Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...

petr

Administrators
  • Počet příspěvků

    4 866
  • Registrace

  • Vítězných dnů

    331

 Content Type 

Diskuze

Kalendář

Aktuality

Články v klientské sekci

Info

Články a tutoriály

Komentáře zasláno od petr

  1. Hezký den,

    samozřejmě máte pravdu v tom, že se velmi těžko posuzuje, co je reklamní link a co není. Na Katku se prosím nezlobte, dělá jen svou práci. Bohužel v dnešní době fakenews a stále se zhoršující úrovně anonymních diskuzí opravdu nebylo jednoduché nastavit pravidla tak, abychom se čas od času nedotkli i kvalitních diskutujících jako jste Vy. Za to se omlouvám.

    Bohužel bez našich zkušeností si jen málokdo dokáže představit, jaká jsme museli v průběhu let s diskuzí řešit dilemata, která narůstala s tím, jak se Finančník stával známějším.

    Sám jsem za své roky vývoje tradera pochopil, že v anonymních diskuzích nemá absolutně smysl trávit čas, a pochopitelně, že bez mého vedení (či někoho dalšího z týmu Finančníka) otevřené diskuze ztrácely na Finančníkovi smysl.

    Proto jsme se rozhodli je úplně uzavřít a nechat pouze v podobě archivu. Trochu podrobněji o tom píši zde.

    Děkuji všem, co se v průběhu doby do diskuze zapojili.

    Petr

  2. 1 hour ago, atari napsal/a:

    Dobrý den,

    u některých příspěvků (zřejmě s citací) se nezobrazje datum odeslání. Viz obrázek.

    Je to možné opravit? A dále je možné tam přidat i čas odeslání, ten není nikde? (V citacích ten čas odeslání je.)

    image.png.eb95aaaccf180dc4de4534d28184a37b.png

    @atari datum se doplňuje automaticky. U vašeho screenshotu je "odesláno", což znamená, že to bylo právě publikováno. S odstupem času se údaj změní na datum. Funkcionalita je dána systémem, který pro diskuzi používáme.

  3. On 8. 11. 2019 at 13:03, phoenix napsal/a:

    Dobrý den,

    mohl by mi někdo prozradit, co přesně znamená v denním výpisu od IB sloupec transaction?

    Koupil jsem 28 akcií KO, zaplatil jsem komisi -1.00, ale ještě tam mám transaction -13.16. O co se přesně jedná? Je to poplatek, z čeho se počítá?

    Děkuji za pomoc.

    Tomáš

    Report.png

    Nejsem si jistý odkud přesně ten screenshot je. Nejde ale o samotný výsledek obchodu?

  4. Před 1 hodinou, moknik070 napsal/a:

    Zdravím,

    chtěl jsem začít obchodovat s micro kontrakty, ale broker nepřijímá moje příkazy. Píše že je potřeba mít minimálně 2000 USD na účtu. Lze s tím něco udělat/dělám něco špatně? Myslel jsem si že to půjde a nikde jsem nečetl o této podmínce.

    Založil jsem si účet přes Tradestation Global u Interactive Brokers a mám tam něco málo přes 1000 USD, takže na marginy by bylo

     

    Celý text důvodu odmítnutí příkazu: Your commodity account liquidation value plus excess equity must be at least 2000 USD to execute this order. You can only closeout your commodity positions.

    Mikrokontrakty jsou marginové produkty. Pro ty je třeba mít na účtu minimálně 2000 USD.

  5. Před 11 hodinami, buj014 napsal/a:

    Ahoj,

    podařilo se někomu naprogramovat MOPULL do Amibrokeru? Zasekl jsem se na podmínce: Trh v předcházejících 10 úsečkách vytvořil nejvyšší high za posledních 500 dnů a pak ještě jak kontrolovat jestli je russell na MA100....

    V TS se mi to podařilo ale tady je syntaxe trochu jiná a nějak mě to neposlouchá...nejsem programátor no...

    LB

    Hezký den,

    vložil jsem vám kód do vašeho vlákna v Algolab skupině: 

     

  6. Před 1 hodinou, phoenix napsal/a:

    Dobrý den,

    mám účet u IB. Láká mě možnost software od Tradestation, který umožňuje skriptování, backtesting... Co se stane pokud si založím účet u Tradestation Global způsobem propojení existujícího účtu IB s Tradestation?

    * Je možné nadále obchodovat přímo pomocí TWS bez Tradestation nebo musím obchodovat přes Tradestation?

    * Pokud budu obchodovat přes TWS bez Tradestation. Platím nižší poplatky (uvedené u IB) nebo propojením účtů budu vždy platit vyšší poplatky uváděné u Tradestation Global?

    Děkuji za odpověď.

    Tomáš

    Pokud si založíte účet u TradeStation Global budete mít další, nezávislý účet u IB. Na tom můžete obchodovat i napřímo (nebo s libovolným dalším software napojitelným na IB).

  7. Před 22 hodinami, EmmaKate napsal/a:

    @petr dobrý den Petře, plánujete někdy v blízké době opět webinář swingového obchodování nebo alespoň zveřejnit záznam z archivu?

    díky, hezký den, Katka

    Já jsem při tom původním vysílání avizoval, že se akce nebude v nejbližší době opakovat.

    Rád bych se dostal k tomu  udělat nové vysílání na podzim. Mám myslím opravdu spoustu zajímavých taktik, kterými lze swingové obchodování posouvat dopředu.

    Petr

    • Líbí se 3
  8. 1 hour ago, krejzic napsal/a:

    Já se nechci hádat ? ale platí to stále, viz https://www.interactivebrokers.co.in/en/index.php?f=minimumDeposits

    Jen pro upřesnění - to co uvádíte je odkaz na samotné interactive brokers. Toto vlákno je o TradeStation Global. Tj. defacto účet u IB plus software od TradeStation.

    Plus jsou tam další rozdíly typu, že u tradestation Global se v tuto chvíli neplatí inactivity fee (ale zase jsou tam trochu vyšší komise) atd. Tedy není to úplně stejné.

    Petr

  9. 34 minutes ago, van Heck napsal/a:

    Limitem celé přílohy myslíte to, že pokud mám na příspěvku 2 obrázky, jeden 76kb a druhý 1,6mb, další obrázek velikosti např. 1mb už tam nevložím?

    image.thumb.png.18cd7fae23ef74245f1d7b979df815f8.png

    Asi budu muset zjistit, jak u těch screenů zmenším velikost. Dělám to pořád stejným stylem - Win+Shift+S (windows), vyberu oblast na obrazovce a pak CTRL+V do OneNote a sem do rozepsaného příspěvku. Někdy má screen o podobné velikosti 76kb a někdy 1,6mb... Nevím jak ovlivnit, aby to mělo méně. Asi tam bude muset být méně barviček..

     

    EDIT:

    Ještě jedna poznámka:

    Pokud ten velký obrázek z rozepsaného příspěvku smažu, už tam nemůžu nahrát žádný další a píše mi to:

    image.thumb.png.e9308114bdc3c0082777c77a12f2b18c.png

    Ano, limit je na celý post. 2MB by měla stačit. Screenshoty je skutečně možné ukládat v takovém rozlišení, aby jejich velikost byla menší. Tedy pokud vkládáte 3 screenshoty, celková velikost musí být do 2MB. Pokud byste měl pocit, že se do toho nemůžete vejít, tak prosím napište. Ale obecně potřebujeme, aby všichni vkládali rozumně velké přílohy, protože jinak se pomalu nevejdeme na disk.

    Ad druhý komentář - ano všiml jsem si, že systém pak velikost nepřepočítá. Je třeba reload stránky (ale raději si zazálohujte rozepsaný text, ať o něj nepřijdete).

    • Děkuji 1
  10. 20 minutes ago, Ruben napsal/a:

    Dobrý den, 

    dříve byl pod každým článkem přímý odkaz na diskuzi. Na nových stránkách tuto možnost nevidím. Plánujete prosím propojení článků s diskuzí?

    Výjimečně ano. Ale obecně pod články již delší dobu nemáme. Bohužel není v mých silách diskuze veřejné a často anonymní sledovat a aktivně se jich účastnit.

    Navíc za roky provozování serveru se mi více než potvrdilo, že veřejné diskuze na seriózní témata nedávají smysl a proto se spíše soustředím na rozvoj uzavřených diskuzí, které jsou mnohem plodnější a hodnotnější, jelikož mohou jít k jádru věci a neúčastní se jich anonymní diskutující.

  11. On 18. 1. 2019 at 9:48, van Heck napsal/a:

    Děkuji za odpověď. Jde o to, že někdy mi to funguje a někdy mi to vypíše:

    A to pro stejný obrázek - zkusil jsem to nahrávat jak do tohoto příspěvku při vytváření, tak i do jiného.

    Mé přílohy starší než 9/2018 se mohou klidně smazat.

    Té odpovědi úplně nerozumím - nahráváte malý stejný obrázek a občas vám to projde a občas ne?

    Ty 2MB jsou limit celé přílohy. Není to tak, že už máte připojeno více obrázků a ten poslední se tam nevejde?

    Petr

  12. 1 hour ago, Unlimited napsal/a:

    Super, tak konečně :) Jen stránky s kurzy nejsou responsivní.. stále na stareém designu? Ať se daří vše dotáhnout do konce, dokážu si představit tu hromadu práce, držím palec.

    Ano, samotné kurzy (a některé další statické stránky) jsou ještě mimo nový systém. Určitě ale směřujeme ke kompletní integraci. Věřím, že v brzké době dotáhneme i responzivitu kurzů.

  13. Poznámky a komentáře k novému redakčnímu systému a designu, který nasazujeme v průběhu ledna 2019.

    Na Finančníkovi jsme museli předělat prakticky vše, co se staralo o publikování informací. První verze strukturování obsahu tak není zcela finální a na  dotažení serveru budeme pracovat ještě následující měsíce. Oceníme tak vaše komentáře a připomínky, které se pokusíme do vzhledu a funkčnosti serveru zapracovat (bude-li to v našich silách).

    • Líbí se 2
    • Děkuji 4
  14. Občas systém některé příspěvky zachytí k moderování.

    Obecně by mělo být vše nastaveno tak, že v uzavřených diskuzích by měly být všechny příspěvky zobrazovány okamžitě tj. bez jakékoliv moderace. Nicméně i tak se z nějakého důvodu občas nějaký příspěvek hned nezobrazí. V následujících 14 dnech budeme pracovat na převodu systému do nového designu, pak se ještě na toto podíváme.

  15. 4 minutes ago, petr85 napsal/a:

    Mám dotaz na zkušenější s Amibrokerem, jelikož jsem s ním na úplném začátku - zdařilo se někomu nakódit MOPULL do Amibroker tak, aby to dávalo shodné výsledky s tím, co prezentoval Petr? Všechny vstupní i výstupní podmínky mám, parametry pro řízení risku a pozic také, scoring též, ale stejně se mi to za stejné období rozchází.

    Zkusím se zeptat konkrétně alespoň na věci, které nesouvisí přímo s konkrétními pravidly systému:

    - pro nastavení backtesteru jsem nastavil scénář TRADE NEXT BAR ON OPEN, exits stops intraday, což je snad správně ?

    - pro simulaci obchodování s pákou nastavuji kódu velikost pozice jako PositionSize = -200 / pocetOteviranychPozic, dále jsem v nastavení backtesteru nastavil v záložce General položku AccountMargin na 50 - je toto nastavení pro páku 1:2 správné?

    Celkem mě trápí že vše vypadá v pořádku, ale ten výsledek se mi rozchází, všechna pravidla jsem revidoval už snad 20x. Za každou konkrétní pomoc budu velmi vděčný (klidně přes soukromou zprávu, jestli je někdo schopen kouknout na můj kód a poradit).

    Děkuji

    Petr

    Petře pokud vám výsledky dávají smysl, tak je možná máte správně. Ten princip jsem ve vysílání ukazoval hlavně pro nastartování diskuze a motivaci k práci. 

    V mou použitém kódu jsou nějaké věci napsané s pomocí pokročilejšího custom backtesteru, což nemusí být pro základní obchodování potřeba, ale výsledky se mohou trochu lišit.

    Především samotný MOPULL je spíše praktické nasměrování - přístup je funkční, ale pro nasazení ostrých peněz je dobré jej ještě dotáhnout. Takže čas, který investujete do bádání nad kódem je jednoznačně prospěšný.

  16. Před 3 hodinami, Saldon napsal/a:

    Dobrý den,

    založil jsem si účet u IB přes TSG. 29.11. jsem poslal peníze do USA, ale platba se mi vrátila, z důvodu, že jsem špatně napsal číslo účtu. Moje blbost.

    Jakou částku mám poslat na účet? Protože akce za 2.500 $, už asi skončila? Jestli tento dotaz nepatří do tohoto vlákna, tak se za to omlouvám.

    Děkuji za odpověď.

    Martin

    Založený účet je možné fundovat i později. Tedy je možné poslat těch 2500 dolarů.

  17. 50 minutes ago, methosdareios napsal/a:

    Intradenní obchodování je především extrémně psychicky náročné. Pro začínajícího tradera je to hotový očistec. Šance jsou tam opravdu velmi nízké pro začátečníka. Každý obchodník se časem vyvíjí (mění své názory) a já jsem toho názoru, že kdyby měl Petr Podhajský možnost cestovat zpátky v čase na počátek založení finančníka, tak by začal jako první vyučovat swingové obchody (kvůli jejich psychické a časové nenáročnosti) a nikoliv intradenní FinWin futures. Proto je podle mne (Petr Podhajský se vyvinul do další fáze) tento článek výrazně odlišný od dřívějších z dávné doby. To je můj názor.

    Já jsem od roku 2013 začal obchodovat na burze a to FinWin futures YM, NQ a ES. Systém FinWin mě přestal defakto fungovat před asi 2 lety, protože se trhy radikálně změnily. Navíc to bylo extrémně psychicky i časově náročné. Z toho důvodu v současné době také jen minimálně obchoduji FIMS a soustřeďuji se na swingové strategie. 

    Na Finančníkovi jsme jako první vyučovali swingové obchodování - konkrétně spready.

    Pak jsme se hodně věnovali intraday, protože jsme to sami dělali. A i jak píšete, trhy byly jiné, a samozřejmě i jako trader jsem měl jiné preference.

    Ale vždy platilo, že prostě s pár tisíc dolary, člověk nemohl hned myslet na to, že bude fulltime tradovat. S jakoukoliv strategií. Což ale neznamená, že by nemělo smysl i s malými částkami v trzích začínat. Jen je potřeba počítat s tím, že proces je dlouhý a velmi často nakonec obchodník svou kariéru v trzích musí pojmout trochu více ze široka (spravovat kapitál atd.)

  18. 8 minutes ago, Pribinacek napsal/a:

     

    Ahoj,

    prosím o radu ohledně komisí, stále mi to nění jasné. Jak jste se dostali na poplatek 1USD u TradeStation? Pokud se podívám u TradeStation na Pricing tak tam je jasně uvedeno, že je model per trade ve výši 5USD. Ještě je tam možno obchodovat per share model, ale pro ten musí být minimální účet 100 000 USD a 5000 Shares zodchodováno, jinak se platí 100 USD měsíčně.

    Viz zde https://www.tradestation.com/pricing/ a zde https://www.tradestation.com/pricing/stocks-etfs-pricing-disclosures/#2.

    Předem díky za odpověď

    Honza

    Díváte se na stránku TradeStation USA. To je jiná firma než TradeStation Global (byť mají stejnou matku).

    Link jsem již publikoval: https://www.tradestation-international.com/global/stock-trading-commissions

    Petr

  19. Před 3 hodinami, Unlimited napsal/a:

    Zdravím všechny, nejen Petra.

    Zkoušel jsem si ATRPullback naprogramovat, nic složitého mi to nepřišlo (v Amibroker) a přesto mám někde chybu. Tedy, graf/linka vypadá nad týmž grafem z kurzu úplně stejně, jen je cca o 0.2 bodu nižší. Takže tam, kde ji má Petr na hodnotě 2, já ji mám cca na hodnotě 1.8... nesetkal se s tím někdo? Zkoušel jsem i různá data, ale na všech to bylo stejné (Yahoo, Tiingo, Barchart..) tedy chyba v matematickém výpočtu. 

    Rád bych se s někým poradil, rád bych někam uvedl svoji verzi kódu, ale nevím, zda mohu sem? ?

    Připravuji zvláštní video, kde ukáži konkrétně připravení ATRPullback v Amibrokeru.

    • Děkuji 2
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.