Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Měl bych nakoupit Bitcoin?


Doporučené příspěvky

Velmi zajímavý a inspirativní článek,
pouze úplně nesouhlasím s přirovnáním Bitcoinu k zlatu nebo ropě. Bitcoin je něco nového, co tady už není několik (set) let.
Bitcoin také můžou těžit běžní uživatelé, což u zmíněných dvou komodit nebylo možné (dnes si může kdokoliv koupit pár ASIC minerů, kdežto s nalezením ropy na zahradě už to bude trošku horší...).

Ovšem hlavní odlišná věc je dle mého shortování u BTC. Jelikož na Bitcoinových burzách (MtGox, Bitstamp, btc-e) nelze shortovat bitcoin bez toho aby jste ho nejdříve nakoupili. Je tedy problém s vyděláváním na poklesu Bitcoinu nebo i jiných měn.

Z těchto důvodu je pravděpodobné, že Bitcoin nějaký ten den bude fungovat, navíc čím více ho lidé budou používat jako platidlo (viz. Black friday a akceptace BTC v USA), tím větší se dostávají bitcoiny do rukou veřejnosti či akceptujících obchodníků, což by k pádu snad nemělo vést.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podľa môjho názoru je Bitcoin čistá špekulácia organizátorov hry. ( Nemyslím tým jeho tvorcov, ktorí možno mali aj čisté úmysly.) Môžete si ho len kúpiť alebo predať. Reálne sa to ako mena nedá používať, nakoľko ten kto ju vlastní bude mať v súčasnosti pocit, že ak ho minie zajtra zarobí, takže ho neminie v obchode ani zajtra ani pozajtra, aj keď ho možno niektorí obchodníci radi prijmú. Ak sa to otočí a cena začne padať, potom ho zasa nikto nebude chcieť prijať, pretože zajtra bude mať menšiu hodnotu a tak sa veľmi rýchlo posunie jeho cena dole. Pretože nemá takáto mena žiadnu vnútornú hodnotu a je postavená iba na viere, tak jeho zánik je už dnes istý. A verte, že všetci, čo riadia súčasné peniaze, sa radi s touto menou ako konkurenciou rozlúčia. Samozrejme bude dôvod na úplný zákaz všetkých počítačových mien. Dnes je len otázkou, ako rýchlo sa to udeje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Maximalne souhlasim s clankem.Mam kolegu v praci,ktery nakoupil par Bitcoinu pred vice jak rokem za zlomek dnesni ceny a presne jak popisuje Tomas..riskoval omezeny kapital s tim,ze muze neco vydelat.Klasicke obchodovani.
Dnes kdy je Bitcoin za vice jak tisic dolaru nakupuje uz jen masa a to nevesti nic hezkeho ... :-) Pokud mohu ja jen dodat..
Kdyz jsem predminuly tyden videl Bitcoin atakovat 900 USD nakoupil jsem LiteCoiny za par tisic korun...Cena byla nekde pod deset dolaru za kus.
Bud ztratim to co jsem do toho vlozil (predem stanoveny risk) a nebo se dockame boomu i u LiteCoinu a aspon si nafunduje
ucet u brokera a budu moct obchodovat vice pozic...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vzdycky nekdo poznamena, ze pomoci Bitcoinu se neda platit, protoze se rychle meni kurz. Prece by bylo mozne, prakticky realtime prepocitavat ceny v eshopu podle kurzu a potom po prodeji behem vteriny prevadet penize z BTC na USD (pokud by obchodnik neveril v rust BTC). A naopak zakzaznik ma dolary a BTC vyuzije jen jako rychly platebni kanal pro platbu v eshopu. Eshop se zbavi vydaju za platbu kreditkama a muze mit zbozi v BTC levnejsi.

Napriklad FTC mena planuje zavest i platby pomoci SMS, coz by bylo uzasny jak pro nas, tak pro zeme bez internetu a pocitacu, kde by nakonec mohla byt virtualni mena stabilnejsi, nez ta realna.

Verim, ze novych napadu a zpusobu vyuziti se najde cela rada, coz se o zlate asi uz dnes rict neda.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

má tu někdo zkušenost přímo s obchodováním bitcoinu? zabývám se studiem této měny již přes rok, avšak nenašel jsem jedinou bitcoinovou "burzu", která by šla financovat např. paypalem, či kred. kartou, formou přes bankovní účet to vyjde dost nevýhodně, máte nějaký tip? (co jsem našel mám akorát tuhle peněženku - btcrow.com/) akorát je třeba ještě něco kde budu vkládat/vybírat peníze.... Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Takhle už si to myslím od 600 USD, že to prostě musí splasknout... Toto je vlastně 3. bublina a i lidi, kteří nakupovali za 250 USD na vrcholu té druhé mají teď 4-5x profit jestli vydrželi (většina asi ne) . S článkem víceméně souhlasím, ale osobně bych se nedivil, kdyby to Čínaní vyhnali na několik 10K USD možná až 100K USD. Při Tulip mánia asi taky nikdo nečekal, že jedna sazenice tulipánu bude stát stejně jako 1 dům, tedy dnes cca 150K USD.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nie je náhodou vo "vrcholnej" etape aj celý trading (futures, forex, ...) ako taký? Pred časom existovali traderi, ktorí dokázali vyrobiť 100 násobný zisk z hodnoty účtu ale bolo ich málo a tiež bolo o tradingu málo informácií, resp. boli veľmi drahé. V súčasnej dobe je na Internete množstvo informácií, podnecujúcich verejnosť k tradingu. Množstvo ľudí z tejto "verejnosti" sa do tejto tradingu aj zapája, ale v zisku je len minimálne množstvo z nich, resp. tento zisk je len minimálny.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trading ve vrcholove etape - no te je zase poctenicko ..

Vladok

pokud se do tradingu zapojuji stale vetsi masy, tak je to jen dobre. Duvedem je fakt ze prinasi na trhy LIKVIDITU. pro Vas jako ukazneneho tradera to znamena jedine, ze dostanete plneni na multikontraktech a nemusite premyslet jestli budete vstupovat a vystupovat za planovane ceny. Dale dostanete rekneme na trhu TF misto 6ti kontraktu /treba na 1M/ plneni na 15, prave diky vysoke likvidite. Bezny diskrecni system nadeluje mesicne 800-1400us na TF a budete jej bez problemu obchodovat s 15ti kontrakty prave diky tomu, ze je na trhu spousta novych uctu, tedy likvidita. Proc tam ti lide jsou a co od trhu chteji Vam muze byt uplne fuk. Je to Vase konkurence, ostatne jako ja a vsichni kdo zde prispivaji. Cim vice novacku, tim snazsi trading pro zkusene, ukaznene a smiřene.

Zda se Vam ze jsou v trzich nizke zisky?

me vysledky korekcniho trend systemu: na vcerejsim TF 1M - 1x BE1, 1xPT200

dnesni FDAX 1M - 1xBE1, 2x PT300

Dnesni 6E absolutne mimo moznosti obchodovani, nizka volatilita, neusporadane swingy ...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

nanotrader

silna slova jen co je pravda ....myslite si ze nejste soucasti masy?? Myslite si, ze kdyz nenakoupite BCoiny, tak jste absolutne mimo bezne masy?? Co kdyz je to vsechno naopak a taxikari nezafunguji a BC z dnesnich 1150 pujde treba behem dalsiho mesice na 2000,3000 nebo 5000 /podle meho nazoru k tomu zas tak daleko nema/. Kdo vi,ze??
Jestlize cina nakupuje BC ve velkem tak je to jen dobra zprava, ale souhlasim ze na jakoukoliv spekulaci ze strany dlouhodobych traderu je to cista sebevrazda protoze neznaji zakladni rytmus, turbulence a volatilitu tohoto trhu. Az se situace ustali a BC si najde tyto parametry, tak urcite nebude problem stavet pro tento produkt bezne trading. systemy.
TF

TF

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...