Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Prevod penez do USA


mystif

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 57
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Bohužel převod peněz z české banky do zahraničí je drahý, ale obávám se, že levnější řešení příliš neexistuje. Nicméně pokud se rozhodnete měnit jednou brokera, pak je určitě dobré vyřešit převod tak, že si od jednoho brokera necháte peníze převést ke druhému. Existuje na to jednoduchý formulář a člověk ušetří řadu poplatků spojených s posíláním peněz přes ČR – to řada lidí neví.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já to řeším tak, že peníze vyměním ve směnárně kde dostanu mnohem lepší kurz než v bance a pak to i přes směnárnu pošlu do ameriky... tím ušetřím ještě jednou za poplatky bance.... stačí se jen zeptat v různých směnárnách. je to běžná praxe, určitě budou umět poradit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 years later...

Firma reol ( www.reol.cz ) posílá do zahraničí peníze za stovku. Když jsem se IB ptal, jestli jim můžu poslat peníze přes ně, tak mi odpověděli toto:

Third Party Transactions: The transaction that you are describing is considered a third party transaction. Banks and financial institutions are consistently rejecting these types of transactions. In addition, they are subject to compliance review, potential delays, and further rejection. For the best chance of success, please transfer funds between accounts that have the same name and same title.

Takže to asi nepůjde, nebo máte jinou zkušenost?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xja:
Nevím, o jaký převod peněz ti jde, ale nejspíš by šlo využít nějakou elektronickou peněženku ( v USA je nejrozšířenější PayPal ) Mají 3 typy účtů: Personal account, Personal Pro a Bussines account. Personal posílá peníze zdarma, ale je omezen max. 400 USD/měsíc a max. 2000 USD/rok, Pro a Bussines nejsou omezeny, ale jsou zpoplatněny, přesně teď nevím, ale je to únosné. Účet mají v ČR u Raifky, takže si ho můžeš "nabít" v CZK a při platbě se to automaticky převádí na měnu, kterou vybereš - tady ovšem zaplatíš poplatek za převod měn, levněji, než u banky -Myslím, že to je kurzem střed a poplatek je 2,5% objemu, tj levněji ( př. u banky kurzem prodej-nákup za směnu na 100 USD při 1 CZK/dolar je to 100 CZK, u PP 2,5 % jsou 2,5 dolaru x cca 20 CZK = jen 50 CZK. Číslo účtu je tvůj Email a poslat to můžeš v USA komukoli taky na jeho Email. Ale snad elektronické peněženky znáš, jedou tady už delší dobu, tak pokud ti píši něco, co znáš, tak promiň, je to jen proto, že já jsem tedy o www: reol.cz zatím vůbec neslyšel. Pokud ne, zadej si PP, je tam toho spousta a najdeš všechno, jsou i jiné peněženky ( např Moneybookers, Neteller, Liberty rezerve atd.), podobné funkce, ale pro USA spíš ten PP. V každém případě ti ušetří poplatky za převod z banky do banky a ty nejsou malé, jinak převody valut se bez zaplacení nedají udělat nikde, možná vyjde levněji směnárna a vést účty doma a na PP rovnou v dolarech a tam už ten převod pak není.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Pokud to bude někdo také řešit, přikládám svoji zkušenost:

Fundoval jsem účet přes Reol, 1.10. mi nabídli kurz 17.85, 4.10. jsem jim poslal peníze a 6.10. ráno mi z IB napsali, že peníze jsou na účtu. Na účet dorazilo od 25 USD míň, asi nějaký poplatek nějakému prostředníkovi po cestě.

Takže mě to stálo 100 Kč pro Reol + 25 USD někomu po cestě. V mé bance by to stálo 1500 Kč plus možná těch 25 USD?

Když posíláte přes banku peníze do IB (příkaz typu SHA), přijde do IB celá částka nebo se vám také někde "ztratí" těch 25 USD?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, jde to a je to bez problémů.
Odhodlal jsem se k tomu proto, protože v jiných diskuzích jsem našel, že lidé přes prostředníka účet běžně fundují. Při zadávání platby u IB je číslo účtu nepovinný údaj, takže mi z toho vyplynulo, že peníze mohou přijít odkudkoliv. No a nakonec mi v Reolu potvrdili, že IB znají a prakticky denně na jejich účet peníze klientů posílají.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Take mohu potvrdit Reol. Jiz jsem tam posilam celkem behem posledniho roku penize asi 5x. Lze pouzit jen typ platby SHA, coz je sdileni poplatku mistni bankou v CR (Reol pro ucely zasilani USD do USA pouziva ucet u UniCredit v CR) a v USA,kde penize prichazeji na IB ucet u Citi Bank. Tj 100 Kc v CR a cca tech 25 USD , ktere si strhava Citi Bank v US. Je nutno vyplnit formular o ocekavane platbe u IB a uvezt, ze platba prijde od UniCredit a velikost prichozi castky staci v toleranci + - 100 USD (diky strhavani poplatku v US se nemusim uplne presne na dolar trefit s nahlasenou prichozi castkou). Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A proč do IB posíláte dolary? Není jednodušší převést si je (třeba přes REOL nebo ve směnárně) na EUR, nechat si je poslat / uložit si je na svůj devizový účet vedený někde v ČR v EUR a pak je poslat tzv. "europlatbou" do IB? Stoji to asi 250 Kč, IB si (myslím) nic nestrhává. Pokud máte EUR účet u Fia, půjde to z jejich Slovenské pobočky a bude to ještě mnohem levnější. A nejsou žádné problémy s třetími osobami.

Jinak, problém s třetí stranou není ani tak fundování, tam je to ještě v pohodě. Problém nastává při výběru, kde IB může dělat hodně problém, zaslat peníze na účet třetí strany.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Lico
Já posíslal do AMP peníze před pár dny a transkakce z GEmoney Bank byla provedena za častku 600kč ( což si myslím, že není moc vzhledem k tomu jaké veliké sumy vetšinou k brokerum při zřizování LIVE účtu zasíláme).

Když jsem se ptal brokera jestli mu můžu poslat penize z jiného účtu ( mám 2 účty ) aby mi pak chodily peníze na ten druhý, tak mi řekl že to nelze. Je prý na to nějaký zákon, který říká, že peníze můžou byt zpětně zasilány( zisky či vyběr peněz jako takvý ) pouze na ten učet z kterého byli peníze přijaty....

Takže pokud umí Reol posílat peníze ,,nějak" skrze tvůj učet nebo pod tvým číslem, tak by to mělo jít, ale pokud bude peníze odesílat z nějakého svého sběrného účtu( což si myslím, že je pravděpodobnější ), tak toto by u AMP zřejmě neprošlo.... ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...