Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Spekulace s krachujícími podniky


beraniste

Doporučené příspěvky

Já bych to obrátil - založil sis téma, tak se drž své poslední věty a nadhoď zajímavé tipy, poděl se o své otevřené pozice, pochlub se dobrými obchody. A klidně i těmi špatnými.

Jinak jsi to měl nazvat "Poraďte mi zajímavé tipy, jaké máte otevřené pozice nebo dobré obchody při spekulacích s krachujícími podniky."

foglik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 6 months later...

Docela by mne zajímalo, jaké jsou vaše (Beraniste) podmínky pro nákup do spekulativních, krachujících podniků? Velikost společnosti? Tržní značka? Celkový propad ceny akcie?
Já jsem to zkusil několikrát a většinou to byly US farmaceutické a bio-medicinské společnosti. Co se týká výnosů tak jsem v plusu, ale co se týká počtu prodělečných obchodů tak jsem v mínusu ...pokud by byl zájem, můžu se rozepsat více.

Jinak co takhle Vítkovice? Splňovalo by to kritérium pro spekulativní....ne-li krachující podnik?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No, nejlépe co největší společnost s brendem a s minimálním dluhem. Pokud z cashe kterou drží dokáže zaplatit veškerý dlouhodobý dluh a zbytek mu umožní být alespoň 2 roky ve ztrátě, tak je to ok. Věšinou si pokládám otázky, jak je provoz firmy nezbytný, zda může po uklidnění situace generovat dále zisky, zda je to v nějakém rozumném klidném oboru, je lepší to zavřít a nebo jsou v dohledu potenciální zájemci o značku, pro které by to nebyla až tak velká investice ... atd.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...