Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Nova kniha finacnikov VS kurzy


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 41
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Dobrý den, v knize jsou představeny 3 patterny a základní info + jak přesně a proč zrovna do této podoby jsme systém vytvořili. Na kurzu vyučujeme 6 patternů a sofistikovanější drobné nuance. V rámci kurzu backtestu systému FinWin pak popisujeme i různé velmi speciální taktiky pro otevírání trhů, které v knize nejsou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Praktický workshop backtestování trhů probíhá během fáze backtestování tak, že komentuji situace, které osobně zahrnuji do backtestu a proč. To znamená, že mimo jiné vysvětluji některé taktiky, které používám spolu se systémem FinWin při otevírání trhů. Mluvím samozřejmě o intradenních obchodech, je ale na každém, zda-li použije na ER2, YM... Pro posuzování obchodů při otevírání trhů beru v úvahu ještě jiné věci, než FinWin v základní podobě - např. Globex pivot, atd.

Jinak naše nová kniha rozhodně není obecně náhradou kurzů - bylo by to nefér k těm, co si za kurzy platí. Účastníci kurzu se vždy dozví další důležité drobné nuance a některé speciální taktiky, jako například ono otevírání trhů. V rámci Emini II navíc pokročilou verzi systému FinWin, která zahrnuje použití Market Internals. Kniha je spíše alternativou pro ty, kteří si nemohou kurzy dovolit - avšak alternativou co se týče výkladu systému FinWin úměrnou ceně knihy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud bych měl přispět z pohledu nováčka, který v současné době přešel z backtestingu na papertrading (FinWin na ER2), tak bych jednoznačně doporučil kurzy pro eminy. Sice je to dost peněz za ty kurzy, ale hodnota, kterou při nich získáte je daleko větší. Nechci mluvit nijak proti knize, protože bych si ji sám rád přečetl, ale po tom, co jsem načerpal na kurzech mi tato kniha přijde drahá vzhledem k tomu, co je v ní pro mě nového prezentováno. Rozumím tomu, že je v ní prezentována trendová část FinWinu, takže za ty peníze rozhodně stojí, ale pro mě už tu hodnotu nemá. Rád bych si přečetl jak Tomáš s Petrem začínali, co je vedlo k založení stránek finančníka, ale na tyto samotné informace je pro mě kniha drahá a radši budu šetřit na účet, abych mohl začít reálně obchodovat.

Pokud bych se měl vrátit ke kurzům, tak mají několik nesporných výhod (alespoň pro mě):

1) kompaktnost tématu - celý kurz je velmi srozumitelný a naučí základy ve všech podstatných oblastech - jak v technické analýze, money managementu a i v psychologii pro intradenní obchodování. Většina informací lze získat z knich nebo z diskuzí, ale v těch je ohromné množství informací, ve kterých se člověk topí, ale na kurzu je vybráno to nějdůležitější a hlavně je to uspořádané tak, že alespoň mě se udělalo jasno a řekl bych to tak, že jsem získal silné základní kameny na kterých můžu dál stavět a spousta informací z diskuzí mi teď dává větší jasno.

2) know-how, které se jinde nedozvíte - možnost získat kompletní obchodní systém, ať už v podobě Tomášově nebo Petrově - za 4 tisíce potažmo za 8, jako výsledek několikaroční práce dvou lidí, která navíc vydělává peníze i mě (i když jenom v papertradingu). To mi přijde jako super možnost, protože mi to ušetří strašného času a přiblíží mě to o velký krok dopředu k mému cíli, a to neotročit v práci pro někoho jiného, ale vydělávat sám na sebe a ještě při tom mít spoustu času na rodinu a koníčky. Navíc systém funguje v mnoho variantách, člověk si ho může přizpůsobit sám sobě, tak aby byl co nejvíc v souladu s jeho vlastní hlavou.
A i když třeba někdo finwin nepoužije, tak se tu představují i alternativy a další podstatné informace, pro mě např. analýza MAE/MFE pro určování profit targetů a stop lossů, o které jsem předtím nevěděl a nikde jsem na ní ani nenarazil.

3) Přítomnost Petra a Tomáše a možnost ptát se. Oproti knihám možnost bezprostředně si nechat vysvětlit věci, kterým nerozumím, ať už prezentovaných na samotném kurzu, ale i z ostatních oblastí tradingu.

4) Last but not least - Přítomnost ostatních traderů. Člověk vidí, že se v tom neplácá sám, může se seznámit s dalšími lidmi a co mě pomáhá nejvíc je to, že si třeba stokrát můžu přečíst, že bez backtestingu systému člověk nemá jít obchodovat, ale v reálu se člověk řídí jinak. Nebo že systém má být napsaný, ale pak člověk stejně sedí u monitoru systém má jenom v hlavně a pak kliká, když nemá nebo najednou neví co má dělat. Ale když slyšíte člověka vedla vás, který vypráví, že si taky nabil pusu, ale pak prošel všechny kroky poctivě a teď už vydělává, tak máte obrovskou motivaci se do toho taky pustit a hlavně tak aby to fungovalo. A už jenom kvůli tomuto poslednímu bodu bych na kurzy šel, protože jsem od přírody člověk dost líný a takto získaná motivace mě posunuje dost dál.

Docela dost jsem se rozepsal, tak už to shrnu. Někomu se ty kurzy mohou zdát drahé (mě samotnému se zdály drahé), ale informace, které za ty peníze získáte, za ty peníze rozhodně stojí, a stejně byste je utopili v čase, který byste strávili v jejich hledaním v jiných zdrojích, pokud byste je vůbec našli.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yax

Tobě se zdá kniha Jak se stát intradenním finančníkem moc drahá????? Co bych za to dal, kdybych si ji mohl přečíst před rokem, když jsem se začal tradingu věnovat skoro fulltime. Prostudoval jsem toho o tradingu docela hodně. Přečetl jsem přes 100 knih v angličtině a prolistoval dalších několik set knih. Vlastním asi všechny knihy o tradingu, který vyšly v češtině. Takže mám s čím srovnávat. Nezajímá mě systém FinWin, ale to ostatní, co je v této nové knize a to je dobrý jak sviňa (tu) Kdybych měl začátečníkovi v tradingu doporučit nějakou českou knihu o tradingu, tak by to byla jedině tato. Kvalita obsahu je podle mě srovnatelná i s těma nejlepšíma zahraničíma knížkama.

V jedné věci je to ale nejhorší kniha, jakou jsem kdy četl - je v ní největší množství všelijakých gramatických chyb a překlepů, co jsem viděl. Takovím češtinem nikoho NEOSLINÍTE ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to paveln: tak to jsi mě teda dost nahlodal. Dneska jsem na ní slyšel i výborné reference na chatu, navíc žena má za dva týdny svátek, tak jí ji objednám. Už takhle ode mě dostala i mou první knížku od Larryho Williamse (Jak jsem vydělal ....) a byla moc ráda a dala mi jí i hned přečíst.

Tak díky za referenci, Láďa.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nepříjde někomu ujetý porovnávat knihy zakladatelů severu a knih od traderských pojmů jako Ross, Person, Berstein?? Sorry, ale to je trochu jinej level. Knihu jsem sice nečetl, nicméně ani za mák nevěřím že se vyrovná knihám od výše uvedených, jsou to TOP spekulanti světa, desítky let na trzích, a buďme k sobě upřímní, i ti co píší knihy či učí druhé, mají svoje další finty, které jsou pouze jejich a nikomu je nedají. Než to někdo napadné, osobně mi to řekl J.Person na jednom jeho webovém semináři který pořádal a během toho je možné s ním chatovat, a asi ví o čem mluví že ano :-)
JInak když mám řící názor na knihu, ...když se nudíš a chceš si počíst kup si ji, když se chceš něco naučit, zacvakej kurs, nebo si dej v ceně knihy STOP LOSS, to bude mít 10x větší cenu. Můj názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yax
Ty to máš dobře vymyšlený s těma dárkama!
Se nedivím, že ti knihu doporučují i další lidé. Protože za ty roky co Finančníci tradují načerpali obrovský množství know-how ze stovek knih, od spousty českých traderů a především i osobně od mnoha zahraničních profi traderů + vlastní praktické zkušenosti. A z toho vybrali to podstatný a nejdůležitější. Proto je kniha tak dobrá, podle mě srovnatelná s těma lepšíma zahraničníma. Nemyslel jsem tím systém uvedený v knize, ale to ostatní. Nevím, jestli je jejich systém dobrý nebo špatný - mám vlastní. Systém je samozřejmě důležitý, to zajímá každýho začátečníka, stejně jako to zajímalo na začátku i mě, jak najít nejlepší vstupy do obchodů. To je ale jen malá část úspěchu v tradingu. V knize jsou vynikající rady jak na to prakticky, jak si to správně srovnat v hlavě - což je asi nejdůležitější atd. Je plná velice užitečných rad, o kterých si začátečníci myslí, že je nepotřebují nebo je ani nenapadne o nich přemýšlet. Stejně jako mě kdysi. Proto jsem psal, že bych si ji rád přečetl už aspoň před rokem.


misak
Taky jsem občas šťouravej :) Ale raději ne moc, aby mně nějaký příspěvek zase nesmazali.
Co by to mohlo být za knížku? TFL? Ta by to mohla být, ale té bych dal spíše první cenu za nejhorší překlad (tu)


DKoudela
Nepřijde ti ujetý psát o něčem, co jsi nečetl?
A mně zas Person 16.3.2007 osobně řekl, když mi podepisoval jeho knihu, že ...
Já jsem se s Personem bavil skutečně osobně a ty née! Heč! Ty jen přes internet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

paveln
Nebudu pomlouvat ani házet špínu. Tím té knížce nepomůžu. Ale pro mě je to jedna z vizitek vydavatele, kolik tomu byl ochoten věnovat času, event platit za jazykové korektury. Pak si můžu vnitřně hodnotit formu vs. obsah. Každému sedí něco jiného, každý je na jiné úrovni (inteligenčně i v tradingu). A vyjde mi názor ryze subjektivní.

Každý má svůj názor, a ne každý ho bude sdílet. Tak jak já nesdílím ten Tvůj názor na češtinu v poslední knížce.
možná sem napíšu celkové dojmy z knížky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V případě naší poslední knihy (tj. Jak se stát intradenním finančníkem) jsme nechali projít knihu korekturou dokonce 3x (před zalomením, po zalomení a ještě po finálním zanesení úprav), takže na této části jsme ani náhodou "nešetřili". Korektor měl na vše i dost času - několik týdnů řádově. Výsledek tedy dle reakcí nebude možná na 100%, na druhou stranu musím objektivně říci, že i já nacházím mnoho chyb v jiných knihách a to i od vydavatelství typu Grada nebo CP... Věřím tedy, že v našem případě vše bohatě vynahradí obsah, na kterém jsme skutečně strávili rok práce a kterému předcházely roky zkušeností. V rámci "formy" jsme udělali to nejelepší, co jsme mohli, pokud není výsledek na 100% tak nás to samozřejmě mrzí, nyní už to ale neovlivníme - snad v dotisku/druhém vydání.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přečetl jsem téměř celou knihu Jak se stát intradenním obchodníkem a pokusím se s Vámi podělit o své subjektivní dojmy na tuto knihu.

Počet a rozsah této knihy je obvyklým standardem v této oblasti, tj. cca 300 stránek. Kniha je myslím velmi pěkně strukturována do ucelených kapitol. Kniha by se dala jednuduše charakterizovat jako retrospektivní autobiografie autorů. Velmi detailně a docela čtivou formou jsou popisována všechna období jejich osobnostního vývoje a pokroků v tradingu.

Celá kniha vyznívá velmi pozitivně, kdy je popsán osobní příběh 2 mladých můžů, kteří díky svému nezlomnému přesvědčení, pracovitosti a píli, dosáhli naprosté finanční nezávislosti a vstupenky do "velkého světa tradingu". Pozitivní myšlení čiší skoro z každé stránky. Autoři uvádí a hodnotí své zdroje informací, odkud čerpali know-how. Velmi se mi líbí, že objektivně a otevřeně přiznávají změnu ve svém názoru, včetně zdůvodnění proč. Stejně si tak dokáži představit, že někomu může vadit, že většinu "objevů" udělali sami a pak zjistili, že to ve stejném nebo podobném principu obchoduje i někdo jiný.

Na několika místech autoři obhajují svoji činnost (kurzy, financnik.cz) a brání se závisti a útokům v rámci konkurenčního boje o "klienta". Domnívám, že tyto pasáže to takovéto publikace, která by měla být nadčasová a nadhledová, nepatří.

Hodně lidí hodnotí grafickou podobu či hledají chyby v gramatické správnosti textu. Je pravdou, že se sice nepodařilo odchytit všechny gramatické či syntaktické chyby, ale jiné knihy či jiné překlady jsou na tom výrazně hůře. A to tak, že velmi výrazně hůře. Z tohoto pohledu řadím tuto knihu k těm zdařilejším.

Celkově bych tuto knihu hodnotil jako vynikající motivační knihu zejména pro nezatížené nováčky, své si tam najdou i hledači Svatého Grálu. Zejména pro ně bude pastvou oddíl věnovaný obchodnímu systému FinWin. Předložené informace nejsou sice kompletní, ale určitě to pozorného čtenáře nasměruje. Je už pak na něm, jak tyto informace uchopí a využije ve svůj prospěch. Pro mě je bylo příjemné odlehčené čtení před spaním a kniha splnila mé očekávání.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud jde o můj názor tak já osobně si tuhle knihu můžu přidat do sbírky
knih, který patřej k těm nejlepším co mi zatim z oblasti tradingu prošla
rukama a to ne z toho důvodu, že by se člověk dozvěděl spoustu nových
zázračných informací, ale z toho důvodu, že to je bezpochyby první knížka,
která spojila to co jsem načetl v 10 jinejch knih dohromady a to v
podobě tak říkajíc (oddělení plev od semene a přidání vlastních
neocenitelných názorů a zkušeností). Úplnejm nováčkům asi hodně zjednoduší
cestu, pokud tedy budou chtít.
Mě osobně pomohla určitě výrazně už jen tím, že mi zesílila motivaci a taky
tím, že jsem se rozhodně naučil něco novýho. Například mě hodně zaujal výstup
123 od Mplaye, kterej teď budu trošku víc zkoumat i když u něj možná na konec
ani neskončim.
Nejvíc mě taky utvrdila v tom co už jsem dlouho tušil: nic nedá člověku tolik
jako vytvoření citu pro trhy, neustálej pohled do grafů a dělání si poznámek
vylepšuje postupně i můj přístup k trhům.
Jinak přesto, že už se při práci a vejšce snažim tradingu věnovat cca rok a
půl tak se pořád řadim mezi velký zelenáče, který teprve zkoumaj co si můžou
a nemůžou v reálnejch podmínkách dovolit a spíš jsem zatim teoretizoval:).
Co se týče dvou odlišných přístupů Petra a Tomáše např. u systému FinWin. Tak
postupně zjištuju, že např. moje povaha je spíš podobná tý Tomášový:
počáteční roztěkonost, nervozita. Petr je zatim jak jsem ho stihl trošku
poznat docela velkej kliďas a v tom mám asi já i Tomáš trošku ztíženou
situaci :-)

Za tuto knihu tedy Tomáši a Petře děkuji.
Co se týče gramatiky. Osobně se rozhodně neřadim k těm co by jí senzačně ovládali a rozhodně jí nepovažuju za známku inteligence. Spíše za známku toho, že v době základky si člověk spíš užíval dětství než aby ho zahazoval učením se gramatiky a pozdějc už na to moc nebyl čas atd..

V knize je opravdu velký množství chyb a překlepů. Jedno slovo třeba dvakrát za sebou a podobně. Člověk co dělal korekturu by si asi zasloužil sníženou cenu za provize :) ale když to shrnu, tak kvalita knížky u mě není rozhodně nijak snížená kvůli gramatickejm chybám. To co mi dala a rozhodně po dalším přečtení ještě i dá mi nikdo nedal za celejch x let studia od základky až po vejšku.

Jsem rád, že jí kluci vydali protože mě ulehčí i pozdější vysvětlování o čem trading je mejm známejm a podobně. Nebudu je muset ze začátku odkazovat k tomu aby si přečetli x knížek a pak mi přišli říct jestli je to nadchlo nebo ne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...