Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Základní info o programu MultiCharts


tomnes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 97
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Díky atd... , rád bych se ale v úplných (ale věřím, že nezvratných) začátcích zeptal na dvě konkrétní věci:
- software: někdy od května jsem si tu postupně četl od základů dál, vč. komentářů k softwaru a pro své zamýšlené poziční obchodování se pořád ne a ne rozhodnout pro Gecko nebo Sierru. Teď se mi zdá MultiCharts jako optimální řešení, zvlášť jestli nějakou dobu vydržím s bezplatnou verzí DT, která má, myslím, kromě programování strategií do BT všechno, co budu potřebovat (srovnání na www.multicharts.com/trading-software-comparison/). Dává Vám takové řešení smysl? Rád bych jen jeden software, takže bych se chtěl ujistit, že s MCH nepřijdu o nějakou významnou či nepostradatelnou funkci, kterou si zatím jinde neuvědomuji - připadně o jakou.

- hardware: windows 32/64 - protože zároveň kupuju nový notebook, byl bych pro 64 bitovou jako vyšší, výkonnější verzi. Myslím, že Tomáš psal něco o dílčích problémech a následných úspěších ohledně instalací pro jeho 64, takže prosím o stručný komentář - nebo nasměrování na příslušné vlákno: stojí 64 za to? Není s tím víc problémů než výhod, zvlášť v kontextu mého záměru, tj. orientace na MultiCharts a interactivebrokers?
díky!



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Easygoer,

základní otázka je, jak máte vyřešená data (aktuální a historická).
Výhoda Gecko TNT je, že obsahuje 30 let historických dat, plus možnost updatovat každý den nová data. Z tohoto pohledu je Gecko ideální.
Pro MultiCharts musíte mít nějaký zdroj historických dat. IB tahá pouze omezenou historii.
Pokud chcete obchodovat pouze a jen pozičně komodity, pak Gecko nabízí z pohledu dat a její historie větší komfort, neboť odpadá problém hledání datafeedu pro MCH.

Ad WIN 64bit - mám s tím obvykle obecné problémy, včetně instalace TWS od IB. Win 32-bit určitě stále znamenají jednodušší variantu s méně nervy, pokud nepotřebujete nějaké vyloženě speciální záležitosti, jako přístup k RAM více jak 4 MB, atd.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

spíš pokus, ale stejně... ještě než si (asi) koupím Gecko TnT s daty zdarma, zkusil jsem:
- nainstalovat MultCharts DT (free)
- stáhnout zdarma historická daily data z www.turtletrader.com/hpd.html (konkrétně Corn) v ASCII
- přímo z příslušného adresáře v Program Files (TS Support \MC DT) spustit Quote Manager a nějak ten MCH vyzkoušet...

... ale neuspěl jsem. QM mi po spuštění umožní vybrat Corn, right click - import data - ASCII... vyberu si svůj soubor (už jsem zjistil, že jde o docela stará data, ale nová bych si možná stáhl i z Bloombergu v práci), ale další dvě okna mi ukážou "ASCII Data Import...." ale neproběhne nic, a potom "ASCII Import... the data was imported successfully". Ale nebyla :)

První nápad byl, že DT verze funguje jen s několika podporovanými brokery, ale když už jsem ten Quote Manager našel, mrzí mě, že stažená bezplatná data nemůžu využít. (Koukal jsem do ceníku dat IB a asi si 10$ za měsíc zaplatím, což by mi aktuální data vyřešilo, ale fundovat účet tam chci až někdy říjen - listopad a aspoň do té doby bych přece jen radši vystačil s nějakým bezplatným řešením.) Denní data si můžu prohlídnout nebo i stáhnout (určitě v xls, ale to snad do ASCII nějak dostanu) v práci a i když pár set USD za TnT není zas tak zásadní položka, radši bych si na další výdaje vydělával tradingem postupně, mj. i kvůli své motivaci a vědomí hodnoty těch peněz.

Nemá někdo zkušenost s použitím stažených ASCII (nebo jiných ne on-line) historických dat pro MCH?
díky!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

V MultiCharts lze zobrazovat spreadové grafy. Posílám návod, který jsem získala od p. Lembáka:
pri vytvareni grafu zadejte symboly separatne pro obe nohy do jednoho grafu pomoci Insert > Instrument (jedna noha) + Insert > Instrument (druha noha) a konecne Insert > Study > Spread - diff

vyzkoušela jsem a funguje to :-)

Markéta

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Spready - príma, díky:) Ještě teď řeším u historických dat (konkrétně Corn) zobrazení Volume: Z historických dat OHLC, Volume, OpenInt ve formátu txt (je jedno, jestli každý den jako jeden řetězec, nebo po zkopírování z excelu v txt ve sloupcích) mi MC nechtěl zobrazit Volume a OpenInterest. U OpenInt (Insert Study / Open Interest) pomohlo, když jsem v dalším kroku odkliknul, že nechci Real Time data (protože mám ta testovací historická), ale u Volume ne. Zkoušel jsem různě upravit zdrojový txt, ale pořád mi to nejde - ani na jiných testovacích datech, co jsem si (hodně stará) stáhnul myslím z http://www.turtletrader.com/. Neřeším ani tak ten zdroj (z Bloombergu mám krásně spojené dlouhé generické řady navazujících kontraktů), ale ty objemy ne a ne do MC dostat... nevíte někdo? Přikládám ukázku toho txt zdroje - OpenInt funguje v obou verzích, Volume v žádné :(

17712

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 3 týdny později...

Dobrý den,

mám dotaz ohledně tohoto softwaru. Stáhl jsem si verzi Multicharts DT tedy free a zajímá mě jestli i tato free verze obsahuje možnost příkazu s vazbami OCO a OSO. Na stránkách softwaru jsem uplně přesně nepochopil jak je to myšleno. Konkrétněji nevím jestli myslí "Automated trading" jako AOS a s ním logicky spojené"Automated Trade Execution " a nebo jsou tím myšleny vazby OCO a OSO. www.multicharts.com/forex-software-comparison/

Díky a pěkné svátky všem !

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

to marek198:
O možnosti nastavení "nekostrbatosti" nevím. Myslím, že se velmi dobře dá pracovat s MTC DT i s touto kostrbatostí :-)

to rustys517:
OCO v DT verzi funguje. Je to plnohodnotný front-end na "ruční" obchodování a žádný zásadní nedostatek jsem v něm neobjevil.

Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

marek198:
obecně záleží na tom z jaké ceny se CCI počítá - obyčejně by mělo být (H+L+C)/3 podle Woodieho, ale někde je default cena Close. Pro výpočet indikátorů by to mělo jít nastavovat. (Ninja to má jako "Typical", ale myslím, že defaultově do indikátorů cpe Close, takže je to vhodné vždy prověřit).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, muze nejaky uzivatel MC doporucit, jak rychle prepinat timeframy pomoci klavesnice (pokud to teda vubec jde) - neco jako umi SierraChart nebo NinjaTrader, ze se napise cislo+enter a zmeni se timeframe grafu na pozadovanou hodnotu. Vim, ze to jde prez tlacitko v MC v toolbaru, ale prez klavesnici by to bylo rychlejsi :)

Napadlo me udelat vic workspacu, kde budu mit ten samy symbol, ale v kazdem workspacu bude jiny timeframe...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...

Ahoj,

Tomas vo svojom clanku o poskytovateloch dat uvadza Disktrading, Planujem si zakupit tie data a chcem sa spytat ci pojdu naimportovat do Multicharts alebo je to len pre Trade Station . Pripadne viete o nejakom inom platenom zdroji dat (YM,ES,TF), ktore by frcali na Multicharts?

diky
roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...