Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

GRAINS - SOYBEAN (sojové boby)


vlastas

Doporučené příspěvky

Zdravíčko, přikládám další vlákno k debatám nad konkrétními obchody.... Konkrétně sojové boby chodí velmi často ruku v ruce se sojovám šrotem (SM) a těžko říci, která z těchto dvou komodit mi je bližší... Sója během včerejšího obchodování pěkně posilovala, když březnový kontrakt (SF6) nakupovaly především spekulanti a velké fondy, které spekulovali na zprávách o suchém počasí, které by mohlo zničit novou úrodu v Brazílii a Argentině, které jsou největší producenti sojových bobů... Poměrně zajímavým nakupováním se cena vyšplhala na nejvyšší cenu za poslední 4 měsíce a nabízí se tedy otázka... :) Nastala již doba vstoupit long do trhu....??

662

Link to comment
Sdílet pomocí služby

minule utery se ten gap nepotvrdil a pokud se divam na lednovy kontrakt, tak tam jsme tak akorat na urovni resistance z pulky rijna. V kazdem pripade by zajemci o tento trh meli byt pripraveni jak na dlouhodoby long (asi pri prekonani 615) , tak na kratkodoby navrat na uroven 570. ja osobne bych se priklanel na long, ale pockal bych na potvrzujici ukazatel, ktery muze prijit jiz dnes po otevreni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

...já bych na to sucho moc nesázel, schválně si projděte informace o počasí na území USA letos v létě. To jsme byli pořád informovaní , že je největší sucho za 50 let a ejhle , nakonec se z toho vyklubala rekordní úroda. Navíc sója dle odborníků není na nedostatek vláhy tak háklivá , jako třeba kukuřice. Když trh půjde long, bál bych se , že je to falešný průlom, který může v krátké době otočit (stačí když na správném místě sprchne). ...bál bych se zůstat přes noc...
Pohodu Vám přeje Luboš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Zdravím, situace v sojovývh bobech se velmi zajímavě vyvyjí... Během pátečního obchodování sojové boby obchodované na CBOTuzaznamenaly krýsný pokles a jasný výprodej převážně komoditních fondů. Nejaktivnější kontrakt ztratil 7 ½ centu a uzavřel na 611,0 centů za bušl, když hlavně velké fondy prodaly přes 2 tisíce kontraktů (nicméně stále ještě drží své čisté longs v objemu 9,122 lotů), komerční obchodníci prodali pouze 300 lotů... Velkou zajímavostí je jistě i to, přední brokerské domy nakupovali ve velkém put opce v květnových a listopadových kontraktech v objemu 450/500 lotů. K dalším medvědím náladám může nahrát i podprůměrná čínská poptávka po americké a v neposlední řadě i to, že v Brazílii a Argentině kde vládnou pro růst sóji dobré až výborné podmínky.... Takže... Co z toho vyplývá....? Na zamyšlenou stojí i průběh posledních 30min pátečního obchodování....:)) Nenastala doba na vstup do ktátké pozice...? Vstup pod páteční low..? Co vy na to...? Úspěšné obchody přeje Vlasťa

732

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 6 months later...

Zdravim,

koukam na posledni obchodni den v ZSF08 a nestacim valit bulvy, myslel jsem, ze mne uz nic nemuze tak vyrazne zaskocit, ale koukam, ze je stale co objevovat. Je mi znamo, ze denni limit pro Sojove boby je 50centu/bushel = 50 plnych bodu, neboli 2500$/kontrakt. Rovnez je mi znamo, ze expirace lednovych opci je jiz za nami, takze ostre braneni nejakeho strike velkym hracem take neni pricinou. Mozna je tak vyrazny pohyb zpusoben prednovorocni naladou, nizkym volume (= lepe se manipuluje cena) atd. Presto:

1) Mate pro ten temer limitni pohyb v zaveru obchodovani (13:14) vysvetleni jine nez obycejne prachsproste stop hunting ve slabem trhu silnym hracem? (cenu jsem overoval z ruznych zdroju, vcetne CBOTu, zvlastni, ze se udala jen na elektronickem trhu a nikoli PITu a zaverecni settlement je v obou trzich v podstate shodny)

2) Limitni pohyb neni bran v potaz u SPOT mesicu - ktere to jsou v Soji?

3) Jak by se eventuelne resila chyba/selhani SW - tento spike dolu prevzala spousta renomovanych zdroju a pohledem na tickovy graf se skutecne jedna pouze o jeden tick v pripade F08 (s vysokym volume - cca 24000 kontraktu), zatimco v H08 se jedna evidentne o zamer s nekolika vlnama, ktery nektere zdroje ani nepobraly - vychazim tedy z udaju cbot.com.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 years later...
×
×
  • Vytvořit...