Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Andrea84: skutočne príkladný a inšpirujúci backtest. Klobúk dolu.

Možno len malá poznámka pre inšpiráciu:
Tiež som sa dosť zaoberal divergenciami a došiel som k skúsenosti, že k divergencii na aktuálnom TF (tu 15m) zväčša dochádza, ak ideš proti trendu na vyššom TF. Je to akási zotrvačnosť trhu pokračovať v doterajšom trende. Opačne obraty do smeru trendu vyššieho TF sú väčšinou rýchle a výživnejšie, ale často bez divergencie.
Preto by bolo možno dobré nejako odfiltrovať tie vstupy, ktoré idú proti trendu.
Z uvedeného dôvodu som neskôr prešiel vstupy na prelomenie trendovej linky, kreslenej do indikátora. Je to však omnoho viac subjektívne

Aj som si to chcel pozrieť ten filter na tých tvojich vstupoch, ale nezistil som u akého brookera si testovala (nesedí mi časový posun :) ).

Tak nech sa Ti darí a zúžitkuješ túto mravenčiu prácu, :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Andrea84 Napsal:
-------------------------------------------------------
... díky aspoň někdo umí říct něco kladného ...

Že by tě nikdo nepochválil? Ale vždyť všechno co děláš není snad jen pro chválu. Máš nakročeno správným směrem, píle ti rozhodně nechybí, teď už to jen nějak zmaterializovat. Poslední dobou tady s Frantou Čechem dáváte k dobru neocenitelné věci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mozz:

když si pročítám co jsem na začátku napsala, tak jsem opravdu neuvedla že spread není započítán, takže se omlouvám já :) Ale jinak jsem doufám na nic nezapomněla.

sorrex:

takové poznámky se mi líbí - nekritizující a k věci :) Určitě je možné ten systém dále upravovat a volit různé filtry jako neobchodovat při zprávách, nebo pozorovat trh i na vyšších TF...každému dle gusta :) Jinak broker je Ikon Royal, někde pár stránek zpět jsem uvedla i přímý odkaz na platformu, myslím někde cca str. 230-240, kde jsem i detailně systém popsala i s obrázky :)

Retro:

Jistě, pro chválu to nedělám, dělám to především pro sebe, ale kladné slůvko někdy neuškodí :) Když člověk slyší jen samou kritiku, moc to nemotivuje (td) :(

Teď už jen založit live a pilovat to nejdůležitější - psychiku :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Andrea84 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Retro:
>
> Jistě, pro chválu to nedělám, dělám to především
> pro sebe, ale kladné slůvko někdy neuškodí Když
> člověk slyší jen samou kritiku, moc to nemotivuje

Ano, je to tak. Děláš to pro sebe,ale člověk občas potřebuje slyšet větu: "Ano, jdeš na to dobře."
Pozoruji to i na svých vyřčených i nevyřčených reakcích. Automaticky hledám co je kde špatně, co kde chybi atd., místo toho, abych to zhodnotil a řekl: "Super práce."
Pro toho druhého takové reakce nejsou zrovna povzbuzující, když si s tím dal tu práci a měl trpelivost to udělat..

Proto ještě jednou přeji hodně štěstí v reálu! Věřím, že to zvládneš.. :)

Mozz

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mr.N@tch Napsal: ------------------------------------------------------- > Sid Napsal: > -------------------------------------------------- > ----- > > Libos > > není to blbost, používám něco podobného (v > jiné > > variantě) již dlouho... > > Klikni si na odkaz níže, čtvrtá ukázka od > vrchu > > TFG - Currency-Gold-Oil Depandancy table.. > > > http://www.triquetrafg.com/content/view/13/27/ > > SID > > > > Prosím Tě Side mohl by jsi vysvětlit blíže údaje v > tabulce?? Předem děkuji. :S

6026

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Andrea84:
Doporučuji obchodovat u společnosti mbtrading. Měl jsem u nich účet a jsou opravdu asi nejlepší. Spread je u nich 1pip + komise. Ta činí 0,0005% z nakupovaného objemu, tedy u páru USD/JPY při koupi 100.000 jednotek (leverage 1:100) je to 5 USD (+1pip spread). Nejmenší obchodovatelný objem je 1000 jednotek (1pip=0,1usd u páru USD/JPY). Snad to píšu správně. Jejich platforma bohužel není MT a nenabízí téměř nic. Je však stabilní a tento brooker nenathuje spread ani v době vyhlašování zpráv.

P.S. Nejsem jejich agent. Opravdu ne : ) ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mr.N@tch
Tabulka uvádí poměr cen dolarových párů podle 1hod.-48 hod. pohybu (záleží na timeframe) vůči přepočteným cenám zlata a ropy. Klasické páry euro, cable, franta atd. mají v prvním čísle před lomítkem počet pipsů (u zlata a ropy USD centů) nad time hranicí a za lomítkem hranici v dané ceně. Každý zobrazený dolarový pár má tři hodnoty - samotnou cenu na FX, přepočtenou cenu na zlato a cenu na ropu. (zelená a plus Long vývoj - červená a mínus Short vývoj).
Pak je to už (čtení hodnot) klasika - padá zlato resp. ropa = posiluje dolar a naopak. Tabulka - příklad, je z 21 hod. GMT (23 hod.SELČ), kdy už je většinou trh "uklidněn", ale je i tam patrno, jak jde zlato Up (ropa méně) a jak na to reagují dolarové páry. V běžné obchodní hodiny je to ještě mnohem markantnější. Tabulka neurčuje jen vztah měn k zlatu a ropě, ale i možné snahy o "dorovnání" cen měn párů vs. zlato a ropa a logicky taky naopak...
Ve Free TFG je ještě tzv. G/O index (aktuálně cca 7,2), který určuje poměr mezi cenou zlata a ropy. Tj. kolik barelů ropy lze koupit za jednu troj.unci zlata přepočteno na dolary (v lednu-únoru 2008 byl index kolem 10). Podle pohybů zlata a ropy (první dva řádky) se tak dá i usoudit co a kdo vládne trhu.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mr.N@tch
vše podstatné je na stránkách, viz odkazy na stránky výše, včetně cen. Free TFG je jen výběr z nabídky (pro CGO na 60 min.) viz Servis. Samozřejmě, že používám (hlavně vazby na okolní trhy, korelační faktory, maps a globální pohledy) protože není tajemstvím, že jsem spoluautor a pár nových udělátek pro FX jsem s kolegy spoluvymýšlel.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

carolco:

"nenabízí téměř nic"

Díky za příspěvek. Jejich platformu jsem zkoušela, jen mi připadala trochu nesrozumitelná a nepřehledná, navíc jsem v ní nenašla grafy, takže v tom výše napsaném máš pravdu, nenabízí téměř nic :( Ale dalo by se to udělat tak, že bych sledovala signály na MT4 a realizovala je na MBT či Oandě. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby se nějaká z uvedených platforem dala nějak propojit s MT4. Pak bych nakupovala a prodávala v MT4 a obchod by se realizoval v nich :) ale o tom jsem nic zatím nenašla :(

mozz:

jinak ještě jednou díky :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...