Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Spread Scan Newsletter


Jarozima

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny spreadisty. Asi budete znát Spread Scan Newsletter od Joe Rosse a jeho partnerů, několikrát se tu o něm diskutovalo. Pokládám jej za výborný výukový materiál, který je vhodným doplňkem spreadového kurzu Finančníka, a proto jsem zkopíroval všechna jeho přístupná čísla, tedy od 100 do 170 (starší nejsou ani na www.archive.org). Protože mají dohromady více než 3 mega, rozdělil jsem je po 10 kousích. Nejsem si jist, zda je v souladu s pravidly diskuse, abych je tu zveřejnil, proto nabízím, kdo má zájem, ať mi napíše na info - zavináč - helpnet.cz a já mu je pošlu.
Hodně úspěchů se spready přeje
Jarozima

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...
  • 1 year later...

Za sebe taky říkám ne. Ani s 10K to není žádná sláva. Nesmíš v tu chvíli tlačit na pilu, a musíš si hodně vybírat ... což sice platí obecně :), ale s malým počátečním kapitálem pak pomaleji naskakují absolutní zisky, a člověk má tendenci brát pak i riskantnější spready, a to není dobrý.
S 5K budeš u spreadu se stoplossem 400 USD riskovat strašně moc v poměru k celému účtu. A uvědom si že ty stopky jsou u spreadů jen virtuální, tzn. spread může občas uskočit celkem daleko oproti očekávání (a když použiješ skutečný SL, tak ho to zasáhne už během dne, a večer si budeš nadávat že se to nakonec otočilo).

Možná je to netradiční názor, ale ... zkus s touhle částkou spíš akcie. Nezaplatíš u nich tolik na komisích jako u spreadů, a sice vyděláš hodně málo, ale aspoň si zvykneš na obchodování a pokud najdeš nějaký funkční systém, tak ... lepší malý výdělek (a vědomí že s větším kapitálem to bude jen lineárně lepší) než velká ztráta na spreadech a konec obchodů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Dobry den, mam na skusenejsich jednu otazku. Docital som sa o komoditnych spreadoch pred asi iba nedavnom, samotnemu obchodovaniu sa venujem uz mozno 3 roky ale spready ma proste zaujali, chcel by som sa opytat, uz viem ze je idealny vacsi ucet, aspon 20 000 eur, ale chcem by som sa opytat ako likvidny je ten trh? Povedzme ze mam ucet 100 000 eur cisto na ukazku, a budem riskovat na obchod 2%, ako viem ze potom v tej pozicii nezostanem a nebudem schopny to predat, a koli malej likvidite ostanem v obchode. Ci je to ako s forexom, ze obrovska likvidita? Dakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...