Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Market Aukcia realne obchodovanie


amoniak

Doporučené příspěvky

Zdravim vsetkych traderov

Zakladam toto nove vlakno z dovodu ze chcem ukazat a vysvetlit traderom ako sa da obchodovat market aukcia systemom kiss. Dufam ze najdem pochopenie od Tomasa ze zakladam nove vlakno aj ked uz tu je jedno ohladom aukcie ktore zalozil rossi. Pre zakladne pochopenie fungovania trhu sa prosim pozrite do rossiho vlakna.

Moj styl obchodovania vychadza na 99% zo zdrojov alexandertrading. Nepouzivam profily a neobchodujem Market Profile. System je zalozeny na vyhladavani situacii v trhu ktore nam davaju vysoke RRR a su logickymi zonami podla Market aukcie. Dopredu upozornujem ze system generuje viacej stratovych obchodov s minimalnymi stratami ale pokial si idem pre zisk tak musi niekolkonasobne prevysovat straty. Styl obchodovania je velmi nepohodlny pre traderov ktori este nepochopili ze straty su sucastou obchodovania a neda sa im vyhnut. Jedina moznost ako predist stratam je neobchodovat.

Ak sa najde niekto kto zacne obchodovat tuto metodu tak prosim majte na pamati ze je treba si obchody vyberat a pockat si na peknu situaciu. Ak nerozumiem co sa na trhu deje alebo sa mi tam nieco nezda tak to neobchodujem.
Riadim sa myslienkou Toma Alexandra ze na ucte mame obmedzene mnozstvo penazi a trh na ponuka neobmedzene mnozstvo situacii na obchodovanie.

Metoda nie je o vychytavani momenta a obchoduje sa s vacsim SL. Nie je tu ziadne MAE a MFE ale stopka sa dava na miesta na ktorych pokial nimi trh prejde tak sa meni cely pohlad na vyvoj trhu tzv. invalidation point.

Ja osobne obchodujem cez forexoveho brokera co mi dava vela nevyhod ale momentalne mam na ucte 4000$ a pomocou obchodovania CFD mam moznost obchodovat 0,1 kontraktu. Cize ide o zachovanie logickych SL pri primeranom risk. Riskujem 0,5% na kontrakt a menej. Obchodujem 2 kontrakty.

Trhy ktore obchodujem eur/usd, usd/cad, aud/usd, usd/jpy,gbp/usd, ES, NQ, YM, CL , gold,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 59
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Iniciativny Breakout Tento setup nie je velmi casty. Osobne ich este moc neobchodujem a to z dvoch dovodov. Je tu nebezpecenstvo odrazenia od extremu Balance Area z ktorej vychadza a druhy dovod je ze si vyzaduje velky SL. Vyhody setupu pohyb po iniciativnom breakoute byva velmi prudky a nepride k dalsiemu retestu breaking pointu alebo HVN. Takisto ponuka velmi dobre RRR. Po prerazeni Balance Area mozeme SL posunut pod extrem cize budeme hned na BE. Prvy kontrakt uzatvaram na RRR 1:3 druhy nechavam bezat podla dalsieho vyvoja trhu.

19729

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Breakout s naslednym testom breaking pointu Velmi oblubeny setup. Vyplyva z prerazenia Balance Area a nasledneho otestovania bodu prerazenia. Prvy kontrakt necham ist po bod s ktoreho sa trh rozhodol otocit a otestovat BP ale musi byt aspon RRR1:3 pokial je mensi tak ak sa trh priblizi k bodu kde sa trh obracal posuvam na BE a target pre prvy kontrakt nastavim na logicku uroven 2 kontrakt nechavam bezat.

19730

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Market aukcia funguje na vsetkych TF cize ak mame na dennom grafe BA(horizontal development) tak na 30 min mozeme mat trend(vertical development). Preto ja zacinam obchodovat z denneho a vstupujem na 30min alebo 5 min . Zavisi to od velkosti BA v ktorej sa momentalne trh nachadza.

Zakladom tejto techniky je Balance Area(chop, horizontal development).

Viem ze je to tazko pochopit zo screenov ktore som tu dal a budem sem davat moje obchody pre lepsie pochopenie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

amoniak:
skvělé vlákno, jen tak dál. Já sice jedu čistě profil, ale v širším kontextu se taky orientuju podle MA. Zejména zda jsme ve vertical conviction či jdeme do strany. Velmi oblíbený a úspěšný trady mám na fading extremes, kdy po vytvoření BA longuji na spodním a shortuji na horním extrému. Jako profit target si potom stanovuju MEAN této vznikající BA. Ten se samozřejmě posouvá, dle toho, jakou práci na extrémech udělali (breakli ven a rozšířili range či hned odrazili..)
Tyto trady neprovádíš? Obchoduješ čistě při vertical conviction?

A jakým způsobem časuješ vstupy? To byýval můj největší problém.. Jsi stále na footprintech či to tam pálíš limitem dle price action?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gumaczek:
Nazdar tak som dufal ze sa ozves a je to tu.

K mojim vstupom ja som breakout trader cize necasujem vstupy zadam buy alebo sell stop a sl. Nechce sa mi cumiet ani nahanat lepsiu cenu. Preco si to komplikovat ked sa to da aj jednoducho.
Tiez obchodujem na extremoch cize fading ale na dennych grafoch alebo BA ktore su dostatocne velke. Ale chcem vidiet na extremoch malu BA s ktorej potom cena breakne.Som intradenny swing trader:)

Cele by som to nazval system matrioska. Na dennom si identifikujem BA alebo potencialnu a obchodujem z extremov popripade do rozbehnuteho trendu alebo z vacsej BA ako je na usd/cad. Blizko dolezitych urovni z pohladu MA si potom pockam na vytvorenie malej BA na 30min TF a ked je vacsia tak mala BA na 5min TF na extreme tej z 30min TF.
Tie styri setupy co som sem dal je naozaj moj cely obchodny plan a funguje. Ostatne je este porozumenie logike trhu. To sa ti podari len ak sa stale pytas co cena prave robi a co tomu predchadzalo.

Inak napis ako sa ti dari s profilmy. Nejaku tu statistiku

Link to comment
Sdílet pomocí služby

amoniak:
Ahoj, tkže statistika:
15.5. - odevzdaná diplomová práce;
16.5.-8.6. - provedeno 33 obchodů (1-2 denně, občas tři), 8 ztrátových, 23 ziskových, 2 na BE. Stav účtu je teď +1035 dolarů po odečtení komisí. Největší ztráta na obchod je 200 dolarů (zkoušel jsem používat mentální SL, ale není to pro mě - nedokážu to včas odpískat a kliknout na close:-))

Profil jedu teprve od půlky května, ale výsledky jsou skvělé! Většina ztrátových tradů byla způsobena špatným načasováním vstupu (např. čekal jsem obrátku, ale provedl ji moc brzo, většinou ten den hned napraveno a vychytán onen kýžený pohyb). Fakt to funguje a při zapojení trochy mozku a přemýšlení v širších souvislostech (právě MA a BA's) je to lahoda :-) Nechci být přehnaně optimistický, ale koncem července po státnicích a dovolené plánuji nafundovat účet a rozjet to naplno...

Jinak podrobněji o obchodech a setupech se rozepsat nemohu... Ale velmi si vážím toho, co tu pro ostatní děláš a prosím - pokračuj a nevzdávej to, i když je odezva malá. Lidi tu chtějí asi něco jiného, méně diskerčního, u čeho se nemusí moc přemýšlet :D Budu bedlivě sledovat!

Na závěr mě napadá otázka - MA je celkem časově náročný přístup, vyřešil ti to větší počet trhů? Kolik hodin denně v prů,ěru strávíš sledováním trhů?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...