD/1000 akcií) Samozřejmě je s tím spojeno pár nevýhod, kterých jsem si vědom jako jsou měsíční poplatky za poskytnutou platformu + data (cca 300 USD) a payout split 90/10. Chci začít obchodovat mírně upravený systém FINWIN a začít na 2 - 3 akciích, samozřejmě po kvalitním backtestu a papertradingu.
Můj dotaz tak směřuje na to, zda-li jsou u této formy obchodování nějaké specifika a úskalí na které si dát pozor a jestli má někdo zkušenosti s tímto druhem obchodování. Díky

Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Zdravim,

kedze fungujem v Londyne, nedavno po dlhsom hladani niekoho kto sa venuje tradingu - som natrafila na pana, ktory pracuje pravdepodobne ako broker v spolocnosti City Credit Capital v Londyne. Je to Cech, takze sa nam lahsie a rychlejsie komunikovalo ohladom tradingu.

Bolo mi povedane, ze tato spolocnost ponuka full pomoc od brokera. Podla nasej konverzacie, kde bolo spomenute ze mi pomoze nastupit/vystupit z obchodu a ze pouz. tzv. system alebo pravdepodobnost deja obchodov ako tie najvacsie spolocnosti ktore investuju nemale peniaze...mi to skor pripada ako tzv. ''investuje a ja sa s peniazkami pohram''. Samozrejme, budem mat volnu ruku a pravdepodobne budem sa moct riadit pomocou svojej hlavy. Skor ma prekvapilo, ci niekto nema nahodou skusenost / s brokerom ktory, ponuka aj taketo sluzby...neviem ako to spravne nazvat, ale napriklad fakt - ze vedia pravdepodobnost alebo system deja obchodov (ktore nevie nikto, bohuzial) a cela ta nadcenost mi pripada az trosku umela.

Opytal sa ci viem co je price action, ze on mi pomoze ako vstupovat podla toho. Vysmiala som ho, pretoze veci a zaklady ovladam a backtastujem svoj system. Bolo mi povedane ze ma chce zaucit :D, co je dalsia zvlastna vec lebo trading ako zaucenie mi neprijde realne. Tu sa neda vela toho naucit, len najist cit.

Prosim ak ste poculi co i len malo o City Credit Capital v Londyne, alebo sluzbach s tymto prikladom a pristupom/budem rada ak mi pomozete.

Dakujem, pekny den :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...