Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Stranger-ove okienko NQ


Doporučené příspěvky

Rozhodol som sa zalozit toto svoje vlakno z dovodu prezentacie svojich obchodov
ale aj z ineho dovodu (ktory budem prezentovat troska na konci)

[ital]Vzhladom na par dotazov ci by som mohol prezentovat svoje obchody som sa rozhodol ze tak ucinim a budem pravidelne moje obchody prezentovat.[/ital]

[bold]NIECO K OBCHODNEMU STYLU[/bold]
Obchodujem svoj vlastny system nazvany AGG-AG&TO - system je dost diskrecny a z malej casti aj mechanicky - Celkovo vychadza z poznatkov mojho vnimania a silnej vizualnej schopnosti vnimat na trhu veci inak ako ostatny.

Donedavna bol moj system cisto protitrendovy, ale po dlhej dobe sa mi podarilo vytvorit rovnako kvalitne pravidla aj pre trendove obchodovanie, ktore je upravenym protikladom trendoveho obchodovania.

[bold]VIAC K SYSTEMU AGG-AG&TO A PAR DETAILOV[/bold]
System je zalozeny na vyhladavani Prilezitosti, ich Filtrovania, najdeni Techniky vstupu a nasledne logickeho Casovaca vstupu v ramci risk managmentu aby som mal najvecsiu sancu na uspech.

CASOVAC: Ako casovac vstupu pouzivam SR urovne tychto druhov:
- Support
- Ressistance
- SR uroven
- 50% retracement
- High/Low predchadzajuceho dna
- High/Low aktualneho dna
(Samotny casovac je ale poslednou podmienkou aby mohol byt obchod realizovany, daleko dolezitejsie su:)

PRILEZITOST: ktora vychadza z volatility (agresivity) obchodnikov - upraveny a prisposobeny indikator ATR
TECHNIKY VSTUPU: ktora vychadza z pouzitia oscilatora - seriovy STOCHASTIC (nie fast)
FILTRA PRILEZITOSTI: ktora vychadza z aktualnej nalady - indikator MOMENTUM

[bold]RISK MANAGMENT A MONEY MANAGMENT[/bold]
STOP LOSS
Fixne stanoveny na 4 body (tj. 80 USD na jeden kontrakt)

ZNIZENIE RIZIKA
Znamena to jednoduche pravidlo ze pokial je trh v pozicii RRR1:1 (tj. v zisku 80 USD) tak sa presuva SL na poziciu znizenia rizika tzn 1 tick od High/Low vstupneho swingu

OCHRANA KAPITALU - BE+1
Stop Loss sa posuva na poziciu BE+1 v tedy ak je pozicia RRR 2:1 tzn ze dvojnasobok SL (tj. v zisku 160 USD)

POSITION SIZING
Fixny vzhladom na riskovanu ciastku ktora musi tvorit vzdy len 1 % uctu.
Ak mam tak vysoky ucet ze 160 USD (2x 80 USD) tvori len 1% z uctu tak pridavam 2 kontrakty - tj 2 kontrakty mozem pouzit vtedy ked bude moj stav uctu 16 000 USD.

[bold]PRAVIDLO DEAD STOP [/bold]
Znamena to ze po 2x za sebou stratach si davam pauzu 1 hodinu.
Ak nasleduje po stanovenej hodine zisk obchodujem dalej
Ak nasleduje po stanovenej hodine opat strata, tak si davam pauzu na cely den. (tzn ze 3x strata je DEAD STOP)

[bold]INE[/bold]
-Obchodujem trh NQ a obchodovat budem len v hlavne obchodne hodiny tj od 15:30.
-Prilezitost na vstup budem hladat len do 20:00 - pokial ju nenajdem tak koncim obchodny den.
-Pokial som v otvorenej pozicii tak obchodujem aj do zaverecnej podla toho co mi plan dovoli.


[bold]/////////////////////////////////DRUHY DOVOD ZALOZENIA VLAKNA////////////////////////////////[/bold]
Mozno to bude niekto brat ako provokaciu, mozno za sialenstvo, mozno za uzastny blaznivy napad, mozno za nieco nemozne - priradenie pocitov uz necham na vas.
Bez zbytocnych reci tu napisem len fakty a kazdy z uvedenych parametrov pochopi...

Takze aby to cele moje obchodovanie bolo zaujimavejsie:

[bold]Pociatocny stav uctu: 1 000 USD
Stop Loss: fixny 80 USD (8%)
Pocet obchodovanych kontraktov: 1x
MoneyManagment: 80 USD bude tvorit 1% uctu ked bude stav uctu 8 000 USD (tzn ze som hlboko podkapitalizovany)
Povolenych strat za sebou: cca 6X plny SL (potom dojde k zablokovaniu obchodovania z dovodu nedostatocne velkeho uctu)[/bold]

[bold] KOMENTOVANIE OBCHODOV[/bold]
Obchody budem komentovat na zakladnej urovni, ziadne detaily svojho OP zverejnovat nebudem nakolko sa to ani neda lebo system je dost diskrecny a maximalne prisposobeny mojej povahe schopnostiam a silnej vizualnej schopnosti vnimat co sa na trhoch deje.

[bold]OSOBNA POZNAMKA[/bold]
Budem sa snazit obchodovat kazdy den, ale kedze cakame druhe babatko tak nemozem to slubit, ak ma bude zena potrebovat proste nebudem obchodovat. Vysledky kazdeho obchodneho dna ale budem prezentovat. Takze ak tu v dany den nebude ziaden obchod znamena to ze som vobec ani ja neobchodoval.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 151
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

[bold] 05.08.2013 [/bold] _______________________________________ [bold]1 OBCHOD[/bold] Vstup: Protitrendovy obchod AGG-AG s odrazom od SR urovne. Spekuloval som ze trh prebije congestion v ktorej sa nachadzal a bude pokracovat LONG trendom a vytvori nove cenove maxima. Vystup: Reverzna pozicia do trendu AGG-TO Zisk 2,50 boda _______________________________________ [bold]2 OBCHOD[/bold] Vstup: Nastup do reverznej pozicie z predchadzajuceho obchodu so spekulaciou ze ked uz pokracovanie LONG sa nekona vznikne vyrazny SHORT pohyb. Vystup: Spekulacia na short sa sice potvrdil ale nie na dlho, trh sa vratil nakoniec Prednuty SL na pozicii "znizenie rizika" Strata: 2,50 boda _______________________________________ Celkovo bola vcera velmi mierna volatilita, spekuloval som ale ze sa zvysi, nestalo sa. Den hodnotim kladne, boli dodrzane pravidla.

24840

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stranger - chápu to správně, že ten počáteční stav účtu 1000 USD znamená, že z reálného účtu alokujete pro danou pozici jako počáteční stav těch 1000 USD a pokud stav z této alokace jde na 200 USD, tak finito? Pokud by byl reálný stav účtu těch 1000 USD, tak byste narazil na marginy daleko dříve, nevím kolik vám dává broker day rate, ale nepředpokládám, že to bude méně než cca 500 USD...
Vidím, že první pozice šla do zisku cca 9 bodů a byla zavřena na zřejmě posunutém SL, nemáte tedy pevně daný target?

Risk management máte tedy asi nastavený tak, že riskujete 8% a pokud půjde equity nahoru, bude se risk snižovat až dosáhne 1%. Pak nastane co, pokud z těch 8000 (nebo dříve) půjdete zase zpátky pod - budete risk opět zvyšovat tak, že vaše stopka pro systém bude opět stav 200 USD nebo to změníte?

Díky a přeju ať se zadaří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pociatocny stav uctu je 1 000 USD. Proste si to predstavte ako ze zacinate trading s 1000 USD uctom - samozrejme ze malo ktory broker ma tak nizky vklad na to aby mohol niekto obchodovat (aj ked stretol som sa uz s tym)
500 USD je intradenny margin, kedze nedrzim poziciu cez noc 1000 USD staci.
Takze 6 strat povolenych za sebou s tymto pociatkom uctu.
80x6 = 480 plus comisie.
Vacsina brokerov ak dosiahne ucet taku hodnotu ze neje mozne pokryt margin nedovoli dalej obchodovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pár otázok, či som to správne pochopil:

1. Ohľadne SL. Pri tvojom reálnom obchodovaní predpokladám, že nepoužívaš fixný SL, nezávislý od volatility. Je tak?

2. Takýto systém možno používaš, ale nie s takýmto MM. Predpokladám totiž, že ty obchoduješ s viacerými výstupmi a nie s jedným PT. Je to tak? (Ako budeš v tomto systéme pokračovať, ak budeš už obchodovať s 2 kontraktmi? Stále budeš vystupovať s obidvoma súčasne?)

3.. Ak som to dobre pochopil, tak ak sa ti podarí vydržať v obchodovaní podľa popisu na špeciálne zriadenom účte, chceš dokázať, že sa dá obchodovať aj podkapitalizovaný pri počiatočnom obchodovaní s 1 kontraktom? Je to tak alebo som to zle pochopil?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

vla55
1.
pri svojom obchodovani normalnom pouzivam rovnaky system ako tuna presne ako som popisal, jedine co je ine je velkost uctu a pocet kontraktov.

2. pouzivam rovnaky MM presne ako som popisal v uvode. Neobchodoujem na PT, taham poziciu tak daleko kym mi obchodny plan AGG-AG protitrendovy nepovie ze mam vystupit, nikdy vystupy nerozdelujem. Jednoducho vstupim s tolkym poctom kontraktov s kolkym aj vystupim.

3. Ano presne to chcem dokazat ze ak clovek pristupuje k tradingu spravne a nepodvadza sam seba moze obchodovat aj podkapitalizovany, vsetko to vychadza z poznatkov testovania a z toho kolko strat za sebou moze nastat. u mna system viac ako 3 strat za sebou nikdy nemal, preto 1 000 usd ucet mi dava este patricnu rezervu. Psychologicke problemy v mojom pripadne nechavam doma, nikdy som nemal problem s psychikou a ked clovek pristupuje k tradingu zodpovedne, a ma aj zo zaciatku normalne zamestnanie alebo podnika a teda ma rezervu, neje dovod preco by tam mali byt akesi psychicke problemi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podle mě je to celé nesmysl. Nedovedu si představit jaký má smysl z poměrně velkého otevřeného profitu spadnout na 2,5 bodu. Testoval jsi to nějak? Alespon na demu? Má taková strategie životnost? U tak malého účtu by měl být jiný přístup. A to bud těsnější TSL nebo zvolit jako výstup PT.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stranger měl vždy jiné pohledy než většina. Má svůj live ověřený systém a ví co si může dovolit. Je otázkou k čemu to, když je tento systém tak jedinečný a diskréční, co to komu dá. Nováček se ztratí , snad jen " když budeš poctivě testovat, můžeš uspět", ale takovýchto rad je zde spousta, no a profíci to nepotřebují, mají své systémy.
Nicméně nechme to rozvinout a uvidíme. Myslím, že budeme ještě překvapeni

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nechme tomu volný průběh, stranger svému systému věří a pokud bude zveřejňovat obchody poctivě, tak prostě a jednoduše všichni uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Jestli ten systém neudělá víc jak 3 ztráty po sobě v sérii cca 100 obchodů, tak budu oslavovat strangera v každém svém příspěvku jako nejlepšího tradera pod sluncem :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stranger:

Veľmi zaujímavé. Pretože všade sa dupľuje, že profitabilita začína až vstupom s počtom kontraktov, ktoré dovoľujú vystupovať na aspoň dvoch, radšej troch, prípadne aj viac výstupoch.
Ak sa ti to podarí aj bez toho, potom ako píše Honza K., klobúk dole.
Také niečo môže dokázať asi len 1 z 100000. Vyžaduje to strašne vysokú úspešnosť. A ešte k tomu dlhodobú. Aj pri zmene správania trhov. Na akej dlhej histórii to máš otestované?

Apropo: Ako používaš stochastic a indikátor momentum? Štandardne? Je to nutná podmienka alebo iba potvrdenie vstupu?

(tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ešte ma niečo napadlo.

Ak to chceš skutočne dokázať, nájde sa tu dosť ľudí, ktorí to budú spochybňovať. Preto hneď od začiatku veď zvláštny účet na tento účel, aby si výsledky mohol kedykoľvek vieryhodne dokázať. Radšej aj s časmi vstupov a výstupov, ak to je možné.
Len taká poznámka. Aby tu neskoršie nebola príspevková vojna.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nevím jaká jsou pravidla diskuse a zda to je možné, ale důkaz pravdivosti může být i to, že stranger napíše v době vstupu a výstupu, že má ten a ten vstup a výstup, příspěvek má časovou známku, tak se to dá lehce ověřit vůči grafu, který pak sem hodí. Ale není to asi třeba, já strangerovi věřím, když už se do toho jednou pustil :) A když se něco po.. tak to tu holt vyhasne a skončí jako řada jiných pokusů. Z hlediska pravděpodobnosti má podle mne jeho snaha jenom velmi malou šanci na úspěch, ale nikde není řečeno, že se nezadaří. Jestli to přežije cca 30 - 50 obchodů, tak pak to může být zajímavé.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...