Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

GRAINS - CORN (kukuřice)


vlastas

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny komoditní obchodníky... Během sobotního setkání v Praze jsem vedl debatu s celou řadou komoditních kolegů a společně jsme dospěli k názorů, že místo týdeních zveřejňovaných tipů na obchody bude přínosnější debatovat v čase nad konkrétní komoditou... Z tohoto důvodu zřizuji toto komoditní vlákno kukuřice a postupně zřídíme i další vlákna, kde můžeme probrat konkrétní situaci nad obchodem... Takže začneme kukuřicí.....:) Tento týden lze očekávat posilování ceny kukuřice, hlavně z důvodů zvýšené poptávky ze strany chovatelů dobytka či drůbeže. Cena Kukuřice se totiž dostala na úroveń, ze které očekávám zvýšenou nákupní aktivitu. Na grafu je viděť krásný support na hladině 2,00 $ za bušl a při pohledu na týdenní či měsíční graf je viděť, že se jedná i o velmi pevné psychologické dno ze kterého se to "téměř vždy" odrazilo a pokračovalo v krasojízdě na sever... Bohužel dle Wasde reportu amerického ministerstva zemědělství to býkům zatím moc nenahrává, nicméně zvyšující nákupní kativita by mohla nastartovat očekávaný pohyb... Nicméně kukuřice dokázla y v pátek posílit i přesto, že zveřejněný Wasde report přinesl data, která by měla podpořit spíše medvědy. Zásoby kukuřice na konci aktuálního marketingového období by totiž měly dosáhnout 2,419 miliard bušlů, což je o 4,3 procenta více, než se očekávalo ještě před měsícem a zároveň více o 15 procent oproti úrovni z minulé sezóny. Takže co dále...:)).... Že by nějaká zajímavá call opce... Pro přehlednost připojuji denní a měsíční graf... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

580

581

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 305
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

zdravíčko, tuto aktivitu založit vlákno podle komodit vítám, zvláště když se jedná o trhy doporučované začátečníkům.
Na kukuřici je dlouhodobý down trend, na grafu lze vidět i dvojité dno, ale myslím, že vzestup z 200 na 208 je hodně rychlý. i z fundamentálních komentářů, mám pocit, že sice jdeme up, ale k 200 se ještě taky podíváme blíže.
papírově zadávám sell 208,6 (H06). SL 211,0..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny.
Rád bych si nějak logicky vysvětlil ten up pohyb ze dneška. Podíval jsem se tedy na stejný kontrakt z roku 2003, 2004 a 2005. Snažil jsem se tam najít zvýšený nákupní zájem. Něco jako: "Je tady polovina zimy, je třeba doplnit zásoby, abychom vydrželi do jara". Bohužel se kukuřice každý z těchto roků chovala naprosto rozdílně. Taky bych v tom rád našel nějakou logiku, ale zatím bohužel nic.
Další věc, která mě napadá by mohly být ještě vstupy obchodníků po ukončení prosincového kontraktu.
Nevím, jsou to všechno jenom úvahy. Počkám, jak se situace vyvine. Pro reálný obchod zatím sedím na rukou a čekám.
Mnoho zdaru Greenhorn

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
Pridavam se ke Greenhornovi, snazil jsem se taktez vyvodit neco z predchozich let, ale nejsou mi zname fundamenty, lze narazit na urcitou podobu vyvoje ceny v zaveru nekterych let, avsak chvili bych jeste pockal na trochu "jistejsi" vzhled grafu, ktery by napovedel kudy kam. Kdyby aspon ty fundamenty tak vse nezpochybnovaly, kde maji takovou hromadu kukurice ulozenou?? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

U kukuřice jen malá drobnost k zamyšlení:
www.colosseum.cz/index.php?m=view_article&ide=7028
vyjímám jen pro mne podstatný názor "Cílové cenové pásmo pro rok 2005/06 je 160 až 200 USc za bušl ve srovnání s průměrnou cenou 206 USc v roce 2004/2005."!!
Toto bude asi převládající nálada roku 2006. Osobně se k tmuto názoru kloním (druhá nejvyšší úroda řadě za sebou) a budu na něj vsázet. Nynější vzrůst je jen nabrání sil pro pokračování poklesu. stupid (a já) trefuje správně, ikdyž dnes a v tento okamžik (20:00) to tak optimisticky nevypadá.
13.12.2005 radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře,

mám ve zvyku jednou reagovat a pokud není můj názor akceptován, usuzuji, že nebude již akceptován nikdy a tak již většinou následně nereaguji. Otáčení se v kruhu při diskusi nepovažuji za užitečné.
Toto je má druhá reakce na změnu, mnou uvedeného odkazu.
Zkuste mne nepovažovat za pitomce jenž neumí číst. Dokonce jsem si v začátku přečetl i následující:
[ital]
„Zákaz propagace
Fórum není místo pro bezplatnou reklamu. V této věci musíme být bohužel velmi striktní, neboť navštěvované fórum je pochopitelně lákadlem pro řadu firem. Nevkládejte prosím do fóra žádné linky na jiné tuzemské webové stránky, na konkurenční webové stránky či stránky s nabídkami brokerských firem atd. - nebudou schváleny.“
[/ital]
Pokud tomu dobře rozumím nechcete vkládat žádné linky na jiné tuzemské webové stránky za účelem propagace. A dovuji následující: [ital]Zákaz propagace [/ital] je nadpis a následuje výčet toho co za propagaci považujete.

Aniž bych chtěj svoji činnost jakkoli obhajovat, má snaha byla upozornit v diskusi nad kukuřicí, že se asi letos dočkáme výrazného poklesu a zdokumentoval jsem tento svůj názor odkazem na uvedený zdroj bez sebemenšího náznaku propagace kohokoli i čehokoli. Pevně věřím, že mne z propagačního úmyslu nepodezíráte.

Asi budete muset přeformulovat odstavec s propagací v následujícím duchu: každý odkaz je považován za projev propagace. Potom se jistě shodneme, že jsem učinil prohřešek proti místním mravům.

Petře, nabývám pocitů, že toto vaše úsilí nejde správným směrem.
radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime,
souhlasím, že toto není třeba dále diskutovat. Nacházíte se na našem webu kde prostě máme určitá pravidla a ty prosíme dodržovat. Možná nejsou pravidla diskuze formulována stoprocentně, nicméně nyní je myslím situace jednoznačná. Nepřejme si zde žádné přímé odkazy na komerční CZ stránky v oblasti tradingu – naprosto bez rozdílů.
Neprodáváme zde žádnou reklamu a nemáme zájem se prodírat stovkami linků a posuzovat který je reklamní a který již ne, případně nějak rozdělovat firmy na dobré a špatné. Onehdá jsem čistil fórum od cca 700 reklamních linků na jeden tuzemský web, který se snažil reklamu proparísovat přes nějakého spamovacího robota, neustále se nám do diskuze registrují pod různými nicky zástupci různých brokerských domů atd. Ze stejného důvodu jsme museli zrušit soukromé zprávy ve fóru a prostě výsledkem je, že ve fóru je aplikován filtr, který tuzemské URL automaticky filtruje – všechny bez rozdílů takže diskuze o tom, jestli váš příspěvek byl reklamní nebo nebyl je zbytečná. Ten filtr rozdíly nedělá a pouze šetří práci nám všem ostatním.
Hezký den,
PP

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, pravda je taková, že letošní úroda byla opravdu nadprůměrná a z fundamentálního hlediska je hlavní trend down, nicméně zvýšená poptávka po této komoditě (převážně ze strany chovatelů dobytka či drůbeže) vyhnala tuto cenu krátkodobě na sever (cena se prostě dostala na úroveň, kde se již dala očekávat zvýšená nákupní aktivita. Nicméně během dnešního dne se vybíraly krátkodobé zisky a je otázkou, zda do hry opět vstoupí chovatelé a poženou cenu up. Takže, jak to vidíte... Dá se uvažovat o long..?? Přikládám graf... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

613

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravicko panstvo,
s napetim sleduji grafy, ale neodovolim si delat zadne zavery, jelikoz jsem mezi vami taaaakhle maly a zkusenosti teprve sbiram. Kazdopadne pockam az na prorazeni dlouhodobejsich R/S oblasti, uz se nenecham napalit. Ted nam ta cena krasne osciluje, short long,short long? Skoda, ze kravky nebasti kukurici, hned bych navrhnul sefovi, at objedna par kontraktu :) .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

...já doufám , že ještě nějaký čas bude klesat a že se dostane hodně pod 190 ( C H06) , protože mám koupenou putku na 190 a hodlám ji využít jako SL pro zakoupený long kontrakt někde z oblasti 188-186. Já sázím na analogii s loňským rokem a s up trendem až ve druhé polovině února ( v souvislosti s nervozitou kolem jarních prací). Úroda je sice letos vyšší, ale je i vyšší poptávka po surovině na výrobu alkoholu ...
Ps. byl to setsakramentsky dobrej nápad udělat tyhle vlákna....dík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Luboš: Zaujal mně tvůj pohled na trh a musím přiznat,že to má hlavu a patu... Nákup put opce se strikem 190 (pod silným suportem), asi byla levná a vhledem k tomu, že úroda byla nadprůměrná, dá se spekulovat s tím, že cena se podívá pod low z 01/2005. Poté se nám nabízí long (z oblasti ATM - pod 190)... Je pravdou, že analogie s minulým rokem se docela nabízí, nicméně je otázka, zda k obratu long již nedošlo.. :))....? I když zatím bych zůstal v klidu.. Já jsem zatím mimo trh, ale sleduji pozorně situaci... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

643

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...