Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Data od Disktrading


Doporučené příspěvky

Koupil jsem si data od spol. disktrading na disktrading.is99.com. Jednání bylo rychlé, spolehlivé a data jsou kvalitní. Mám , ale jeden malý problém. Při naimportování dat do Ninja traderu a vytvoření kontinuálního kontraktu pro YM jsou celá data posunuta o 6 hodin. Rozumím tomu, v USA je čas jinak, ... nevíte jak toto vyřešit nějakým nastavením v NT, do dat samotných se mi nechce zasahovat, protože jde o velké soubory a počítači při práci s nimi se už z toho točí hlava - procesor. :) Nebo se při backtestu budu muset trochu přizpůsobit.

Jinak, toto je dobrá volba pro ty co chtějí backtestovat. Za 20 $ ( platba přes PayPal) jsem dostal přístup me stažení dat pro YM od roku tuším 1970 ( denní ) a několik ani nevím kolik let zpět intradenní a to ve formátech ticková, minutová, denní ale i 5,15,30 a 60 minutová a to vše ve formátech txt ale i csv, a pro NT zvlášť taky. Je k tomu i update, ale to nevím jak dlouho.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobry vecer,

kupovali jste nekdo od DiskTradingu data pro Rusell2000? Maji ho na strankach v seznamu ale pro jeho objednani se musi vyplnit offline form kde se zadaji veskere udaje kreditni karty a cena se jen tak vyplni do nejake kolonky (= zadny problem doplnit tam nuly).
Radeji bych platil pres PayPall. Na maila mi ale po 2 tydnech neodpovedeli.

Nemate s nakupem dat pro Rusell2000 nekdo zkusenosti?

Diky za pomoc.
Martin.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

WoodWary:
Poskytují utilitku AutoNinjatraderTXTgzTimeShift.exe. Je možné jí downloadovat na jejich stránkách. V konfiguračním souboru si určíš jaký časový posun se má na datové soubory aplikovat a ono to překonvertí. Šlape jim to celkem dobře.Podrobné instrukce posílali v mailu k objednávce

dynosWCH:
Já bych řekl, že výhodnější je zvolit volbu, že chceš vytvořit i minutová data. Z těchto důvodů (pouze mé předpoklady):
- NT drží interně data ve dvou různých formátech Tick a Minute. Z Tick generuje formáty grafu jako Range, second, Tick, volume atd.. z minutových pak Minute :). Rozdíl je v rychlosti přístupu k datům při backtestu a vytváření grafu. Pokud jedu např. automatizovaný backtest 5 let zpět na RB10, trvá o dost déle než na 30min intervalu.
- Pokud zvolíš ANO, tick data naimportuje a navíc z nich vytvoří i minutová data, takže je použitelné na RB i minute grafy.

Někdy při větším objemu tickových dat (>600MB na soubor) může NT vyhučet při importu. Disktrading nabízí utilitku, která umožňuje soubory rozdělit (split). A pak tyto importovat postupně. Utilitka ke stažení z jejich webu, podrobné instrukce posílají spolu s mailem o objednávce...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Zdravim,

historicka data od DK jsem stahnul dnes. Pokud si chcte objednat jen TF, tak je to za $20. Staci napsat na jejich e-mail ktery je na jejich webu, neco jako: chci si objednat historicka data, symbol TF, format pro NT (nebo jinou aplikaci).

Iavor se Vam ozve, asi nabidne i nejake akcni balicky, ale staci v odpovedi zopakovat, ze chcete jen TF. Dostanete dalsi mail, kde je linka na zabbezpeceny web k provedeni on-line platby. Tam si muzete vybrat PayPal nebo mezinar. plat. kartu a poslete penize.

Zhruba za 24 hod. prijde mail s instrukcemi + uzivatel + heslo pro pristup do adresare, kde jsou ulozena data. Pro TF tam najdete 24 souboru (txt, csv) ktere obsahuji data od dubna 2004 do 19.3.2010. V pripadne dennich dat od roku 1970. Jak uz bylo uvedeno - jednani rychle, korektni, plna spokojenost.

/Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Dobrý den,

také jsem si koupil data od Disktrading a můžu jen potvrdit výše uvedené. Snad jen pro méně zdatné angličtináře (jako já) je to poněkud nepřehledné, ale nakonec dostanete rychle a levně to co potřebujete.

Mám však dotaz na někoho zkušenějšího. Disktrading poskytuje několik prográmků na přečasování dat a na jejich dělení pro Ninja Trader. Já však používám Sierra Chart a podobné programy jsem k němu nenalezl. Přečasování není pro mě příliš důležité, ale naporcovat tickovou sedmiletou historii dat bych potřeboval, protože pracovat s 3,3GB souborem není zrovna praktické. Jde to vůbec?

Díky, kvočur.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen taková malá drobnost (aby někdo nebyl po nákupu zklamán), podle ukázky dat od DiskTrading mají jejich ticková data jeden nedostatek - chybí záznam vteřin pro jednotlivé ticky. Pokud tedy někdo potřebuje určovat přesný čas, lze to pouze na minuty. Data prostě vteřiny neobsahují.

kvocur,

pokud váš problém nevyřešíte, v následném update J.A.testeru bude uvolněno omezení funkce DataTransferu v demo verzi, takže pomocí něho můžete různě manipulovat se soubory, včetně převodu např. z ninjatrader.txt do sierrachart.scid.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobry den,
snazim senakonec i ja z atomatizovat me backtestovani. Pouzivam TN z pripojenim na pfg uz nejakou dobu. Bohuzel tick data z TN nedostanu do excell. Pripojil jsem se na Ninja trader jak pfg account tak sim ZenFire, ale to je dobre pouze na prehravani(pokud se nepletu). Snazim si udelat jasno kde sehnat data do J.A.Tester, ktery si chci zakoupit.
Rozumim tomu dobre, ze si je musim zakoupit napr od Disktrading?

Dekuji za odpoved

Link to comment
Sdílet pomocí služby

a-friend,

pro testování ID obchodů v J.A.testeru bych data od DiskTrading nedoporučil vzhledem k výše popsanému nedostatku. Z dema Ninja+ZenFire můžete získat velmi dobrá ticková data. Stačí použít export obchodů. Patrně to však bude mít nějaká omezení z hlediska dostupné historie. Záleží jaká data sháníte, něco (kvalitní ticková) bude velmi brzy i na stránkách u programu JAT.

Přeji hodně zdaru

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...