Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kolik by mel byt vydelek obchodniho systemu


Doporučené příspěvky

Hezky vecer,

mohli byste mi prosim pomoct zodpovedet otazku, kolik by mel dokazat procentne vydelat jednoduchy zacatecnicky system? Zkousel jsem si naprogramovat a otestovat ruzna nastaveni indikatoru RSI, systemy pomoci EMA apod. Nemam ale predstavu kde je vlastne muj cil, aby se dalo rict ze je system uspesny?
S temi systemy jsem si hral uz pred delsi dobou, ale tusim, ze ten lepsi mel vynos behem 10-ti let kolem 10-15 procent p.a., to asi neni moc, ze?
Uvazujte prosim ze jsem zacatecnik a me systemy se opravdu skladaly jen z prekrizeni 9 a 18 EMA prumeru, pripadne nejak zamichane RSI...
Jeste upozorneni - testoval jsem to na akciich v AmiBrokeru, ne na futures...

Za pripadnou odpoved dekuji.

Martin.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 78
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Martine ,

Vyjádřit procentuelně to bych si moc netrofal protože jednou jste dole a jednou nahoře . Také záleží v jakém časovém úseku chcete zhodnotit svůj finanční obnos . Můžete každý obchod v průměru zhodnotit třeba jen o 10% a přesto to na konci roku může být klidně 100-třeba 1000% zhodnocení vašeho účtu .Není důležité aby jste zhodnocoval pravidelně o YX svůj účet důležité je jak se zhodnotil váš účet třeba za tři měsíce nebo za rok . V průběhu roku můžete být 50% v mínusu a před koncem roku uděláte svůj velký obchod a najednou budete v 300%ním zisku . Raději se soustřeďte na vypilování MM a přehodnoťte a zanalyzujte svůj RRR . Později pochopíte že nejdůležitější výsledek je na konci nějakého delšího období než každodenní . Tohe všechno platí v komoditách jak to bude fungovat v akciích netuším .Pokud chcete více informací o RRR tak se mrkněte třeba zde :
www.financnik.cz/art/financnik/risk-reward-radio-intradenni-obchodovani.html

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za odpověd, naprosto s Vámi souhlasím, především s tím že nejduůležitější výsledek je na konci delšího období.
Ale stále trvám na své otázce. Když otestuji svůj systém a on mi spočítá výsledný profit například 10% p.a. behem 10-ti let, je v tom jistě započítáno i to, že jeden rok můžu mít zisk 0 a druhý 20 procent. Když se z toho udělá aritmetický průměr vyjde těch 10, což je důležité.
Zajímala by mě tedy tato hodnota, k jaké se mám blížit - k průměrnému výdělku p.a. za dlouhé časové období, například 10 let. Akcie nebo komodity neplánuji dělat na plný úvazek a tedy ne intradeně, proto musím asi brát v úvahu takto dlouhé časové období..
Kapitola RRR je velmi zajímavá a je to velmi přínosný ukazatel schopnosti systému vydělávat...jeho zvyšování je však opravdu boj...ale co mám na to celý život se to naučit :-)

Martin.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Martine,
troufam si rici, ze neexistuje meritko. Kazdy dosazeny profit je uspechem. 10% za deset let nepatri mezi nejvyssi, stejne tak ani 10% za rok. Budete-li dosahovat 100% rocne, pak muzete byt maximalne spokojeny. Budete-li dosahovat 30% za rok, pri vetsim objemu obchodovanych prostredku, pak muzete byt take maximalne spokojeny. Budete-li dosahovat 500% za rok, pak Vas drive nebo pozdeji ceka titulka v prestiznim casopise.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine,
průměrné 10% zhodnocení ročně, jak ukazuje jeden z prosincových článků uvedeném na servru je málo. Na přilepšenou dozajisté lepší než nic, jelikož by jste se dostal na necelých 13 000$/10let což je asi 20 000 kč na rok. Pokud jako začátečník dokážete svůj obchodní systém sestavit tak, aby vám hned od začátku naděloval 10%ní zisk, tak je pro získání zkušeností s reálným obchodováním dobrý. Zkušenostmi a citem se jistě dostanete i na mnohem příznivější zhodnocení.

Hodně úspěchu ve vašich začátcích přeje princ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Martine,
on se ten akceptovatelny zisk neda poradne urcit ani u stejneho systemu. Zalezi totiz hodne na tom jakou akceptujes miru rizika. Pokud budes svuj system obchodovat s riskem 1% na obchod a nekdo jiny tentyz system s riskem 2% na obchod, tak asi vydela vice (pokud tedy bude system profitabilni) :). Ja se domnivam, ze v tradingu by mel clovek chtit vyssi zhodnoceni nez u jakehokoli jineho druhu zhodnocovani financi. Takze strelim: >50 % p.a.
Ahoj a hodne stesti
Adraj

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

Jsem také úplný začátečník a stran výdělku obchodního plánu bych měl také jeden dotaz. Zkouším teprve papírové obchodování a mám jeden problém. Minulý týden jsem uzavřel "hypotetický" obchod s kávou KC2006K a nyní je můj zisk cca $5000 při stále otevřené pozici. Mám ale obavu, že být to v reálu, uzavřu svou pozici daleko dříve (dejme tomu při zisku $500), kvůli strachu ze ztáty. Chtěl bych se tedy zeptat, co doporučujete začátečníkovi s malým účtem: "svést" se s trhem a dostat co nejvíce a nebo být skutečně opatrnější a být vděčný za "vrabce v hrsti"? Pokud je to individuální - napsali byste prosím vaše začátky?

Všem předem děkuji...

Dalibor

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Izospin,

Odpověď, kterou dostaneš tě asi neuspokojí, leč je to tak.
Protože jsi zkusil kávu podívej se na denní maxima a minima ceny. Spočítej jak velký by musel být tvůj účet a jak rychle je možné, že tvůj zisk se promění do ztráty. Zamysli se nad slippage.
Ve druhém případě zde platí více než kde jinde, že vrabec v hrsti je lepší. Mým názorem je, že jakákoliv pochybnost, že trend půjde mým směrem je signálem pro uzavření pozice.

Nechť se vyjádří i ostatní.
Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Izospian:
Zdravím, musím souhlasit se Zbyňkem, že s kávou jen velmi opatrně.... Tato komodita umí být velmi zákeřná (falešné průrazy S/R urovní) a i denní volalita naznačuje, že toto není trh pro začátečníky, ale pro zkušenné "vlčáky".... Pokud se podíváš na denní pohyby, lehce zjistíš, že káva udělá za den klidně i pohyb 2000 USD (někdy i více, ale běžně kolem 1.000 USD). Pokud si můžeš dovolit SL kolem 2.000 USD, tak proč ne, klidně obchoduj i tuto komoditu, ale snadno si dopočítáš s jak velkým účtem musíš disponovat, aby jsi tuto komoditu mohl obchodovat a nemusel po prvním ztrátovém obhcodu "zavřít krám"....:))... Moje reakce je spíše mířena na začátečníky, kteří chtějí otevřít účet ve výši 3.000 USD a testuji svoji strategii na kávě..., což já považuji za pitomost.... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Děkuji Vám všem za zajímavé názory, ze kterých jsem si udělal jakousi představu o tom kam bych se měl se svým systémem dostat.
K těm prvním odpovědím - od Libice a Prince - ano vím že není rozhodující zisk za krátké období, ale průměr za dlouhé, asi to z mého dotazu vyznělo že o tom pochybuji, ale není to pravda :-)
A dále to že mi systém vydělával 10% p.a. byl samozřejmě jen příklad a výsledek, se kterým se samozřejmě nespokojím, natož abych s ním začal obchodovat :-)

Takže přeji krásný večer a dobré obchody...

Martin.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Využívam toto vlákno:

Dotaz najmä na Tomáša, ale vďaku si zaslúži každá reakcia.

Ako účastník kurzu intradenného tradingu minitrhov som vnímal niekoľkokrát opakovanú poznámku Tomáša "mojích 150 tam bude takmer vždy".
Otázka: je dôvod najmä čas? Za kratší čas. úsek môžem stihnúť viac analýz, najdenie paternu, atď, lebo moja terajšia nováčikovská predstava je posúvať SL a nechať sa vyviezť na prípadnom trende.
Alebo technika posunu SL je náročná na koncentráciu, detailné hodnotenie predchádzajúcej sviece, ... a túto sústredenosť by bolo možné zatiaľ efektívnejšie využiť na iné paterny, pretože trend je vec veľmi neistá ????
Prosím o nasmerovanie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na toto vám dá nejlepší odpověď váš backtest. Není možné generalizovat.
Zažijete dny, kdy trh bude celý den trendovat a vy budete mít potenciál získat z obchodu 700 USD, nikoliv 150. Nebo zažijete dny, kdy trh půjde spíše do strany a získat od trhu 150 na obchod bude maximum.
Co z toho preferujete? Stabilně malé zisky, nebo nestabilně velké?
Pokud to druhé, je určitě posouvání SL, a jiné metody výstupů než PT správný směr.
Pokud to první, je nejlepší cesta jít pro drobné profity na PT, ať se děje cokoliv.
A ještě může napomoci, jaký pattern obchodujete. U některých můžete využívat jen malé PT, u jiných obchodovat s posouvaným SL.
Nejlepší řešení je často obchodovat sudý počet kontraktů, polovinu mít na malém PT, čímž nebudete moc ztrácet ani ve fázích chopu a druhou polovinu využívat jako "runner" - tj. např. posouvat SL - díky tomu budete v trendech vystupovat s většími profity.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

qwero: doplnich bych Tomase v jednom - pokud jste od prirody nervak a obcas neudrzite prsty, urcite bude (alespon pro zacatek) lepsi fixni statisticky T/P, pripadne na T/P cast pozice a zbytek jako runner. Hlavne si to musite otestovat na trhu a strategii, kterou hodlate obchodovat.

Ja jsem (aniz bych znal osobne Tomase a jeho 150$) v jednom systemu na to sel uplne stejne - "mych 20 pips je tam ve spravny okamzik taky" - po urcite dobe forward/paper tradu mne to zacalo hlodat (to bylo v obdobi, kdy byly swingy delsi), safra ja beru jen 20 pips a mohl jsem mit 40, 60, nekdy i 150...

Odpovedi na to je jen poctive vedeny denik (od urciteho okamziku obou pristupu) - zatimco v pripade "spokojeni se s malem" je system stabilne v plusu (nemam ztratovy mesic a jsem happy), v pripade zdimani trendu je na tom vselijak, ale rozhodne ne (nerikam, ze jistymi optimalizacemi by mozna nebyl) ve stavu, ze bych ho chtel realne obchodovat...

Takze nejlepsi rada je - vyzkousejte, otestujte na sobe ruzne pristupy a piste si denik. Co Vam sedne dle natury, zkuste rozvest a dal zlepsovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za reakciu.
Asi som sa špatne vyjadril alebo bol som nesprávne pochopený v otázke, alebo nerozumiem technike posúvania SL (asi najpravdepodobnejšie).
Ak pri mojom odhade trendu posúvam SL a už je na úrovni mojho predchádzajúceho ale iba fiktívneho PT a trh sa otočí, čiže ma to vyhodí na SL, ktorý je ale v porovnaní s mojim vstupom v zisku( napr. na vyššej cene pri dlhom trende), značí to, že nepripíšem ani získanu úroveň po SL???? Alebo je to ináč?

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...