Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Analýza vstupů


Pavel K.

Doporučené příspěvky

Zakládám toto vlákno pro to, aby si zde mohli lidé navzájem vyměňovat zkušenosti, které mají s analýzou trhu před vstupem a se vstupem samotným. Rád bych ukázal, jakým způsobem uvažuju já a na oplátku bych rád zjistil zase něco nového nebo se koukl na trh jinýma očima. Jde mi především o ziskové obchody, protože ze ztrát se poučovat nechci, i když je jasné, že k tradingu patří. Dnes sem dám ukázky vstupů nebo míst, kde jsem nad vstupy uvažoval, za tento týden. Pokud není stanoveno jinak, posunuju na BE vždy po 1 bodu na trhu TF. PT jsou pak dány násobky SL nebo nějakýma SR úrovněma, ale to je věc, kterou zde diskutovat nechci, jde hlavně o vstupy. Téma se týká diskrečních obchodníků, kteří obchodují především z cenového grafu. Jde o to, aby na screenu byl napsán postup, jak o trhu přemýšlíte před vstupem. Jasně, že tikání úsečky už do statického grafu nelze napasovat, jde především o kostru. Zkusím sem dávat tento týden screeny, jestli se někdo chytí a vlákno bude k něčemu. Uvidíme.

17659

17660

17661

17662

17663

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Pavle, pokusim se pridat mou analyzu trhu NQ dnes. Mas jak vidim stale stejny styl jako na rope. Myslim, ze dokazes reagovat velice rychle a je jasne proc. Jednoduse pravdepodobne planujes vstupy do pozice predem, mas proste predstavu kde vstoupit a potom jen hledas samotny u tebe casto mini pattern na realizaci. Pro mne je tvuj styl az prilis rychly. Vetsinou vstupuji o neco pozdeji. Jinak opet myslim super vlakno, jen aby bylo dost vecne prispivajicich. Pokud budes mit nejake pripominky k me analyze, budu rad. romanrak

17676

17677

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jo, porad jedu to same, nic jineho ani neumim.. :)
Vtipne je, ze nemam moc predstavu, kde vstupovat. Spis pozoruju trh, jak je to jenom mozne a snazim se koukat, co dela.. Obcas to vyjde na nejakou SR z premarketu a nekdy ne. Jine nezakresluju, jeste ty, ktere se tvori v prubehu dne, kde pak cekam na flip.
Dneska ty vstupy zajimave, zkusim k tomu neco napsat, ale az zitra. Dneska mam pred sebou jeste dost prace.
Jinak dneska bez obchodu, tyhle divociny moc neumim, tak se drzim radsi stranou. I kdyz porad pocituju lehky stres, kdyz vidim, jak se ten trh pekne hybe beze me.. :)
Zatim cau a diky za screeny, snad pribudou i dalsi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, díky za bezva vlákno a také se pokusím přispět mými nedávnými obchody, i když zatím pořád paper;-) Poslední dobou se zaměřuji na studium umísťování PT a SL a případného výstupu, když se nic moc neděje. Nejdřív jsem jako každý začátečník pracovala s pevně nastavenými PT a SL podle backtestu, což se mi postupně začalo jevit jako dost nešťastné řešení, a tak se je momentálně snažím umísťovat do nějakých logických oblastí a podle RRR se rozhoduji, jestli obchod vezmu či nikoliv. Dost mě toto posunulo vpřed, neboť se přizpůsobuji trhu a nechci po trhu fixně nastavený PT, který tam třeba nemůže být podle momentálního chování trhu. Ať se daří! Andrys

17684

17685

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Pavle,

pri obchodovani na rope jsi pouzival i vyssi timframe, alespon na screenech.Na tom jsou lepe videt vyranejsi s/r. Ja s/r premarketu zakresluji take, ovsem na jinem okne druheho pc mam u Think or Swim zakreslene vyznamnejsi s/r na 15tf, ty jsou jsou potom na vsech oknech stejne. Tak mohu pri casovani vstupu s optimalnim riskem na nizsim timeframu videt kde dochazi k odrazu. U tveho stylu mas dobry cit pro obchody s minimalizaci risku a objeveni obchodu s dobrym momentem, coz Ti nadeluje rychle dosazeni planovaneho PT a rychli posun na BE. Je jasne, ze s vice kontrakty je treba radne mit vybudovany i kvalitni money management. Ja obchoduji casto prurazy a to mi obcas nedovoluje jit do pozice z hlediska posouzeni SL. Tve micro patterny jsou asi dobre reseni, v podstate jde obcas o (TTE) klasickeho patternu. Mne podoba TTE vychazi pri 123 na 5tf, kde hledam pri vykresleni bodu 3 na nizkem tf male 123. Mas to hold dobre vychytane.

Preji i do budoucna mnoho uspechu.
romanrak (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel K: Velmi dobré vlákno, ale asi lidi mají pocit, že jim CCI stačí a vstupují bez další analýzy, protože nikdo nepřispívá. Možná je taky problém v tom, že se jim to jen nechce popisovat, jako mně. Protože včera byl úplně ukázkový den jak fungují SR, rozhodl jsem se udělat výjimku. Takže popíšu takovou kostru některých svých obchodů na screenu z notebooku, který ovšem umožňuje jen část mého běžného zobrazení . Ale jako základ by to mělo stačit.

17760

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, Pokusím se taky něčím přispět. Jsem nováček, a tak se vám může zdát můj pohled na trhy amatérský:), ale sám u sebe vidím docela slušný pokrok. Můj včerejší obchod proběhl na trhu FESX po 12. hodině. Budu rád, jestli mi někdo ze zkušenějších řekne, jestli má můj vstup pro vás logiku a má smysl, abych zde i nadále příspíval.

17762

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sobo:

celkově hezký vstup, ale jedna věc je tam trošku podivná - zpětně to vypadá ok, protože to vyšlo, ale ve skutečnosti si vstupoval na 2min tf na low svíce, která byla bearish trendová..tj. k žádnému viditelnému odmítnutí ceny tam ještě nedošlo..tj. pokud si vstupoval limitem na mikro S/R té předchozí korekční nohy, pak ok - je to určitě způsob...ale pokud si tipoval, že se po dokončení té červené short svíčky na 2min tf trh hned otočí a šel si do toho na close, pak mi to přijde dost riskantní...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Pavel K: Ahoj zaujalo mě tvoje vlákno. Tak přidám jednu úvahu o mém dnešním vstupu. Obchoduji ráno FGBL a FDAX. Podle amerických indexu v premarketu 22,15 - 08,00 a těsně po open dne určím na dailu grafu co se asi může dít.Podle toho si určím jaké patterny budu obchodovat. Jsou to většinou trendové a pár protitrendových . Tak například dnes jsem očekával že trhy půjdou up and down a vstupoval jsem limitně na přechodu průměrné ceny plus scalpovací zony. Více je vidět na obrázku

17820

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...