Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Poslouchat cizi nazory?


pavelt

Doporučené příspěvky

Doporučoval bych ignorovat cizi nazory, které se tykaji odhadu vyvoje trhu.
Cizi nazory (když si myslite ze jsou lepsi nez vase) vam kazi vas pohled na trh.
Nerozvíjí se pak vaše vnímání trhu, jaksi vám to ruší usudek.
V obchodovani je velice dulezite sebevedomi – verit sve strategii. Tu si ale musite vybudovat a cizi prvek vam toto budovani stíží. Musí to byt vase strategii, ve které není moc mista pro cizi nazory. Jak budete resit napr.konflikty nazoru?
Pravdepodobne budete mit snahu sve ztraty omlouvat - vzdyt to mi radil…
V dlouhodobych predpovedim vam to muze uplne „zkazit trh“. Jestliže někdo radi bullish a vy chcete jit bearish, muze vam to dlouhodobe rozhodit analyzu a vnimani trhu..

kdyz jsem se ja naucil poslouchat cizi nazory jen jako zakladnu pro nova fakta, moje sebevedomi i vysledky se zlepšily.
Jinak mam na mysli realne obchodovani a pokročilou část papirove treninku, v pocatecnich fazich se samozrejme da zkouset vse..
Zdravi Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Zdravim traderov,

chcel by sa podelit o zazitok zo seminara o opciach v Australii. Trading sledujem uz okolo pol roka kde sa snazim ziskat co najviac informacii a vedomosti. V sucastnosti studujem v australii a v novinach som nasiel inzerat na seminar o opciach a kedze to bolo za prijatelnu cenu 99AUD tak som sa prihlasil. Prednasajuci bol byvaly majitel brokerskej firmy a Broker ale potvrdil ze nie vsetci brokeri su sprosti aj ked to sam povedal. Posobil uplne suverennym dojmom a niekolko krat pripomenul ze ma 15 rocnu prax ale musim uznat ze chlap na to aj mal. Zlatym klincom bolo ked sa ho jeden z pritomnych opytat ci je mozne robit trading bez strat lebo jeho kamarat mu to povedal (jeho kamarat je traderom udajne prosim pekne). Prednasajuci mu hned povedal ze ak tu prisiel kvoli tomu tak moze hned odist a ze jeho kamarat je hlupy a vie o tradingu prd. Urcite sa to neda porovnat s Mplayovym seminarom ale urcite to boli dobre investovane peniaze. Pre zaujimavost bolo nas tam asi 45 z toho asi 6 zien a ja som tam bol asi najmladsi(24). Takze len tolko

Vela uspesnych obchodov

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Moje zkušenost s názory analytiků je bohužel rovněž tristní a souhlasím že je lépe věřit sám sobě. Nicméně názory analytiků ovlivňují významnou část investorů. Dost významnou na to, aby krátkodobě pohnula s cenou. Proto beru jejich názory jako podpůrný krátkodobý indikátor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 years later...

Opět přes 5 a půl roku starý konec vlákna, ale budiž. Souhlasím s tím, že člověk se musí držet především svých strategií a vlastního úsudku. Ostatní mohou vyjadřovat své názory či analýzy, ale nemůžou zasahovat do našeho rozhodování. Všichni máme na trhu stejné informace a podmínky (až na výši počátečního kapitálu) a záleží jen na každém z nás jak s tím naložíme a jak rychle jsme schopni vydělat svou první miliardu. Dolarů pochopitelně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...