Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Mindmapping v tradingu: Silná vizuální pomůcka


Doporučené příspěvky

Myšlenkové mapy používám. V současné době, kdy jsme přehlceni informace, tak pro jejich efektivní využití, je potřebujeme třídit. Třídit dle našeho osobitého vnímání a porozumění. Chaos, který do sebe dostáváme absolvováním stále nových a nových seminářů, webinářů, přednášek, článků, … nás v tredingu tíží, jak koule, která na sebe nekonečně nabaluje a v konečném důsledku nás brzdí a zastavuje. V tomto bodě jsme se opakovaně ocitli jistě všichni. Já třídím pomocí myšlenkových map knihy Tony Buzana (existuje i pro děti). Není to vůbec jednoduché. Když si však uvědomíme, že v jediný okamžik umí náš mozek vyhodnotit max. 5-7 informací/vjemů/podnětů, tak potřeba utřídit je nevyhnutná. Proto jsme na těchto stránkách vedeni tak, že některé premisy vstupu mohou a musí být známy dopředu a o jiných se musíme umět rozhodnout ve zlomku sekundy. Každodenní zveřejňování našich vstupů obsahuje zpětné a jasné informace – neviděla jsem, nevšimla jsem si, přehlédla jsem. Mně stačí např. neaktivní ATM strategie vstupu a ručně musím nastavit PT a SL. To mě vždy rozhodilo, že jsem udělala školáckou chybu. Mít před sebou itinerář posloupnosti kontrol před seancí, tomu zabrání. Premisy definující trend a vyvážený trh nás ochrání před reversními vstupy, které byly pastí toto úterý 11.10. Pro OrderFlow stačí jednoduchý barevný obrázek, kdy dle barvy delty vidím, zda má můj vstup podporu či ne. Nejdůležitější a nejjednodušší myšlenkovou mapou je A4, kde je pouze jediná věta „Když nevím, tak nevím!“ Přeji nám všem v tradingu hodně úspěchů! Eva

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já bych doporučil XMind, (www.xmind.net)
Zvlášť pro začínající má nespornou výhodu, že je použitelný zdarma, pro většinu věcí.
A pokud si pak rozhodnete si připlatit, je možné v tom využívat např. gantt grafy, takže to získá další rozměr - možnost plánování v čase a navazování úkolů na sebe (v podstatě se z toho stane jednoduchý projektový sw). Také lze třeba přikoupit plugin, který spojí tasky vytvářené v tomto SW s tasky v Outlooku.
Ovšem pokud někdo nemusí koukat moc na cenu, nedostižný je asi Mind Manager (www.mindjet.com), to je podle mě špička v tomto oboru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...