Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodujeme systém WoodiesCCI (6)


Doporučené příspěvky

  • 5 months later...

Zdravím,

už se několik měsíců zabývám systémem Woodies CCI, na backtestech je u mě profitabilní - měl bych však jeden dotaz.

U článku s reverse divergence (RD) píšete cituji:

"Způsob obchodování je pak naprosto jednoduchý: čekáme na vytvoření divergence mezi dvěma vrcholy utvořenými v extrémních oblastech na indikátoru CCI (tj. v oblasti nad/pod +100/−100) a mezi vrcholy ve stejný časový úsek na grafu."

Zajímá mě, co znamená pojem "časový úsek". Díky za pomoc.

Ať se daří!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 years later...

Dobrý den,
zdravím všechny členy na fóru i administrátory. Nevím, do jaké míry je toto téma a vůbec celé fórum ještě aktivní, tak jen doufám, že se dočkám odpovědi.

Měl bych pár dotazů ohledně článků Wodie CCI publikovaných zde na finančníkovi. Spoustu informací zde publikovaných se vůbec neshoduje s těmi od Woodie.
Tak např. Wodie v jeho příručce píše, že v případě testování jeho systému začátečníky doporučuje, jít v počátcích s trendem do long a protitrendové patterny vynechat a tady na druhou stranu píšete, že protitrendové jsou nejvhodnější pro začátečníky. A druhá věc je úplně jiná definice ghosta. On jasně píše, že prostřední hlava musí být vždy větší než dvě ramena ducha a vy opět tvrdíte, že ramena mohou být klidně větší než hlava a mohou ji převyšovat. To jsou celkem podstatné rozdíly nemyslíte? Mohl by mi to prosím někdo objasnit?

Děkuji mockrát, snad se dočkám odpovědi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

elmy,
jen samotný článek ke kterému dáváte dotaz je z roku 2006. Samotný WoodiesCCI je ještě mnohem starší. Trhy se od té doby hodně změnily - nemůžete se snažit jen automaticky přebírat podobná dogmata z minulosti bez toho aniž byste si je zasazoval do doby, ve které vznikaly. Musíte testovat - obzvlášť, když zkoumáte podobné hodně historické přístupy z "jiné éry před HFT". Sám uvidíte, jestli Vám budou sedět více trendové nebo protitrendové vstupy a co funguje/nefunguje. Věcmi jako jsou "nuance ghostu na CCI" bych se upřímně vůbec nezabýval - tam žádný edge pro profitabilní trading neleží.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A dá se tento Woodieho systém vůbec ještě v současné době označit jako profitabilní ? Mohu na sebe prásknout, že jsem stále ještě začátečník, proto nevím, zda-li se mám vůbec zabývat studií a čtením příruček o tomto systému. Pan Woodie určitě věděl, co dělal, ale mohu na takovém systému začít obchodovat např. příští týden a čekat vůbec nějaké kloudné výsledky nebo mi zbydou jen oči pro pláč a vyluxované konto? Jaký na to máte názor? Osobně čtu den co den články o tomto systému a myslel jsem, že už jsem celému CCI přišel na kloub. Váš komentář mě zarazil.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

elmy, cest jak se v trzích pohybovat existuje nespočítaně. Vždycky je snadné o něčem říct, že to "už nefunguje". Já se CCI nevěnuji, takže taková tvrzení pronášet nemohu. Jen jsem reagoval na vaše dotazy týkající se nuancí - prostě nemá moc smysl se příliš hluboce zabývat teoretickými úvahami. Důležité je testovat a papertradovat - sám pak uvidíte, co funguje a co ne.
V žádném případě se příští týden live nepouštějte do obchodování žádného systému - šance, že vám s takovým přístupem zbydou oči pro pláč a vyluxované konto je prakticky 100%. Je opravdu třeba začít od systématického testování a tréningu na SIMu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já doufal, že se vyjádří i někdo, kdo podobný systém obchoduje nebo obchodoval v minulosti a jak si vedl a do jaké míry byl profitabilní. Je jasné, že se hned zítra nepustím do LIVE, to byl pouze a jen příklad. Každopádně děkuji za infromace. Ještě se chci zeptat, abych mohl všechny Woodieho CCI paterny a mohl je vyzkoušet na demu, musím mít nějakou placenou verzi nějakého programu? Zatím jsem se pouze věnoval jen studii co se týče paternů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Elmy, stát se profitabilním traderem není ze dne na den, ani z měsíce na měsíc... chce to hodně práce. A prošlapat mnoho cest, než člověk najde něco, co funguje.(zvlášť, když hledá sám) Důležité je vědět, co vlastně obchodujete - jakou myšlenku.

Za mě musím říct, že CCI a ostatní indikátory mi nikdy moc neřekly. Strávil jsem nad nimi dlouho, udělal hodně testů. Zasazoval je do struktury trhu, všeho možného, ale ani tak jsem neměl dobré výsledky... s RRR 1:1 na YM jsem dosáhl 52% Win, což je zkrátka málo a pro vzdálenější targety pochopitelně výrazně win klesal.

Nakonec jsem skončil u Price Action, struktury trhu a OrderFlow. Takže to je cesta, kterou pochopitelně doporučuji. Protože skrze toto jsem se dostal do fáze, kdy jsem trhy pochopil. Teď se jen učím nové a nové přístupy.

Každopádně, na to abyste se stal profitabilním traderem, budete na tom nějakou dobu pracovat... Člověk slyší spoustu moudrých rad, ale dost často je nepochopí, dokud je neotestuje sám.

Přeju hodně zdaru ve Vaší cestě!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já vám samozdřejmě mockrát děkuji za cené rady. Já nejsem tak bláhový, abych si myslel, že když jsem se před 2 měsíci začal učit, že už zítra budu obchodovat s 100% zhodnocením. Díky bohu, že jsem nějaké informace vůbec začal pobírat a neskočil do trhu jen tak intuitivně. Touhle dobou, bych už by byl s nějvětší pravděpodobností můj obchodní účet zrušený.
Mě CCI celkem zaujal v tom, jak je jednoduchý, a je vše systematicky předem dané. Samozřejmě, že ne vše a chce to spoustu učení a sledování, ale přesně někoho jako jste vy jsem hledal. Někoho kdo tomu rozumí, testoval tento systém a nesedlo mu to nebo se nedočkal profitu. Je spousta lidí, co tento systém kritizuje a nebo si ho chválí. Težko říct, jestli je vůbec v této době stále použitelný.
Děkuji za podporu i Vám přeji ať se daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

elmy, jestli teprve začínáte, dám vám dobrou radu. Vyprdněte se na všechny indikátory. Používejte pouze čistý graf a max. volume a sledujte ho. Možná, že časem třeba nějaké indikátory přidáte, ale vždy je lepší tenhle vývoj, než si myslet, že vám indikátory vydělají v diskrečním obchodování peníze a po pár letech snažení zjistíte, že je to zcela jinak..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně jsem před několika lety systém testoval a nevypadlo mi z toho nic extra.
Jsem přesvědčen, že systém byl možná dobrý tak před 20, 30-ti lety. V dnešní době plné Algoritmů si myslím, že není šance, jednoduše proto, že aktuální vývoj a tedy kalkulace do CCI je zpožděná. To byste musel Indikátor hodně dlouho nakoukávat (roky) a umět vyfiltrovat spoustu špatných obchodů, pak možná... To je můj názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 elmy:

Z tvych dotazu je videt ze jsi jeste dost na zacatku. Ja v dobach drevnych se CCI zacinal (nekdy v roce 2007...) a provazel mne celou dobu a nedam na nej dopustit. Je to jeden z nejlepsich indikatoru (kdyz uz chces mit v grafu nejakej ten indiikator :) ) kdyz ovsem VIS jak ho pouzivat. Kdyz vis co vyjadruje, jak se pocita, a jak reaguje na trh a v jakych timeframe, vcetne alternativnich (range bar, volume aspol.) Je pravda ze merit nejaky ramena "Ghosta" je vazne imho dneska blbost, i kdyz napr. formace HaS ktera toto vyrabi je porad platna, je logicka a funguje.. z principu. Jen je potreba opravdu dobre nakoukat trh a vedet kdy a co ti CCI rika spolu s trhem. Jak trh jede rychle, jak prorazi S/R, jak jsou dlouha CG a proc atd. atd. Pravdu ma i Pavel K. ze cim tam toho mas v grafu min, tim lip, i kdyz to tak ze zacatku nevypada. FinWin (nebo WinFin ci kyho certa) je take urcite ziskovy system, ale zahrnuje v sobe zkusenosti, ktere jsou jednak temer nesdelitelne a druhak ten system vyzaduje enormi znalost chovani trhu. Opravdu pak lze rict, ktera konkretni usecka bude prorazet, jestli tahle korekce je falesna a trh misto long spadne, atd. Nerikam ze ti toto vsechno rekne CCI, ale je to vyborny vizualni prostredek k rychlemu zhodnoceni nekolik timefram apod. Ja v dnesni dobe pouzivam CCI v upravene mnou preprogramovane podobe, ale to neni az tak podstatne, a k tomu jeste dva indikatory (ktere taky nejsou na trhu :) - opet moje vlastni vyroba) a dostavam neustale pomerne ucelenou informaci o tom, co se na trhu deje.

Takze jestli sis vybral CCI, tak tvrdim, ze sis vybral jeden z tech hodne dobrejch, ALE... musis tvrde makat a pochopit ke korenum chovani trhu. Pak ti CCI bude opravdu velmi dobrym pomocnikem. Pohrat si s nastavenim timeframe trhu, s nastavenim CCI a tak.. neni zas tak uplne prace na jeden vikend... To mi ver. Kazdopadne je to imho jednodussi nez ze startu studovat "modernu" typu AOS nebo orderflow... ale to uz je na tobe. Jen jsem chtel prispet zrnickem do mlyna... a naznacit, ze i kdyz je clanek starej a zaprasenej, tak principy zustavaji. A jestli to vezmes ze strany orderflow, nebo ze strany CCI je na tobe. V kazdem pripade te ceka velmi dlouha a kamenita cesta. Tak do toho :)

At se dari
Rob99

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
×
×
  • Vytvořit...