Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - V.


Sid

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

M.F.:

Jak rychle po datech máš ve zvyku vstupovat? Máš nějaké placené zprávy a vstupuješ hned, jak se dozvíš znění zprávy, nebo počkáš na nějakou korekci?

Jinak můj skromný začátečnický názor je také cable short... dolar se poslední dobou nakupuje, vyhlídky v USA jsou dobré... naopak zprávy z UK se čekají špatné :) Akorát se bojím, jestli toho nakupování dolaru už nebylo nějak moc. Na můj vkus tedy určitě ne, ale důležitý je vkus trhu a ne můj :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To malcikk:
.....cable short... dolar se poslední dobou nakupuje, vyhlídky v USA jsou dobré... naopak zprávy z UK se čekají špatné :)

Toto nie je dobrá analýza, ťažko by si podla nej mohol stavať dnešnú obchodnú stratégiu
1/
Vyhliadky v US zatiaľ nie sú vôbec dobré, skús trochu viac čítať a sumarizuj si ekonomické výsledky. Zatiaľ tohotoročný pohľad na ekonomiku je jeden z najhorších. Znižovanie sadzieb je zatiaľ v nedohladne, skôr by mohlo prísť navýšenie sadzieb. Zvýšenie však dolár posilnie.
To krátkodobé minulotýždňové posilovanie USD nie je znakom ozdravenia ekonomiky.

2/
Ako si zistil, že správy z UK sa čakajú zlé ? a čo je zlé ? Ak budú zlé CPI t.j. inflácia vysoká, tak by mal kábel posilovať, pretože sa zvýšia vyhliadky na ďalšie navyšovanie sadzieb.

Apropo, kábel sa snažil dostať cez svoju resistenciu 1.9750, teraz trochu do boku a po číslach 10.30 .....
( hore alebo dole )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Malcikk Napsal:
-------------------------------------------------------
> M.F.:
>
> Jak rychle po datech máš ve zvyku vstupovat? Máš
> nějaké placené zprávy a vstupuješ hned, jak se
> dozvíš znění zprávy, nebo počkáš na nějakou
> korekci?
>
> Jinak můj skromný začátečnický názor je také cable
> short... dolar se poslední dobou nakupuje,
> vyhlídky v USA jsou dobré... naopak zprávy z UK se
> čekají špatné :) Akorát se bojím, jestli toho
> nakupování dolaru už nebylo nějak moc. Na můj vkus
> tedy určitě ne, ale důležitý je vkus trhu a ne můj
> :)
>
> Malcik

Ja obchodujem len a len TA takze pockam na korekciu ako hovoris, alebo vstupujem hned na close prvej sviecky, ale zalezi od dolezitosti dat od vysledku a indikatora.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

armani:

Díky za kritiku. Ohledně U.S. (1) jsem rozhodně nemyslel, že je v U.S. dobrá ekonomická situace, ale spíš to, že podle zpráv např. z Bloombergu by mělo pokračovat najímání nových pracovníků stejným tempem, dále by se měl trochu oživit ekonomický růst pro zbytek roku. A Bernanke podle svých posledních projevů považuje inflaci za největší současné riziko. Já tohle všechno v součtu vidím minimálně jako to, že se nebudou snižovat úrokové sazby.

Ohledně U.K. dat, samozřejmě nikdo neví jistě, jaká ta data budou. Myslel jsem tím, že když budou horší než očekávání, bude to negativní pro libru... a při absenci negativních zpráv pro dolar (viz výše) bych usuzoval GBPUSD short. Je to ale můj začátečnický názor, možnám, že si to dávám dohromady špatně, možná špatně volím časové hledisko vlivu na trhy (zaměňuji dlouhodbý výhled za krátkodobý atd. nebo naopak) ... Budu rád, pokud mě vy zkušenější vyvedete z omylu :)

M.F.:

OK, díky za odpověď!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud jsou důležitá data, je dobré pozice vypínat a nehrát si na hrdinu..:-)..nikdy člověk neví...V 10,30 hod. se na ostrovech bude navíc hodnotit nejen CPI, ale i obchodní bilance. Pokud se nebude revidovat minulé období, předpovědi 2,6% jsou nižší než předchozích 2,8%. Vůbec bych se dnes nedivil dalšímu snižování CPI (můj tip je dnes 2,4%), pokud k tomu připočtu možnou špatnou obchodní bilanci je to pro cable signál SHORT. Dost pochybuji o tom, že by CPI hupslo přes 3%...Záleží dost na paraelně zveřejněném schodku bilance a trh mezi jednou dobrou a jednou horší zprávou může váhat...nějaké pastičky budou připraveny ke sklapnutí - uvidíme..:-)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Malcikk, to nebola kritika, len som Ťa trochu poopravil.
S tou librou, tie dáta : ....že když budou horší než očekávání, bude to negativní pro libru..... Dúfam, že to chápeš správne, čo znamená horšie a čo lepšie čísla:

Lepšie čísla = menej ako 2,6 = inflácia sa spomaluje = daľšie navýšenie sadzieb bude asi neskôr= GBP oslabuje
Horšie čísla = viac ako 2,6 - 2,8 = inflácia pokračuje = sadzby pôjdu hore = GBP posiluje

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...