Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Weekly opce


xzajic

Doporučené příspěvky

kamarádi, kolegové opšani (opšnoloviči? premianti? opcovatelé?) - najde se někdo, kdo by si chtěl vyměnit már informací ohledně weekly opcí? Pokud jsem dobře pročítal diskuse, tak vlákno věnované systematicky weekly opcím tu není.

Já bych měl dvě otázky "do pranice" do začátku. První se týká nějakých komplexnějších strategií na weekly opcích. Tak například - a berte to čistě teoreticky, natestované to nemám - zabývá se tu někdo IronCondory na týdenních opcích, řekněme, na indexy či indexové ETFka? Co jsem se díval, tak týdenní opce na SPY se dosti čile obchodují, sestavit Condora na týden nemůže být zase až takový problém, tato strategie by mohla mít docela slušné procento úspěšnosti, ne? Nebo jsem něco podstatného v teoretické rovině přehlédl?

Druhá moje otázka se týká výsledků, které někteří prezentují s weekly stategiemi, např. zde: optionsweekly.org/track-record - zdá se mi to, nebo je tam opravdu EXTRÉMNÍ míra rizika? Jestliže například 14.12.2011 (viz ten jeho track record) vypíšu 129 PUT opcí na SPY na strike 115 a kryju se 129 PUT opcemi na strike 114, tak o kolik můžu v nejhorším případě přijít? Podle mě je to (115-114)*100*129=12900 USD, což by odpovídalo marginu, který je v tomto případě blokován na účtu. Já samozřejmě nechci obchodovat podle těchto stránek, jenom mě zajímá, jestli správně počítám riziko (a jestli teda ten člověk to myslí vážně, když riskuje celý tam uvedený účet kvůli třem procentům).

Díky za jakékoliv příspěvky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 204
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

xzajic:

Diky za zalozeni vlakna, take jsem se weekly opcema drive zabyval, ovsem nakonec jsem od toho upustil, nebot jsem nebyl schopen sehnat dostatek informaci. Testoval jsem dve strategie, IC a CC. Obe vychazely ziskoveji nez kdybych obchodoval klasicke monthly opce, ovsem velkou cast zisku "poziraly" komise brokera. Pokud by se zde naslo vice lidi, kteri by projevili zajem obchodovat weekly, mozna bych se k tomu vratil. Vy osobne jste zkousel testovat nejake strategie?


Sentrix

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jeste k tomu risku, u te strategie z optionsweekly.org/track-record. Pokud jsem to studoval dobre, tak RRR vychazi zhruba v pomeru 3/4:1. Uspesnost se vsak pohybuje nad 90ti procenty. Vysoka uspesnost je tedy vykoupena vysokou mirou rizika. Myslim vsak, ze by strategie sla optimalizovat tak, aby se riziko snizilo na prijatelnejsi miru. Ta uspesnost je pravdepodobne zpusobena tim, ze ten trader drzi svoji pozici zhruba 2 az tri dny, navic spekuluje s relativne bezpecnym podkladem.


Sentrix

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S těmi komisemi to může být opravdu problém, zejména u IB, tam nejsou komice pro opce nic moc.

Papertestuji to už nějakou dobu a vypadá to OK, ono vsadit třeba ve středu večer na to, že SPY DO PÁTKU nespadne o 5% nevyžaduje zase až takovou odvahu ;-)

Jak jste přišel na tu míru rizika u toho site optionsweekly.org? Podle mě je maximální zisk z bull put spreadu dán tím, kolik jsem utržil za vypsanou opci mínus to, kolik jsem zaplatil za opci ochrannou... a maximální ztráta je rozdíl strikes * počet opcí * 100, což mi přijde jako docela dost velký maso.

Můj takový první nápad jak riziko snížit je IC, kde přece jen při době držení opcí 3-5 dnů se dají rozumně pohyby podkladového aktive předpokládat. Co mě na celé akci láká asi nejvíc je to, že se obchod dá zrealizovat 4x do měsíce s nějakou relativně vysokou mírou úspěšnosti, cca 80%, řekněme.

Neví někdy, kde by se dala sehnat historická (klidně placená) data z weekly opcí pro SPY?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den

data weeks (i jiná) - TOS. Je tam i "ruční" tester (ThinkBack). Pozor - vše striktně v mid.

Pokud chcete tester v Excelu : hotfile.com/dl/135546782/f7defaf/SPYweeks.zip.html
Jsou tam už starší data, můžu doplnit. Umi mid i bid/ask. Nic sofistikovaného - short naked (strangle/straddle), DD, IC.

Pokud budete ve středu vstupovat do strategie, která Vám zaručí "do pátku to o 5% nespadne s minimálním riskem", bude Váš zisk menší než poplatky, nehledě k tomu, že mid nedostanete, i kdybyste se modlil (takže to smysluplně ani nenatestujete). 5% u SPY je dnes kolem 6-7 bodů.

Testery zpravidla testují na close, takže pokud má výsledek odpovídat testu, znamená to i na close otevírat (tam to příliž nevadí), ale i zavírat - a tam je problém. Pokud máte trade na delším timeframe (měsíc/e), pár USD rozdílu Vám vadit nebude. U weeks určitě bude.

Week se dají VELICE dobře zobchodovat - ale pozor, není to dobrý vstup pro začátek opčního tradingu ...

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Áhá... chápu, testy se vlastně tedy v podstatě poctivě udělat ani nedají.

Ty "vstupy ve středu" jsem bral jako příklad z těch stránek optionsweekly.org/track-record, viz např. 4.1.2012 - 6.1.2012. Ale už chápu, kde je problém u toho websajtu - tam uvedené poplatky jsou až řádově nižší než třeba u IB, tzn. v tom bude ten zakopaný pes.

On tam uvádí, že 260 opcí dokáže sehnat za 40 USD, přičemž u IB (individuals.interactivebrokers.com/en/p.php?f=commission) by to bylo 182 USD, tzn. ze zisku kolem 200 USD zbyde nula, pokud se bude dobře dařit ;-). Čili jedná se o sponzorování brokera ;-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xzajic:

Ja bych to uplne nezavrhoval. Sice si od pocatku myslim, ze weekly opce jsou pouze vyplodem dohody burz a brokeru, kteri si touto cestou chteji zvysit prijmy z komisi, ovsem vydelat se na tom da. Z backtestu mi vyplynulo, ze IC je v realu temer neobchodovatelne, ale CC muze byt docela dobra strategie. Velkou roli vsak hraje volba brokera.


Sentrix

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jedno teoretické využití weekly opcí mě přece jen napadlo. Otevřít např. put bull spread ve čtvrtek, kdy jsou opce pro další týden poprvé k dispozici, ale udělat to fikaně:

1) nejprve vypsat nahatou opci, samozřejmě v dostatečné vzdálenosti od aktuální ceny, a to např. v 16:00
2) ochrannou opci k tomu dokoupit později ten den, např. v 21:00 - to už bude téměř jistě o pár centíků levnější
3) toto se dá udělat na obě strany, tzn. vznikne tak kondor

Je to "relativně" jisté, protože intradenně cena např. SPY nebude padat/stoupat tak rychle, aby se nekrytá opce přiřadila, a přes noc už to bude jištěné ochrannou opcí.

Nevýhody vidím dvě: Jednak si k tomu člověk musí sednout za ten den dvakrát, a jednak v době, kdy je vypsaná jen ta nahatá opce to vyžaduje veliký margin... Vypadá to "použiteně" pro trhy s nízkou volatilitou, jako je např. teď...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...