Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Účet IB v euru?


rotypka

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Ucet u IB lze vest v cizi mene (neni to jen USD, ale myslim i GBP apod), ale jelikoz se obvykle obchoduje na USD trzich, dochazi fakticky pri manipulaci s uctem k neustalym prepoctum. Jinymi slovy - nevidim prakticky vyznam komplikovat si zivot jeste timto :). O zadnych poplatich (viz. prispevek boliji) nevim, ale je mozne, ze tam jsou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Normálně bych samozřejmě vedl účet v americké měně, ale na Internetu jsem našel pár znepokojujících článků o americkém dolaru, potažmo americké ekonomice, potažmo budoucí válce v Iránu. Tím pádem bych uvítal radši účet v momentálně "spolehlivějším" euru. ( www.mwm.cz/clanek1.php?id=1271&pjmeno=&kredit=&p1= )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...
  • 2 týdny později...
  • 7 months later...
  • 3 týdny později...

slush: No tu ide o to ze ak mam ucet v USD a dolar klesne(a klesat stale bude) tak pridem o peniaze. V pripade ze vstupim do obchodu, dajme tomu ze ID a budem tam 10minut, tak mi absolutne nehrozi ze by som v tomto obchode prisiel o peniaze kvoli poklesu dolaru, pretoze sa mi peniaze znovu prevedu do eur, ale ak by som mal ucet v usd tak kazda zmena kurzu by sa odrazila na mojom ucte, co v konecnom dosledku znamena ze ked by som si chcel vybrat cely ucet bol by velky rozdiel v konecnej sume ak by som ho mal v euro alebo v usd.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím všechny,

když budu mít X obchodů, tak se Xkrát bude převádět z USD na EUR a zpátky. Podle mě na poplatcích prodělám víc, než na poklesu USD. Ostatně, pohyb USD závisí na mnoha faktorech. Třeba až bude v r. 2008 nový prezident USA, který by mohl stáhnout vojáky z Iráku, tak to by mohlo vyvolat vzestup USD.

Nu je to složité :)

Good luck!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

misak Napsal:
-------------------------------------------------------
> tomkins : jestli není lepší se zeptat přímo u
> zdroje ? tj. brokera, ten může podmínky čas od
> času měnit.....


No, a nejjednodušší by bylo, kdybych si to našel na jejich stránkách, ale angličtina nění mojí silnou stránkou. Spousta lidí u nich má účet, takže jsem si říkal, že by to tu někdo mohl vědět. Navíc i kdybych napsal IB, ti by mi neřekli, jestli si češi zakládají účty v USD, Eurech, GBP nebo kanadských dolarech a proč?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No jo, nakonec mi nezbyde, než to tak udělat. Bohužel moje angličtina je na takový úrovni, že s tím budu mít asi malý problémy ;)

Ale teď z trochu jinýho soudku. Všiml jsem si, že při zakládání účtu u IB si člověk může vybrat, v jaké měně ho chce vést, ale v závislosti na tom je mu nabídnut větší či menší seznam zemí, na jejichž burzách bude moci obchodovat (alespoň tak jsem to pochopil - při USD je tam seznam snad dvaceti zemí, při GBP asi jen pět). Na forex by nemělo mít ale teoreticky žádný vliv, ne?

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...