Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

hedge&balance


tomnes

Doporučené příspěvky

Včera jsem otevřel první obchod h&b. Využil jsem celkem 10ti titulů, 5x PUT a 5x CALL. Nákup MAY, všechny mírně ITM. Hodlám držet týdenně - t.j. do pátku. Selekce akcií byla snadná a rychlá - vybral jsem prvních 5 akcií které dle EMA34 měly trend UP a 5 které dle EMA34 měly trend DOWN. Proces zabral cca 20 minut. Po té jsem čekal na open, 1 nebo 2 z předvybraných akcií otevřely gapem, t.j. ty jsem nebral, selekci jsem měl pro jistotu širší o 2-3 "backupy", takže bylo kam sáhnout.
Včera uzavřela strategie při balíku 10 opcí na +1100 USD, uvidíme další dny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 262
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Určitě by to bylo na porovnání zajímavé. Zatím mám v paperu dvojice: IBM/AAPL; HPQ/ADBE; NOK/MOT; EBAY/YHOO; DELL/CSCO; C/BAC; WMT/BBY; XOM/COP; LEH/MS; WDL/STX a JNJ/PG. Je to jenom paper, který je vyvážený v rámci odvětví a cca stenými cenami. Na druhé straně zase ne úplně ve všem odpovídá Mikovým kritériím. Rozhodující pro mě je to, jestli mě při náhodných vstupech jen tohle "hedged and balanaced" udrží v trhu. Se zbytkem se pak už dá pracovat a vyhledávat lepší vstupy než dominikánské pesos...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

První týden dopadnul nevalně, poměrně hlubokou ztrátou. V této fázi jde však o testování a hledání cesty, t.j. po prvním týdnu vypadla první důležitá vypozorovaná skutečnost:
1) tituly, které jdou do ztráty v určité výši bude lepší zavřít co nejdříve; vypozoroval jsem to na titulech, které za týden ztratily nejvíce - pokud bych je hned druhý den uzavřel, porftolio by skončilo zřejmě mírně v plusu = vše táhlo dolů pouze 1-2 velmi ztrátové tituly
2) zdá se, že nebude od věci přemýšlet o uzavření celé strategie na prvním výrazně profitabilním dni a nedržet za každou cenu až do konce týdne.

Jinak byl bych rád, kdyby se zde dělili o zkušenosti i další co tuto strategii testují (vím, že jich pár je...)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já live spokojen, ale přihlížím k IV, HV, sledují greeky a vyhlašování výsledků. EMA nikoliv. A mince o stůl práská pouze lehce :)

Ovšem hedge-balance má něco do sebe, v mém případě ovšem s přísadou výše uvedeného.

Live bych si prostě náhodně vstupvat netroufl.... přiznávám.

Mplayovu strategii mi nezávisle na sobě popsali 4 lidé, o 2 vím, že ji papírově zkusili.

Nikator

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchodovat náhodné vstupy bych si taky netroufal. Navíc v dalším kroce též uvažuji, že přidám k EMA i momentum. IV ani HV zatím nepozoruji, pouze dle pravidel mplaye DELTA - to považuji za poměrně důležitý ukazatel. Také zatím uplatňuji pouze 5/5 titulů, namísto 10/10.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes: dosli jsme k podobnemu zaveru. Jeste si to budeme muset nechat trochu projit hlavou a chvilku testovat, ale rozhodne to chce aspon nejaky zpusob vystupu na urcite ztrate i urcitem zisku. Tech promennych je tam hodne, je to o neco slozitejsi rovnice nez klasicke obchodovani. Napriklad casovy rozpad za ten tyden dela taky svoje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

domnívám se, že brát na H&B expirační týden je "commercial suicide". nevím proč, ale mě se vyplatilo brát již další kontraktní měsíc.
závěr :
1) nikdy nebrat expirační týden
2) zatím to vychází, max. profit vykazuje portfolio 2-3 den, poté už víceméně stagnuje či ztrácí (na potvrzení této hypotézy je potřeba více vzorků)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...