Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Tak tu máme (zase) paniku: Co dělat?


Doporučené příspěvky

Během minulých dnů jsem dostal několik dotazů na téma, co dělat v současných trzích. Zde tedy přikládám návod, co dělat:

1) Pokud váš systém vygeneruje signál long, nakupte.
2) Pokud váš systém vygeneruje signál short, prodejte.
3) Pokud váš systém vygeneruje výstupní signál, vystupte.
4) Pokud máte pocit, že je volatilita moc velká pro váš účet, neobchodujte.
5) Pokud máte pocit, že je volatilita moc velká pro vaše stop-lossy, zvětšete je (a s nimi i profit-targety), nebo přejděte na stanovení SL a PT s pomocí násobku ATR.

Toť vše. Práce tradera není panikařit. To přenechejte médiím. Práce tradera není předvídat, co bude dále, vymýšlet konspirační teorie a malovat nejhorší scénáře. Práce tradera je obchodovat obchodní systém podle pravidel, případně se lépe adaptovat na změny volatility trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasil bych se vším,kromě bodu č.1.Při takové náladě neobchodovat long se musí vyplatit,bez ohledu na nějaký systém.Jít pouze short je v této chvíly přidaná hodnota,která misku vah 50%/50% zcela jistě převáží na stranu tradera.
Případný obchod long má "omezenou"možnost na zisk a je to zbytečné riziko v porovnání se short obchodem.

borax

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Z osobního života, bohužel, musím napsat, že tyto problémy v mém okolí řeší lidi, kteří nejsou schopni obchodovat LIVE. Zaměřují pozornost všude kolem jen ne k tomu o co jde především. Řeší právě takové zprávy, jaký to má dopad na backtesty, paper trading apod. výrazy, ale nezaměřují se na to co je podstatné. Pro tradera je jedno jestli je velká panika nebo klid. Píši pro tradera - tedy člověka co ví co dělá. Ne pro někoho kdo neví co dělá, v takovém případě je strach na místě. Ale pokud má člověk ztrácet, to jestli jde trh nahoru, dolů nebo do strany na to nemá vliv.
To jsou moje názory.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi...

"Práce tradera není panikařit" + ty body... to bych byt tebou vyvesil nekam hodne dopredu na stranky... a velkym pismem pomerne...:)

Pravda je, ze kdo nezazil live rok 2008, tak se mu dnesni dobou tezko dycha, kdo zazil, tak je v klidu. Pro ty co prichazeji... je treba takovych vet... otazkou je, jestli maji na to, se jimi ridit. Ale to je uz na kazdem samotnem.

Diky ti za tento prispevek.

Rob

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte

Moj pohlad na vec:
ak mam dostatocne robustny system a ten ma nepusti do obchodu kvoli vysokemu stoplossu a teda risku a obchodujem napriklad na 3 minutovom timeframe, mam popri tomto 3 minutovom grafe zapnuty aj 1 alebo 2 minutovy, kde obchodujem tu istu situaciu, pri ktorej su sviecky mensieho rozsahu a ja mozem vstupit s mensim stoplossom. Je to indiviualne asi podla obchodneho systemu. Cize znizit timeframe moze pomoct. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To yamato:

souhlas, mam system ktery i ted dava signaly, nicmene na SL ktere bych musel upravit na cca trojnasobek me bezne hodnoty ( nemam pevny SL, upravuji dle volatility, vicemene obchoduji kdyz se mi trh nachazi v pro me "prihodnych hodnotach" ) nejsem ?psychicky? pripraven...
Takze vyrobit si DD diky tomuto "extremu" na ktery nejsem zvykly a ktery by mi urcite prijemny nebyl, a pak jej dohanet se mi moc nechce. :) A chce to dosti chladnokrevnosti kdyz vidim jak mi trh jde mym smerem kupr. 50,00 bodu (NQ) od mista meho pripadneho vstupu...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Proč by se neměly brát longy? Právě naopak, trh je daleko volatilnější, takže jakýkoliv odraz udělá pěkných pár bodů, místo pár usmolených v období, kdy není žádná volatilita.
A když vím, kde vstupovat, tak proč rozšiřovat SL? Standardní SL udrží pořád.
Jinak minulý týden se trh nádherně hýbal a dnes to zatím pokračuje. Když to člověk srovná ze začátkem roku, kde to bylo utrpení bez pohybu, tak je to teď nádhera, takže je potřeba si to užít.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yax,
pokial mas momentovy vstup a ides do rozbehnuteho trhu, tak ti standard SL moze drzat. Ale ked sa snazis obchodovat otocky swingov, tak ten trh sa tam v okoli high/low vzdy trochu toci. Moj standard SL ma standardne v trhu udrzi, ak sa trh nakoniec vyda mojim smerom, ale v tomto trhu by som bol vonku na zaklade sebemensieho protipohybu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když už tu zazněla zmínka o konspiračních teoriích - tento ďábelský pattern se mi dnes objevil v platformě IB. To mi neříkejte, že to není nějaké znamení nebo konspirace. ;-) Abych nebyl úplně offtopic, tak se i v této volatilitě držím svého pravidla - jeden obchod a dost. Dnes to byl SL standardní velikosti, takže z hlediska psychické pohody žádná nervy drásající seance, ale běžný obchodní den. Není mým cílem, vytřískat z těchto pohybů tisíce dolarů, ale dosahovat pokud možno stabilních výsledků den po dni v nízké i vysoké volatilitě. Ať se daří Skap "Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

16870

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Musím říci, že tak velký pohyb jako dnes jsem na Russellu zatím nikdy neviděl. Stěžovat si nemohu, protože jsem za dnešek skoro +4000 USD. Aktuálně jsme na 50% retracementu na daily datech, myslím, že teď bude buďto zklidnění, nebo ještě během týdne nějaký výraznější pohyb nahoru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No za mesic spadnout o nejakych 217 bodu +/-... tomu se da rikat pekny pohyb :) pravda je, ze nekdy brezen-duben sly hlasy, ze jestli vsichni budou hledet s rozesmatou hubou (pardon s usmevem) porad vpred, tak to dopadne jeste hur nez v roce 2008... a ejhle... uz je to mozna tady... zda se ze intervence evropskych bank nedokaze zastavit boj Evropy versus AA+ a Cina do toho jeste priliva svoji bublinu. Takze nas ceka asi pekna jizda. Koneckoncu Cina straci nejvic z AA+, takze se tu mozna zacina roztacet pekna ruleta. O duvod vic byt opravdu velmi opatrny a nekoukat na ty pohyby jako mlsny pes. Muze se pak nakrasne stat ze zbyde jen mastny papir a oci pro plac...

Rob

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...